Pred tekmo: Celje - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

CELJE - MURA

23. september 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 336 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani so po seriji neodločenih izidov – na sedmih tekmah so remizirali kar petkrat – le dočakali prvo zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Gol Mitje Lotriča je zadostoval za sladko zmago v savinjsko-šaleškem derbiju z Velenjčani, ki so bili podjetnejši nasprotnik, a niso izkoristili svojih priložnosti. Z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal Matjaž Rozman, še trikrat pa je rumeno-modre rešil okvir gola. Grofje so imeli manj razlogov za zadovoljstvo med tednom, saj so v sredo ostali brez četrtfinalne vstopnice. Moštvo Dušana Kosiča je v drugem krogu Pokala Slovenije izgubilo s Krčani, ki so v knežjem mestu vnovič potrdili, da so za Celjane izjemno neugoden tekmec. Zadnji tekmec Celja v uvodni četrtini Prve lige Telekom Slovenije bodo nogometaši Mure, ki bodo na Stadionu Z'dežele prav tako celili rane po zadnjem porazu.

Jure Travner, kapetan in branilec Celja: »Potrebno je analizirati tekmo s Krškim. Vsak mora pri sebi pogledati in ugotoviti, če smo v sredo dali svoj maksimum. Na tekmi z Muro moramo pokazati, da smo imeli v sredo zgolj slab dan, se dvigniti na vseh nivojih nogometne igre in proti Muri kreniti po novo zmago.«

Kdo je vroč?

V celjskem dresu je v preteklosti igralo že nekaj nogometašev, ki so se v preteklosti potili tudi na soboški Fazaneriji. Trenutno sta med grofi dva takšna nogometaša, Jure Travner in Mitja Lotrič, ki po odhodu Jucieja Lupete prevzema vse več bremena. Prekmurec je z golom v deveti minuti odločil derbi z Rudarjem, v drugem krogu pa je zatresel tudi novogoriško mrežo. Sobotno gostovanje v Šaleški dolini je bilo za nekdanjega mladega reprezentanta Slovenije nekaj posebnega, saj je v Velenju vknjižil že 150. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Mitja Lotrič bo v nedeljo stal nasproti nekaj prijateljem in nekdanjim soigralcem, s katerimi je zrasel v mladinskem pogonu črno-belih, v sezoni 2011/12 pa je z njimi premierno nastopil tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nogometaš iz Vaneče je v omenjeni sezoni slačilnico v Fazaneriji delil Alenom Kozarjem, Maticem Maruškom, Ninom Kouterjem, Žigo Kousem in tudi Juretom Travnerjem, zdajšnjim kapetanom Celja. Lotrič, ki je kot mladenič veljal za enega največjih draguljev slovenskega nogometa, se je po sezoni odpravil v Koper, v prvoligaški konkurenci pa je branil tudi barve Rudarja.

 

MURA:

Prepoved nastopa: Nino Kouter in Luka Šušnjara

Prah po nedeljski tekmi Mure in Olimpije se med prekmurskimi ljubitelji nogometa še ni povsem polegel. Ante Šimundža je s svojimi varovanci že zaprl minulo poglavje in se kmalu po spopadu z državnim prvakom osredotočil na nov izziv. Muraše v nedeljo čaka novo gostovanje, črno-beli bodo gostje Celja, ki je v osmih krogih osvojilo točko manj od Prekmurcev. Sobočani se lahko po dveh zmagah in treh neodločenih rezultatih pohvalijo z devetimi točkami, kar je trenutno dovolj za šesto mesto. Ob pomoči Maribora, ki bo v soboto gostil Domžalčane, se lahko Mura znova povzpne v zgornjo polovico prvenstva. A nedeljska naloga ne bo lahka, saj bo Šimundža v Celju pogrešal dva pomembna aduta začetne enajsterice. Luka Šušnjara bo po nedeljski izključitvi izpustil kar tri tekme, na tribuni pa se mu bo po štirih rumenih kartonih pridružil tudi Nino Kouter.

Kdo je vroč?

Kdo bo v enajsterici Mure nadomestil Šušnjaro in Koutra? Dvojec doslej še ni izpustil tekme, oba sta se podpisala pod dva zadetka, Kouter pa ima na svojem računu še dve podaji. Nedvomno gre za pomembna člena ekipe, nastalo luknjo pa bodo morali zapolniti tudi preostali nosilce igre. Eden od dolžnikov začetke sezone je Luka Bobičanec, ki po sanjski drugoligaški sezoni še čaka na krstni prvoligaški zadetek. Hrvat je sicer podal za dva gola Mure, uspešnejši pa je v pokalnem tekmovanju. Po dveh golih v Rogaški Slatini je odločil tudi obračun z Rudarjem.

Ali ste vedeli?

Mura ima tudi na gostovanjih bučno podporo svojih navijačev, kar je bilo to poletje najbolj opazno na tekmah v Mariboru in Velenju. Tudi v nedeljo se bo v knežje mesto odpravila večja skupina črno-belih pristašev. V Celju so za gostujoče gledalce pripravili ločen vstop, navijači Mure bodo na glavno tribuno skozi vhod 3 vstopili na sektorja E in F pokrite tribune, ki sprejmeta dobrih tisoč gledalcev. Vstopnice za gostujoče gledalce bodo na voljo pri blagajni, ki se nahaja v neposredni bližini vhoda 1.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Minimalna zmaga Celja nad Muro
    Nogometaši Celja so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (1:0).

DELI NA