Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

30. april 2017, ob 16.55: CELJE - KOPER

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.140  gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno
- predprodaja vstopnic

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Tekmovalni spored 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije bosta v knežjem mestu zaključila Celje in Koper. Grofje si poraza v lovu za Goričani ne smejo in ne želijo privoščiti, saj bi lahko v tem primeru močno otežili svoj položaj v lovu na evropsko vozovnico. Primorska zasedba četi trenerja Igorja Jovićevića beži za štiri točke, že po sobotni tekmi v Novi Gorici pa bo jasno, če lahko Dalibor Volaš in soigralci znižajo ali pa vsaj ohranijo razliko do četrtega mesta. Izkupiček pomladanskih preizkušenj je pred tekmo s Koprom na strani Celjanov, saj grofje v nadaljevanju prvenstva še niso izgubili, nazadnje so s prvoligaškim prvencem Jucieja Lupete ugnali še Aluminij. Bodo uspešno serijo nadaljevali tudi v obračunu s Koprčani?

Matjaž Rozman, vratar Celja: »Ostalo nam je še šest preizkušenj. Gremo s tekme v tekmo, skušali bomo dobiti vsako srečanje in nato bomo videli, če bo to dovolj za naš cilj - četrto mesto. Koper je dobra ekipa, celoten teden smo se pripravljali na njih. V svojih vrstah imajo kakovostne posameznike, a bomo skušali izkoristiti tudi njihove slabosti. Pričakujem zanimivo tekmo.«

Kdo je vroč?

Igor Jovićević pred tekmo s Koprom nima težav s kaznovanimi nogometaši, bo pa zanimivo videti, če bo lahko tokrat že računal na prvega vratarja Matica Kotnika, ki ga je v tekmi z Aluminijem uspešno zamenjal Matjaž Rožman. S široko izbiro lahko Zagrebčan na celjski klopi razpolaga v napadu, čedalje resneje pa nase opozarja tudi Jucie Lupeta. Portugalec se je pred dobrim tednom razveselil prvenca na slovenskih zelenicah, s surovo močjo ter hitrim in dolgim korakom pa bo predstavljal precejšnjo nevarnost tudi za obrambo Koprčanov.

Ali ste vedeli?

Celje in Koper sta v prvoligaški konkurenci odigrala že 75 dvobojev, še 40. pa se bosta tekmeca udarila v knežjem mestu. Nedeljska nasprotnika sta se v Celju devetkrat razšla brez zmagovalca, tako Celjani kot Koprčani pa so vknjižili po 15 zmag. Grofje v letošnji sezoni Kopra še niso uspeli premagati, saj so kozlički z goloma Senijada Ibričića po preobratu dobili prvo srečanje na Bonifiki, zadnji dve tekmi pa sta se razpletli z izidom 1:1.

 

KOPER:

Prepoved nastopa: Ed Kevin Kokorović

Kozlički v lovu na četrto mesto, ki jim pet krogov pred koncem sezone beži za sedem točk, še niso rekli zadnje besede. Z nedeljsko zmago bi Koprčani ujeli petouvrščene Celjane, z nekaj sreče pa bi se lahko približali tudi primorskemu rivalu. Pamićeva ekipa se na Štajersko podaja z dobro popotnico, saj so Koprčani v šestem poizkusu vknjižili še deseto zmago sezone. Inhyeok Park je bil s prvoligaškim prvencem po napaki Billonga usoden za velenjski Rudar, so pa kozlički v tekmi s knapi izgubili Eda Kevina Kokorovića, ki zaradi prepovedi igranja ne bo smel zaigrati v Celju. Iz koprskega prvoligaša so sicer že sporočili, da sta osrednja kandidata za mesto hrvaškega vezista Marko Krivičič in Theofanis Tzandaris, ki je po dolgem čakanju na debi v zadnjih dveh tekmah dočakal nekaj krstnih minut v koprskem dresu.

Kdo je vroč?

Celjski nogometaši so se s Senijadom Ibričićem prvič spoznali v uvodni tekmi letošnje sezone. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je bil osrednji junak domače zmage, saj je po golu Lovra Čirjaka poskrbel za preobrat in bil z dvema zadetkoma osrednji junak domače zmage, ene od sedmih pred domačimi gledalci. Izkušeni vezist je bil razpoložen tudi v minulih tekmah Kopra, ko je s kapetanskim trakom na levici odigral tudi pomembno vlogo ob zmagi nad Rudarjem. Ibričić je proti golu Velenjčanov poslal nekaj nevarnih udarcev, pri golu pa se je prav od nekdanjega člana Hajduka odbila do strelca Parka.

Ali ste vedeli?

Koprski nogometaši, ki bodo v Celju lovili tisoči prvoligaški zadetek, s tremi gostujočimi zmagami spadajo med skromnejše ekipe lige. Manj zmag od Koprčanov so na gostujočih zelenicah vknjižili zgolj Kidričani in Radomljani. Varovanci stratega Igorja Pamića so se s 15 gostovanj vrnili s 17 točkami, kar je dovolj za sedmo mesto gostujoče lestvice. Mesto višje so Celjani uvrščeni na lestvici, ki prikazuje zgolj izkupiček domačih tekem. Je pa potrebno dodati, da prav grofje zaključujejo skupino štirih moštev, ki so v 15 tekmah pred svojimi gledalci vknjižili po 24 točk, ob Celjanih so to še Goričani, Ljubljančani in tudi Koprčani. Daleč največ točk so na svoji zelenici osvojili Mariborčani, ki so ob 13 zmagah še enkrat remizirali, izgubili pa zgolj z Aluminijem.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez zmagovalca v Celju
    Nogometaši Celja in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA