Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

30. julij 2017, ob 20.00: CELJE - GORICA

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov
- sezonske vstopnice

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Tretji krog Prve lige Telekom Slovenije bosta sklenila ekipi, ki se brez točke nahajata na dnu ligaške razpredelnice. Celjani bodo spored treh zaporednih dvobojev s slovenskimi predstavniki v kvalifikacijah UEFA Evropski ligi zaključili s prvo domačo preizkušnjo. V knežje mesto prihajajo Goričani, ki bodo tako kot grofje iskali prve točke v novi sezoni. Celjani so po uvodnem porazu z Olimpijo klonili tudi v Domžalah in se z gostovanja ob Kamniški Bistrici vrnili s štirimi zadetki v svoji mreži. Po dveh ničlah je prve poteze povleklo tudi vodstvo, saj sta se mlademu moštvu pridružila izkušena Luka Žinko in Dejan Kelhar, ki bosta v Celju igrala kot posojena člana Domžal oziroma Olimpije, s četrtkovo registracijo pa sta že pridobila pravico nastopa v nedeljskem obračunu z Goričani. Slednji na zadnje dvoboje z grofi nimajo najlepših spominov, saj je Celje neporaženo že sedemkrat zapored, ob štirih remijih pa so Primorci vknjižili še tri poraze.

Tomaž Petrovič, trener Celja: »Luka Žinko in Dejan Kelhar sta okrepitvi v pravem pomenu besede. Oba sta zelo izkušena. Dokazala sta se tako na naših prvoligaških zelenicah kot tudi v tujini, oba pa osvojila tudi kar nekaj lovorik. Sta tisto kar naša ekipa v tem trenutku potrebuje. V svojem imenu obema izrekam dobrodošlico in obenem verjamem, da bomo vsi skupaj še močnejši.«

Kdo je vroč?

Kdo bo po dveh porazih povlekel celjsko barko? Grofje po dveh krogih še niso našli razpoloženega napadalca, goriška obramba pa je imela v lanski sezoni precej preglavic predvsem z Daliborjem Volašem. Ankarančan se je v zadnjih treh tekmah z Gorico podpisal pod vse tri gole Celjanov, a Primorca zdaj ni več v knežjem mestu, saj je nove izzive našel v rotterdamski Sparti. Odgovornost v fazi napada bosta tako prisiljena prevzeti predvsem Filip Dangubić in Jucie Lupeta, ki je tekom priprav nekajkrat že opozoril nase, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa še čaka na letošnji prvenec.

Ali ste vedeli?

Dejan Kelhar se je še tretjič vrnil v celjski kolektiv, rumeno-modri dres pa si je v članski konkurenci prvič nadel že v sezoni 2003/04, vse od tedaj pa je za Celje v treh različnih obdobjih odigral 66 prvoligaških tekem. Brežičan se je iz Celja prebil v nemški Greuther Fürth, kasneje igral za belgijski Cercle Brugge, bil z varšavsko Legio poljski pokalni prvak, po epizodah v Turčiji, Izraelu in Azerbajdžanu pa je s Crveno zvezdo ter Slavišo Stojanovićem in Nejcem Pečnikom, še dvema nekdanjima grofoma, prekinil vladavino Partizana v srbskem prvenstvu. Pred dvema letoma se je, potem ko je bilo obdobje v Shefield Wednesayju zaznamovano s poškodbo, vrnil v domovino in Olimpiji pomagal do državnega naslova, pomlad pa je kot posojeni član zmajev preživel v Turčiji.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Tudi v taboru Gorice so si gotovo želeli uspešnejšega pričetka novega državnega prvenstva. Evropske obveznosti so, kot je priznal tudi Miran Srebrnič, terjale svoj davek, zato je novogoriški strateg svojim varovancem v začetku tedna namenil dva prosta dneva. Goričani so enega od prostih dnevov izkoristili tudi za skupno večerjo in »teambuilding«, s pomočjo katerega bodo skušali že v nedeljo prekiniti serijo porazov. Primorci so namreč zapadli v brezno štirih zaporednih ničel, potem ko so po izločitvi Širaka izgubili obe tekme s Panioniosom ter morali priznati premoč Krškemu in Olimpiji. Ljubljančani so se Goričanom maščevali za poraz ob koncu lanske sezone, ko so izgubili drugo mesto, pred obračunom s Celjem pa imajo nemalo razlogov za revanšo tudi sinje-modri. Grega Sorčan in soigralci bodo skušali po sedmih tekmah suše vknjižiti še 36. zmago nad Štajerci, ki so jih nazadnje ugnali ob pričetku predlanske sezone.

Miran Srebrnič, trener Gorice: »V Celje gremo po zmago. Ekipa potrebuje potisk v hrbet, dober rezultat, toda ne bo lahko. Tekma bo težka, tega se zavedamo, ampak vemo, kaj počnemo in tudi v primeru novega poraza to ne bi bila nobena katastrofa. Prvenstvo je zelo dolgo in še vselej smo na koncu prišli do cilja, tako bo tudi letos. Slab uvod v prvenstvo ne sme vplivati na prihajajoče tekme oziroma obdobje, ki je pred nami. Vztrajati moramo s trdim delom in potem bodo tukaj tudi želeni rezultati.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič ima kljub seriji porazov nekaj razlogov za zadovoljstvo, saj natrpan urnik ni pustil posledic v zdravstvenem kartonu. Miran Burgić bo okreval še nekaj mesecev, spodbudna pa je novica, da se na zelenici počasi, a zanesljivo vrača Amel Džuzdanović. Goriški strateg razpolaga z ozkim številom nogometašev, saj praviloma ne posega po velikem številu rotacij v začetni enajsterici, zato bo lahko zdaj, ko so evropske preizkušnje že za Goričani, lahko v ogenj poslal najmočnejšo zasedbo. V fazi napada je eno od močnejših orožij tudi Rifet Kapić, ki je bil v lanski sezoni pravi motor goriške igre, s štirimi zadetki pa se je proslavil tudi na mednarodnem prizorišču.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič je v dveh tekmah Prve lige Telekom Slovenije priložnost namenil 17 nogometašem, a med njimi ni bilo niti enega debitanta. Dolgoletni branilec Gorice zaupa preizkušenim imenom, kar je bilo vidno že v minuli sezoni, v kateri je goriške barve na igrišču branilo 23 različnih imen. V desetih tekmah nove sezone državnega prvenstva se je publike sicer predstavil 201 nogometaš, med njimi je na slovenske prvoligaške zelenice prvič stopilo 33 igralcev, največ med njimi v dresu Ankaran Hrvatinov, kar devet.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani z minimalno zmago
    Nogometaši Celja so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA