Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

28. marec 2017, ob 18:00: DOMŽALE - ALUMINIJ

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.246 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Denis Halilović

Domžalčani so doživeli podobno usodo kot velenjski Rudar. Knapi skalpa Olimpije niso uspeli nadgraditi z zmago, saj so pokleknili pred Goričani, podoben scenarij pa se je zgodil tudi Domžalam. Rumeni so v obračunu s štirikratnim državnim prvakom po golu Denisa Halilovića dobili prvi polčas, a v nadaljevanju močno padli, po izključitvi Halilovića prejeli še dva zadetka in izgubili s 3:1. Domžalski strateg Simon Rožman še vedno pogreša razpoloženega igralca v fazi napada, saj je njegova ekipa v drugem delu Prve lige Telekom Slovenije dosegla tri zadetke in posledično izgubila tudi status najučinkovitejšega moštva lige. Reprezentančni premor je tako za Domžalčane nastopil kot naročen, saj so lahko pri tretji ekipi prvenstva čas izkoristili tudi za pripravo na oster aprilski ritem, ko jih čaka polfinale Pokala Slovenije, še prej pa se bodo Domžale udarile z Aluminijem.

Jan Repas, vezist Domžal: »Tekma bo zelo težka. Res je, da Aluminij zaseda deveto mesto, a to na igrišču ne igra nobene vloge. Slovenska liga je izjemno izenačena in vsak lahko premaga vsakogar. V vsako tekmo gremo borbeno in z željo po zmagi. Tako bomo morali nastopiti tudi v sredo, saj v nasprotnem primeru ne moremo premagati nikogar.«

Miha Blažič, branilec Domžal: »Vsi v klubu se želimo vrniti na staro pot in za to tudi trdo delamo. Na nekaj tekmah smo že pokazali pravo igro, a imamo še veliko rezerv. Cilj je ponoviti oziroma še izboljšati predstave, ki smo jih pokazali jeseni in prepričan sem, da nam bo to kmalu tudi uspelo.«

Kdo je vroč?

Med reprezentančnim premorom se je na nogometne zelenice vrnil tudi Gaber Dobrovoljc. Otrok domžalskega kluba je uvodne štiri preizkušnje nadaljevanja sezone izpustil zaradi vnetja slepiča in posledičnega operativnega posega, po hitrem okrevanju pa je branilec že zaigral v pripravljalni tekmi z Zarico in zgolj nekaj minut po vstopu v igro zatresel mrežo kranjskega drugoligaša. Član januarske reprezentance B je po odhodih Marka Alvirja in Slobodana Vuka tudi najboljši strelec trenutne domžalske zasedbe, jeseni je v polno meril štirikrat, zadnji gol pa je pospravil prav v mrežo Aluminija.

Ali ste vedeli?

Pri domžalskem prvoligašu so se lahko pred dnevi pohvalili z dvema članskima reprezentantoma. Prvo vabilo v člansko reprezentanco sta dočakala Matija Širok in Žan Majer, ki pa je zaradi poškodbe mišice krstno reprezentančno izkušnjo sklenil po dveh treningih. Dvojec je bil januarja tudi del reprezentance B, ki jo je sestavljala prav glavnina domžalskih igralcev. Med njimi je bil tudi Amedej Vetrih, ki je v obračunu z matično Gorico odigral že 150. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, na severu Primorske pa je v rumenem dresu debitiral Rok Elsner, mlajši brat Luke Elsnerja, ki je z 227 prvoligaškimi nastopi rekorder kluba.

 

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Če je reprezentančna prekinitev tekmovalnih obveznosti zaradi skromnejših rezultatov za Domžalčane prišel kot na pladnju, je reprezentančni premor prekinil dober niz Kidričanov. Aluminij je v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije vknjižil že sedem točk, s skupno desetimi točkami v zadnjih petih ligaških preizkušnjah pa so od rdečih uspešnejši zgolj Koprčani. Z dobrimi rezultati so varovanci trenerja Slobodana Gruborja zadnjim Radomljam pobegnili na že težko ulovljivih 16 točk razlike, s skalpom Rudarja pa so v bitko za obstanek vključili tudi Velenjčani, ki devetemu mestu bežijo le še za štiri točke. Kidričani, v zasedbo katerih se po prestani kazni vrača tudi Lovro Bizjak, bodo skušali dobro predstavo ponoviti tudi ob Kamniški Bistrici, a Matica Vrbanca in soigralce ne čaka nič kaj lahka naloga, saj Domžal v šestih tekmah še niso ugnali.

Žiga Škoflek, krilni nogometaš Aluminija: »V teh tekmah nimamo ničesar izgubiti. Na roko nam gre tudi to, da smo res dobro krenili v pomlad, medtem ko sta Olimpija in Domžale v nekakšnem krču in nadaljevanja sezone niso začeli najbolje. Kljub temu pa ostajajo v vlogi favorita. V prihajajoče tekme gremo povsem neobremenjeni, to so za nas tekme, na katerih moramo uživati in skušati presenetiti nasprotnika. Zakaj pa ne? Če smo presenetili že Maribor, zakaj ne bi tudi Domžal in Olimpije?«

Mihael Rebernik, krilni nogometaš Aluminija: »Na domžalski stadion se odpravljamo samozavestno, ker vemo, da bomo dali od sebe vse. Zadovoljni bomo najmanj s točko, saj je vsaka odigrana tekma pomembna, da dosežemo cilj in to je obstanek v prvi ligi.«

Kdo je vroč?

Kidričani so se v tekmah s konkurenti za obstanek dobro odrezali, saj so proti Radomljam, Krškemu in Rudarju osvojili kar sedem od možnih devetih točk. Po premoru Aluminij čakajo tekmeci, ki se borijo za evropske vozovnice, saj si bodo eden za drugim sledili obračuni z Domžalami, Olimpijo, Gorica, Koper in Celje. Eden od najpomembnejših adutov Štajercev bo Žiga Škoflek, ki se je v tekmi z Velenjčani veselil prvega pomladanskega zadetka, s skupno šestimi goli pa je vnovič sam na vrhu klubske lestvice strelcev. Vojničan, ki je bil trikrat natančen tudi v pokalnem tekmovanju, bo nevaren tudi za domžalsko mrežo.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so imeli bogato zastopstvo tudi v mladi izbrani vrsti do 21 let, prav Domžalčani in Kidričani pa so reprezentanci med prvoligaškimi klubi dali največ igralcev. Barve rumenih so zastopali trije upi, Žan Žužek, Jan Repas in Alen Ožbolt, ki je nosil tudi kapetanski trak, so tekmo pričeli v začetni enajsterici, s tremi predstavniki pa so se lahko pohvalili tudi Kidričani. Vratar Luka Janžekovič je tekmo spremljal z rezervne klopi, Blaž Kramer je priložnost za igro dobil v drugem polčasu, od prve minute pa je v Nedelišću zaigral kidričevski kapetan Matic Vrbanec.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Balkovec odločil v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:1 (1:1).

DELI NA