Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

CELJE - DOMŽALE

31. avgust 2018, ob 21.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 350 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Sobota ne bo ponudila tekem Prve lige Telekom Slovenije, kar dve ligaški preizkušnji pa bosta odigrani v petkovem večeru. V knežjem mestu bodo moči prekrižali Celjani in Domžalčani, ki bodo na Stadionu Z'dežele celili rane po porazu z Olimpijo. Nasproti čete nekdanjega celjskega stratega Simona Rožmana bodo stali grofje, ki kot edini med deseterico prvoligašev še niso okusili sladkobe zmage, a so v Ljudskem vrtu kljub vsemu okrepili samozavest. Rumeno-modri so se iz štajerske prestolnice vrnili z neodločenim rezultatom, po zaslugi četrtega remija pa so zadnje mesto prepustili sosedom Velenjčanom.  V celjskem taboru po remiju v Mariboru niso skrivali zadovoljstva, predvsem pa so se strinjali glede tega, da mora biti igra temelj za nove tekmovalne izzive. Bodo celjski grofje podobno predstavo ponovili tudi v petek?

Matjaž Rozman, vratar Celja: »V novem tednu maksimalno zavzeto treniramo in se pripravljamo na novega kakovostnega nasprotnika. Spoštujemo Domžale, ki imajo zelo dobro ekipo, po drugi strani pa se zavedamo, da za skok po lestvici navzgor potrebujemo točke. Naredili bomo vse, da prikažemo novo dobro predstavo.«

Nino Pungaršek, vezist Celja: »To bo prava evropska tekma. Tudi Domžale so tako kot Maribor kakovostna ekipa. Tako eni kot drugi si želimo in potrebujemo tri točke. Ne smemo pozabiti, da igramo pred domačimi gledalci.«

Kdo je vroč?

Dušan Kosič je v Ljudskem vrtu premešal začetno enajsterico. Na igrišče sta se vrnila Mitja Lotrič in Rudi Požeg Vancaš, ki ga je poleti v Maribor vabil tudi Zlatko Zahovič. Sprememba se je zgodila tudi v golu, v katerem je stal Matjaž Rozman, obrambi Celja pa je po dveh tekmah premora poveljeval Elvedin Džinić. Mariborčan je spet dokazal, da se odlično znajde v kazenskem prostoru nasprotnika, s 30. prvoligaškim zadetkom pa je poskrbel za delitev točkovnega plena. Otrok vijoličastih se iz spoštovanja do matičnega kluba ni veselil gola, a ni skrival veselja po končnem razpletu dvoboja.

Ali ste vedeli?

Celjski strateg Dušan Kosič bo med septembrskim reprezentančnim premorom pogrešal lepo število svojih varovancev. Rudi Požeg Vancaš je bil zopet uvrščen na seznam selektorja Tomaža Kavčiča, reprezentančne obveznosti pa bo imelo še pet grofov. Janez Pišek in Metod Jurhar sta del izbrane vrste do 21 let, Dušan Stojinović, Lan Štravs in Juš Štusej pa so bili povabljeni v mladinsko reprezentanco. Ob tem velja omeniti še dejstvo, da so del članske državne selekcije še štirje nekdanji člani Celja, Benjamin Verbič, Matic Kotnik, Miha Zajc in Roman Bezjak.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani se tokrat ne morejo pohvaliti s svojim nogometašem v članski izbrani vrsti, je pa dres s slovenskim grbom v preteklosti že oblekel Gregor Sikošek. Nekdanji član Brežic in Krškega je najnovejša pridobitev Domžal, ki so v končnici poletnega prestopnega roka v svoje vrste zvabili kar četverico okrepitev. Ruben Belima še čaka na debi, domačemu občinstvu pa sta se v sosedskem dvoboju z Olimpijo ponovno predstavila Slobodan Vuk in Matej Podlogar, v preteklosti tudi član Celja. Povratnika med ravbarje nista imela pretiranih razlogov za zadovoljstvo. Domžalčani so po skromnem odprtju tekme ostali brez točk in doživeli še tretji poraz na zadnjih štirih ligaških preizkušnjah. Tesen   poraz ni spremenil razmišljanja Domžalčanov, v taboru rumenih pa se želijo v petek vrniti v zmagovalne tirnice. Tekmeca bosta odigrala že 75. prvoligaško srečanje, s 30 zmagami pa so uspešnejši dvakratni državni prvaki.

Tonći Mujan, vezist Domžal: »Vemo, da so tekme na Stadionu Z'dežele vselej zahtevne, a je tradicija predvsem miselni pojem. Smo nova ekipa, v primerjavi z lanskim gostovanjem je v moštvu morda le še nekaj nogometašev. S preteklostjo se ne obremenjujemo, saj gledamo le naprej - v tem trenutku proti jutrišnji tekmi. Celjane dobro poznamo, vemo tudi, od kod preži njihova največja nevarnost. Nanje smo dobro pripravljeni, vzdušje je pozitivno, tako da je pomembno, da to udejanjimo še na zelenici. Pomemben bo dober uvod v dvoboj in borben pristop skozi vseh devetdeset minu.«

Kdo je vroč?

Simon Rožman je po porazu z Olimpijo priznal, da ob Kamniški Bistrici že komaj čakajo na reprezentančni premor, ko bodo lahko obnovili zakonitosti v sami igri. Dva tedna bosta rumenim koristila tudi zaradi že omenjenih kadrovskih sprememb, del katerih je tudi Tonći Mujan. Dalmatinec se je v Domžale preselil tik pred začetkom prvenstva, ki ga je odprl s tremi zadetki v uvodnih treh krogih. Tehnično odlično podkovani Mujan bo tudi v knežjem mestu pomembno orožje rumenih, ki se bodo skušali dokopati do izjemno pomembne zmage.

Ali ste vedeli?

V domžalskem taboru pred sedmim krogom Prve lige Telekom Slovenije nimajo težav s poškodbami nogometašev, več pa je preglavic s tem, kdo bo v petek vodil ekipo? Simon Rožman bo, potem ko je zaradi izključitve v Murski Soboti izpustil tekmo z Aluminijem, znova na tribuni, tam pa se mu bosta pridružila še pomočnik Aleš Kačičnik in trener vratarjev Janez Strajnar. Domžalčani sicer premorejo širok strokovni štab, v katerem poleg kondicijskega trenerja Jana Koširja delujeta še Dejan Djuranović in Jernej Javornik, ki že imata bogate trenerske izkušnje, prvi pa je na seznamu uradnih oseb naveden kot eden od predstavnikov kluba.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov v Celju
    Nogometaši Celja in Domžal so se v tekmi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z nedoločenim izidom 0:0.

DELI NA