Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

CELJE - GORICA

27. julij 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let
- sezonske vstopnice

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Drugi krog Prve lige Telekom Slovenije bo ponudil tri nedeljske dvoboje, v petek pa bodo svoje obveznosti opravili Celjani in Goričani. Vrtnice bodo na Štajerskem zaigrale na krilih skalpa Olimpije, grofje pa se bodo v prvi domači preizkušnji pobirali po porazu v Kidričevem. Moštvo Dušana Kosiča je v otvoritvenem srečanju nove sezone povedlo, a gol Rudija Požega Vancaša ni bil dovolj za točke. Rumeno-modre je pokopal nekdanji up celjskega kluba. Rok Kidrič je v 20. minuti izničil gostujočo prednost, v nadaljevanju dvoboja pa izsilil še prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v gol pretvoril Matic Vrbanec. Celjani so 28. prvoligaško sezono v zgodovini kluba odprli s porazom, prve točke pa bodo napadli v petek, ko bodo odigrali že 94. prvoligaško tekmo z Gorico. Z devetimi zmagami več so uspešnejši Primorci, v minuli sezoni pa so točke vselej ostale pri gostitelju. Kako bo v petek?

Dušan Kosič, trener Celja: »Tisto, kar smo delali narobe na prvi tekmi, bomo na drugi poizkusili popraviti. Potrebno bo biti bolj natančen v tistem, kar treniramo. Gorica ima uigrano ekipo, ki je skupaj že nekaj sezon. Dobro je vodena. Ni velike razlike med Celjem, Aluminijem, Gorico, Rudarjem. To smo ekipe, ki se bomo borile za mesta, ki peljejo v evropsko tekmovanje. Odločajo malenkosti, potem ko ima vsako moštvo svoje kakovosti in pomanjkljivosti. Vsaka tekma bo zelo zahtevna in to je pokazal že uvodni krog. Če bomo naše principe izvajali, kot jih znamo, se lahko nadejamo uspeha.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš je tudi v prvem krogu nove sezone pokazal, da je prva violina celjskega moštva. Krilni nogometaš je grofe popeljal do rezultatske prednosti, med najbolj aktivnimi pa je bil tudi po odgovoru gostiteljev. Belokranjec je nevarno zapretil še v prvem polčasu, ko se je s pravcatim slalomom sprehodil skozi domačo obrambo in nevarno zapretil proti golu Luke Janžekoviča. Udarec ni bil dovolj natančen, nova priložnost za gol pa se v minuli sezoni najboljšemu strelcu Celja ponuja že v petek.

Ali ste vedeli?

Celjani so novo izdajo državnega prvenstva odprli s porazom, kar pa je glede na zadnje sezone že manjša tradicija. Grofje so lani in predlani v prvem krogu sezone pokleknili v prestolnici, v tekmovalnem letu 2015/16 pa so Celjane na domačem igrišču presenetili tudi Krčani. Sezono pred tem so bili v knežjem mestu boljši Zavrčani, zadnja zmaga v uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije pa sega v sezono 2012/13, ko so bili Štajerci na domačem igrišču boljši od kranjskega Triglava. Srečanje je z golom v uvodu drugega polčasa odločil Roman Bezjak.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Novogoriški uvod v novo prvoligaško sezono je ponudil precej boljšo podobo. Na severu Primorske se je opekel državni in pokalni prvak, prenovljena in pomlajena ekipa Mirana Srebrniča pa je na novo pot zakorakala s pomembno in spodbudno popotnico. A Srebrnič je že nekaj minut po sobotni zmagi umiril strasti in poudaril, da bo podoben pristop potrebno ponavljati skozi celotno sezono. Vrtnice so v spopadu z Olimpijo pokazale dobro predstavo ter z zmago navdušile svoje privržence. Žiga Lipušček in Andrija Filipović, ki je že med pripravami nastavil merilne naprave, sta zadela ob pravem trenutku, med vratnicama Gorice pa je v polnem sijaju blestel Grega Sorčan. Tri točke v obračunu z državnim prvakom so dober obet pred gostovanjem v knežjem mestu, a se bodo morali Goričani izogniti nihanjem v igri, ki so bila v minuli sezoni skorajda zaščitni znak sinje-modrih.

Adis Hodžić, branilec Gorice: »Cilj je zmaga! Tekmo moramo vzeti tako kot proti Olimpiji. Biti mora pravi pristop, želja, miselnost da smo tu drug za drugega, kajti le na takšen način se bomo veselili zmage.«

Kdo je vroč?

Zdi se, da bo po nogometni upokojitvi Mirana Burgića vajeti v konici napada prevzel Andrija Filipović, ki je že med pripravami pridno polnil mreže nasprotnikov. Pomembna pa bo tudi vloga Grege Sorčana, ki je po nekoliko skromnejši sezoni nakazal, da se vrača v odlično formo. Ni skrivnost, da mladega Gorenjca obletavajo tuji snubci, a je to za nekdanjega člana Chieva očitno zgolj dodatna spodbuda. V Triglavu vzgojeni vratar je v prvem krogu sezone paral živce ljubljanskih nogometašev, saj je zbral kar 11 obramb.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič tudi v knežjem mestu ne bo mogel računati na Alena Jogana, ki se že nekaj časa spopada s poškodbo, Goričani pa bodo tudi na Stadionu Z'dežele zaigrali s poletno in razigrano zasedbo. Začetna enajsterica, ki se je minulo soboto zoperstavila Olimpiji, je štela zgolj malce več kot 22 let, z izjemo 29-letnega Uroša Celcerja pa je bil najstarejši nogometaš Jaka Kolenc. Štiriindvajsetletni vezist je odigral 80. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, ob odsotnosti Jogana pa je nosil tudi kapetanski trak.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Žilavi Goričani izničili celjsko prednost
    Uvodni obračun drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije je postregel z zanimivo predstavo Celjanov in Goričanov. Grofje so ob polčasu vodili z dvema goloma prednosti, a se Primorci niso predali. Z boljšim nadaljevanjem so prišli do izenačenja in se s točko vsaj do sobote zavihteli na prvo mesto.

DELI NA