Pred tekmo: Celje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

CELJE - KRŠKO

21. oktober 2018, ob 14.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 535 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Jure Travner in Žan Zaletel

Celjani so želeli Olimpijo po poletnem remiju v Stožicah presenetiti še v drugo, a so se zmaji po začetnem zaostanku izkopali iz težav in v knežjem mestu osvojili poln izkupiček. Grofje so doživeli še tretji poraz v letošnjem prvenstvu, v nedeljo pa bodo na domači zelenici gostili zasedbo Krškega. Celjani na obračune s Posavci nimajo najlepših spominov, saj so dobili zgolj tri od skupno 13 srečanj v Prvi ligi Telekom Slovenije, Krčanom pa je pred tedni pripadel tudi pokalni obračun. Zeleni so se na Stadionu Z'dežele veselili visoke zmage, četa Dušana Kosiča pa se je morala sprijazniti s hitrim zaključkom pokalnega popotovanja. Rumeno-modrim zato bolje kaže v prvenstvu, saj so v primerjavi z nedeljskim tekmecem nabrali štiri točke več, eno od le-teh pa so osvojili tudi na krškem Gubcu. Kdo bo uspešnejši v tretjem obračunu sezone?

Kdo je vroč?

Jakob Novak je tudi v obračunu z Olimpijo potrdil dobro formo, saj je v spopadu z matičnim klubom vknjižil novo podajo. Vezist je s tremi podajami najboljši asistent ekipe, vse tri zadetke pa je podal na zadnjih štirih preizkušnjah. Nekdanji član Rudarja se počasi bliža proti 50. nastopu v Prvi ligi Telekom Slovenije, Dušan Kosič pa si v letošnji sezoni brez njega težko predstavlja začetno enajsterico. Dvajsetletnik je izpustil zgolj eno srečanje, devetkrat pa zaigral od uvodne minute.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosič bo v nedeljo pogrešal dva člana zadnje vrste, saj bosta srečanje s Krškim izpustila Žan Zaletel in Jure Travner. Prav kapetan Celja je ob porazu z Olimpijo poskrbel za poseben mejnik v svoji karieri. Izkušeni branilec je v Prvi ligi Telekom Slovenije v rumeno-modri opravi zbral že 16.764 minut, s tem pa se je na osmem mestu večne klubske lestvice izenačil z Aleksandrom Šeligo. Po tekmi premora, ki bo za Celje že 950. v prvoligaški konkurenci, se bo Travner podal v lov na Andreja Gorška.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so najdlje čakali na naslednjo tekmovalno preizkušnjo, saj so se z Rudarjem v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili že v petkovem večeru. Varovanci Alena Šćulca so v dvoboju začelja ligaške razpredelnice iztržili deveto točko in ostali na zadnjem mestu. Posavci so sicer nekajkrat nevarno zapretili proti velenjskim vratom, a vnovič niso našli poti do gola nasprotnika. Posavci so z vsega petimi doseženimi zadetki najskromnejše moštvo lige, v letošnjem prvenstvu pa se še ni zgodilo, da bi mrežo nasprotniki zatresli več kot enkrat. Krčani so precej bolj razigrani v Pokalu Slovenije, saj so v prvem krogu povozili Turnišče, razigrani pa so bili tudi v drugem krogu tekmovanja. V celjskem golu so septembra končale tri žoge, Matjaža Rozmana so premagali Luka Velić, nekdanji grof Dalibor Volaš in Marco Da Silva. Lahko zeleni vajo ponovijo tudi v nedeljo?

Kdo je vroč?

Alen Šćulac za razliko od Dušana Kosiča nima težav s kaznovanimi nogometaši, a se Primorec na klopi posavskega prvoligaša sprašuje, kako prebuditi napad svoje ekipe. Krčani na kar sedmih tekmah niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže. Zdi se, da Posavcem manjka predvsem nekaj ideje v zvezni vrsti, saj napadalci ne dobivajo veliko uporabnih žog. Na 12 preizkušnjah so manj udarcev sprožili le Kranjčani in Velenjčani, ki pa so v primerjavi s Krčani bolje izkoristili svoje poizkuse. Se bo Dalibor Volaš na igrišču nekdanjega delodajalca le prebil med deseterico večnih?

Ali ste vedeli?

Na Gubcu so kadrovali tudi med oktobrskim reprezentančnim premorom. Antoni Brdik, nekdanji nogometaš Krškega, ki od poletja skrbi za kadrovsko politiko kluba, je v posavsko prestolnico zvabil še tri tuje nogometaše. Dario Čavar je zrasel v mladinskem pogonu splitskega Hajduka, nazadnje pa je igral za Hrvatski Dragovaljac, Samuel Koney Mensah in Stephen Wiredu pa sta novinca na evropskih tleh. Ganca sta se v Slovenijo preselila iz Phar Rangersa, v vrstah katerega so novinca našli tudi Radomljani, ki se jim je pridružil Kumi Samuel Atta.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ugnali Krčane
    Nogometaši iz Celja so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:1 (1:1).

DELI NA