Pred tekmo: Celje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

12. maj 2017, ob 19.00: CELJE - KRŠKO

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.094  gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno
- predprodaja vstopnic

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Maribor je v minulem krogu potrdil nov naslov državnega, v boju za evropske vozovnice pa postaja čedalje bolj napeto. Druge Domžale in četrto Celje loči vsega šest točk, zato se v zadnjih štirih krogih obeta še izjemno zanimiv boj. Celjani, ki jih v zaključku prvenstva čaka naporen spored dvobojev z Mariborom, Rudarjem in Domžalami, se bodo že pred natrpanim urnikom v prihodnjem tednu v petkovem večeru udarili s Krškim. Posavci bijejo svojo bitko s Kidričani, na katero pa se v taboru tokratnih gostiteljev ne bodo kaj prida ozirali, saj v lovu na evropsko vozovnico nujno potrebujejo točke. Matej Podlogar je s sobotnim zadetkom v radomeljskem golu poskrbel, da se je Celje četrti Gorici približalo na zgolj dve točki razlike, s petkovo zmago pa bi četa stratega Igorja Jovićevića najmanj za dan zasedla želeno pozicijo.

Dalibor Volaš, napadalec Celja: »Zadnje štiri tekme so za nas zelo pomembne, saj vemo, da lahko veliko pridobimo. Najprej nas čaka jutrišnja tekma s Krškim in moramo iti na zmago, ker jo resnično potrebujemo. Z zmagovalno miselnostjo, ki jo imamo že nekaj časa, z razmišljanjem, da lahko premagamo vsakogar, verjamem, da se lahko jutri nadejamo treh točk.«

Kdo je vroč?

Igor Jovićević razpolaga z izkušeno in kakovostno zasedbo, v kateri ne manjka nogometašev, ki se lahko pohvalijo tudi z naslovi državnega prvaka. Med takšne spada tudi Goran Cvijanović, saj se je Šempetrčan že leta 2006 kot mladenič veselil krstnega naslova z Gorico, nato pa dosežek še štirikrat ponovil z Mariborom. Izkušeni vezist spomladi kaže dobre predstave, na usluge nekdanjega reprezentanta pa bo celjski strateg v veliki meri računal tudi v obračunu s Krškim. Primorec je marca, ko so Celjani na Gubcu slavili z 2:3, podal za drugi zadetek gostov in tedaj vknjižil eno od dveh asistenc sezone.

Ali ste vedeli?

Grofje so dolgo trli odpor žilavih Posavcev, saj se Krčani celjski zasedbi v uvodnih šestih medsebojnih obračunih niso pustili premagati. Ob dveh remijih so se posavski nogometaši razveselili kar štirih zmag, tudi krstne v prvoligaški konkurenci, urok pa so Celjani le prekinili marca, ko so po treh zaporednih porazih našli pot do tesne zmage z izidom 2:3. Nepopustljivi gostitelji so se z goloma Filipa Dangubića dvakrat približali na zadetek zaostanka, a so Lovro Cvek, Luka Belić in Amar Rahmanović svojemu moštvu priigrali tri pomembne točke.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Robert Pušaver

Posavci v 16. domači preizkušnji letošnje sezone niso uspeli vknjižiti še četrte zmage, ki jo neuspešno lovijo že vse od 21. septembra, ko je po golu Filipa Dangubića padel Rudar. Petkov obračun z Aluminijem ni dal zmagovalca, ravno Dangubić pa je z izenačujočim zadetkom preprečil boleč poraz Krškega, s katerim bi se zeleni znašli v zahtevnem položaju. Dangubiću in soigralcem bolje kaže na gostujočih igriščih, saj so spomladi z gostovanj že prinesli dve zmagi. Krčani so se konec marca nazadnje veselili v Kopru, zatem pa ob treh porazih nanizali še tri remije. Prve gostujoče zmage v letošnji sezoni pa so se krški nogometaši razveselili prav na zelenici petkovega nasprotnika, ko so Celjani padli z izidom 0:3. Deveta ekipa prvenstva bi nove točke krvavo potrebovala, saj bodo v primeru izenačenega točkovnega izkupička v boljšem položaju Kidričani.

Marko Dušak, branilec Krškega: »Verjamem, da bomo v zadnjih štirih krogih ustvarili dober rezultat. Glede na mladost ekipe, ki za Krško nastopa v letošnji sezoni in je na zelenici dokazala kakovost, si neposredni obstanek zaslužimo.«

Kdo je vroč?

Filip Dangubić je eno od odkritij letošnje sezone. Rečan, sicer sin klubskega zdravnika zasedbe z Rujevice, se je slovenski javnosti predstavil že lani, ko pa v dresu Krke niti približno ni bil tako uspešen kot je letos. Krčani so otroku reškega kluba namenili mesto v konici napada, na katerem se 22-letnik znajde precej bolje. V letošnji sezoni je tako zabil že 12 zadetkov, s katerimi je Krškemu že pomagal do zajetnega števila točk. Grenke izkušnje s hrvaškim napadalcem imajo tudi Celjani, saj je zadel na vseh treh tekmah. Prvo je z edinim zadetkom na tekmi odločil v korist Krškega, v tretji je prispeval dva zadetka, ob domačem porazu pa je izkoristil dve enajstmetrovki. Obe tem velja izpostaviti tudi gol v pokalnem obračunu z grofi.

Ali ste vedeli?

V posavskem taboru so imeli v zadnjih tednih nemalo težav s sestavo enajsterice. Gostovanje v Celju bo zaradi prepovedi igranja zagotovo izpustil Robert Pušaver, ki je v petkovem obračunu z Aluminijem prejel še deveti rumeni karton v letošnji sezoni. Posojeni nogometaš Maribora tako zaseda vrh ligaške lestvice največkrat opominjanih nogometašev, prvo mesto pa si deli z velenjskim vezistom Stjepanom Babićem in soigralcem Klemnom Šturmom.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krško do pomembne zmage
    Nogometaši iz Krškega so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje z 2:1 (0:1).

DELI NA