Pred tekmo: Celje - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

CELJE - RUDAR VELENJE

13. maj 2018, ob 20.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 688 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Janez Pišek in Jure Travner

V soboto bo pestro tudi v knežjem mestu. Celjani in Velenjčani se bodo na Stadionu Z'dežele udarili v sosedskem spopadu, ki lahko pomembno vpliva tudi na bitko za četrto mesto in morebitno evropsko vozovnico. Na razplet savinjsko-šaleškega derbija bodo pozorni tudi v Novi Gorici, saj so Primorci po seriji skromnejših rezultatov Celja in Rudarja iz dvoboja ustvarili troboj. Celjani, ki so to pomlad kot edini na kolena spravili Domžale, se bodo pred domačim občinstvom pobirali po porazu na Gorenjskem. Za grofe je bil v drugem polčasu usoden Nejc Pušnik, ki je za hrbet Metoda Jurharja preusmeril podajo Mateja Poplatnika. Četa Dušana Kosiča bo skušala na domačem igrišču prekiniti serijo treh tekem brez zmage ter nadaljevati niz uspešnih rezultatov pred svojimi gledalci. Stadion Z'dežele postaja prava trdnjava, ki so jo v letošnji sezoni osvojili zgolj Kidričani, Rudar pa je novembra doživel tesen poraz. Knape je z dvema goloma pokopal Filip Dangubić. Kdo se bo veselil pomembnih točk?

Dušan Kosič, trener Celja: »Spet smo tam, kjer smo bili pred tekmo v Kranju. Čakajo nas še štiri tekme, zapletli smo si položaj, saj smo pričakovali drugačen obraz. Imamo nekaj težav s poškodbami, na nekaterih mestih morajo igrati, ki teh položajev niso vajeni. Iti moramo čez to, nogomet moramo izzivati, vztrajati in upati, da bo že v nedeljo bolje.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš je v letošnji sezoni  prvo orožje celjskega moštva. Štiriindvajsetletnik se v Kranju s soigralci ni uspel proslaviti, a lahko kljub temu mirno zapišemo, da predvsem spomladi igra v življenjski formi. Požeg Vancaš je z devetimi goli sedmi strelec Prve lige Telekom Slovenije, šestkrat je zadel v nadaljevanju sezone. Natančneje, Belokranjec je od 31. marca naprej tresel mrežo Ankarana Hrvatinov, Maribora, Krškega, Olimpije, Domžal in Aluminija. Bo v nedeljo usoden tudi za vrata velenjskega Rudarja?

Ali ste vedeli?

Celjski nogometaši so aktualni teden izkoristili tudi za nekaj dejavnosti, ki niso neposredno povezane z nogometom. Nino Pungaršek in Jan Andrejašič sta v četrtek obiskala Laško, ki gosti največji namiznoteniški turnir za paraplegike. Celjski dvojec je pospremil dvoboje 477 tekmovalcev iz 44 držav. Pungaršek je bil izven igrišč dejaven tudi v petek. Celjski vezist je s kapetanom Juretom Travnerjem, ki bo tako kot Janez Pišek izpustil lokalni spopad z Rudarjem, obiskal vrtec v Novi vasi in popestril dopoldne mladim varovancem. Se bo med njimi našel tudi bodoči nogometaš celjskega kluba?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani so na zadnjih treh tekmah osvojili točko, ne blestijo pa niti Velenjčani. Marijan Pušnik je v sredo priznal, da je natrpan urnik tekmovalnih obveznosti pustil psihične in fizične posledice, a so njegovi varovanci stisnili zobe in vknjižili veliko točko. Knapi so po štirih zaporednih porazih, potem ko so pokleknili pred Domžalami, Ankaran Hrvatini, Mariborom in Krškim, remizirali z Olimpijo. Zmaji so si pripravili več priložnosti, a so po natančnem strelu Danijela Miškića izkoristili zgolj eno in bili za to kaznovani v izdihljajih tekme. Anže Pišek je izvedel kot z desne strani igrišča, na bližnji vratnici pa je bil najvišji Ivan Vasiljević. Srbski branilec se je razveselil prvega zadetka na slovenskih zelenicah, knapi pa so v najboljšem trenutku prekinili točkovni post. Rudar se bo pred zadnjima dvema krogoma, ko bodo nasproti stali Kidričani in Kranjčani, udaril z neposrednima konkurentoma za četrto mesto. Velenjčani so v aktualni sezoni dobili obe domači tekmi s sosedi Celjani, se bodo v knežjem mestu maščevali za gostujoči poraz in skočili na četrto mesto?

Anže Pišek, branilec Rudarja: »V Celju nas čaka savinjsko-šaleški derbi. Vsi vemo, kaj nam ta tekma prinaša v borbi za četrto mesto. Naše navijače vabim, da se nam pridružijo v Celju in nam pomagajo osvojiti pomembno zmago.«

Kdo je vroč?

Fizična in psihična utrujenost velenjskih knapov se je v minulih tednih poznala tudi pri rezultatih. Pri Rudarju so lahko nekajkrat objokovali neizkoriščene priložnosti, zaradi česar je Velenjčanom med prsti spolzelo nekaj točk, Pušnik pa je opozarjal tudi na napake v fazi obrambe. Dravograjčan na čelu velenjskega kluba na zadnjih tekmah pogreša razpoloženega strelca. Naziv prvega strelca kluba še vedno pripada Johnu Maryju, ki je Velenje zapustil pozimi, najbližje Afričanu pa sta Dominik Radić in Milan Tučić, ki je z Jako Bijolom odločil marčevski derbi v Velenju. Bo Ljubljančan zabil tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Pristaši grofov in knapov bodo v nedeljo priča že 79. prvoligaškemu spopadu lokalnih tekmecev. Z 28 zmagami so za odtenek uspešnejši Celjani, ki pa so ob 23 remijih vknjižili zgolj zmago več. Velenjčani bodo v nedeljo pred posebnim izzivom, saj je zadnje slavje v knežjem mestu staro že več kot tri leta. Knapi so se v Celju nazadnje veselili 10. aprila 2015. Za velenjsko zmago z 1:3 sta zadela Klemen Bolha in Mario Babić, ki je dvakrat premagal Matica Kotnika, Matjaža Rozmana, zdaj člana Celja, pa je po velenjskem vodstvu z 0:1 matiral Benjamin Verbič. Se lahko knapi v nedeljo veselijo še desete zmage na celjskih tleh?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar uspešen v Celju
    Nogometaši Celja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:3 (0:2).

DELI NA