Pred tekmo: Domžale - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

DOMŽALE - ANKARAN HRVATINI

2. maj 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 761 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Ajdin Mulalić in Amedej Vetrih

So rumeni s šestim porazom sezone, prvim po 14. krogu prvenstva, izpadli iz boja za vrh lestvice? Olimpija ima pred zadnjimi sedmimi dejanji sezone šest točk naskoka, točk manj pa Domžalčanom beži Mariborom. Četa Simona Rožmana kljub ničli v Celju verjetno še ni rekla zadnje besede, saj se bodo domžalski nogometaši v zaključku prvenstva udarili tako z Mariborčani kot Ljubljančani. Domžalčani se bodo po porazu s Celjem v zmagovalne tirnice vračali na domači zelenici, ob Kamniški Bistrici pa bodo gostili prebujeno zasedbo Ankarana Hrvatinov. Primorci so v letošnji sezoni že trikrat občutili moč domžalskega napada, ki je v mrežo prvoligaškega novinca pospravil že 13 zadetkov. Ankarančani so najvišji poraz sezone doživeli prav v Domžalah, lanskega oktobra se je v mreži galebov znašlo kar šest žog. Bodo nekoliko zdesetkani Domžalčani tako učinkoviti tudi v sobotnem večeru?

Simon Rožman, trener Domžal: »Do konca tekmovanja nas čaka še sedem tekem. Brez dvoma bomo ostali zvesti svoji vsebini, ki nam je prinesla obilo zadovoljstva v zadnjih mesecih, vsekakor pa se bomo borili do zadnje ligaške minute v tej sezoni.«

Shamar Nicholson, napadalec Domžal: »Vsako ekipo pričakamo z enakim pristopom. Naj bo to Olimpija, Maribor ali Ankaran. Pričakujemo zahtevno tekmo in borbenega nasprotnika, proti kateremu ne bo lahko. Od prve minute bomo morali biti zelo zbrani, ob tem pa želimo že v uvodu prevzeti pobudo. Naš cilj so seveda nove tri točke, ki ji želimo doseči tudi s pomočjo naših navijačev.«

Kdo je vroč?

Pred obračunom z deveto ekipo Prve lige Telekom Slovenije je jasno, da bodo Domžalčani v tekmo krenili z deloma spremenjeno enajsterico. Od prve minute bi lahko zaigral tudi Matija Rom, ki se je v letošnji sezoni že dvakrat meril z Ankarančani. Devetnajstletni otrok domžalskega kluba je letos zbral deset ligaških nastopov, v Celju pa je v drugem polčasu zamenjal poškodovanega Široka. Bočni branilec je dobro izkoristil priložnost, saj je sodeloval v akciji za zadetek Domžal in vknjižil še drugo asistenco sezone.

Ali ste vedeli?

Štirinajst tekem dolga serija neporaženosti se je zaključila na Savinjskem, kjer so ravbarji poleg točk izgubili še nekaj pomembnih adutov. Po rdečem kartonu Ajdina Mulalića se bo med vratnici verjetno vrnil Dejan Milić, Rožman pa bo imel precej preglavic s sestavo zvezne vrste. Amedej Vetrih je izpolnil kvoto rumenih kartonov, zaradi poškodb pa so tekmo s Celjem predčasno sklenili Zeni Husmani, Matija Širok in Senijad Ibričić, ki je zaradi raztrganine na gležnju prejel sedem šivov, tekmo pa je z bolečinami končal tudi Agim Ibraimi. Bo Simon Rožman našel notranje rezerve in uspešno zakrpal vse luknje?

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Luka Badžim

Primorci so v boju za deveto mesto razpredelnice Prve lige Telekom Slovenije vknjižili novo pomembno zmago. Ankarančani so se s skalpom Rudarja še oddaljili od zadnjega Triglava, ki sedem krogov pred koncem prvenstva zaostaja pet točk. Galebi so silovito krenili v spopad z Velenjčani, ki so v uvodni tretjini tekme zgolj nemočno opazovali simultanko Tima Vodeba in soigralcev. Varovanci trenerja Vlada Badžima so po pol ure igre vodili že s 3:0, a nato nekoliko popustili v končnici prvega polčasa, ko so se knapi približali le na gol zaostanka. To je prebudilo tudi Ankarančane, obramba je v nadaljevanju dvoboja odbila vse poskuse gostov in zadržala minimalno prednost. Primorci so se po zadetkih Vedrana Gerca, Tima Vodeba in Felipeja Dos Santosa veselili četrte prvoligaške zmage, druge v zadnjih štirih preizkušnjah. Se bo primorski niz neporaženosti podaljšal tudi v peto zaporedno tekmo?

Kdo je vroč?

Ankarančani so aprila strnili svoje vrste in v zadnjih štirih tekmah nabrali osem točk. Triglav je v istem obdobju vknjižil le remi, Primorci pa so se prebili pred gorenjsko zasedbo, ki ji trenutno bežijo za pet točk. Ena od osrednjih figur ankaranske igre je tudi Tim Vodeb, ki je na zadnjih šestih tekmah v polno meril kar štirikrat. V sobotnem obračunu z Rudarjem je postregel z vratolomnimi »škarjicami«, podal pa tudi za uvodni gol Vedrana Gerca. Trboveljčan spomladi dokazuje, da njegov zaščitni znak – met iz avta, ni edina močna stran, vsestranski nogometaš se namreč izredno dobro znajde tudi v kazenskem prostoru.

Ali ste vedeli?

V Domžalah bo v sredo gostovala zgolj polovica nogometne družine Badžim. Luka Badžim bo tekmo kvečjemu spremljal na tribuni, saj zaradi sedmega rumenega kartona nima pravice nastopa. Vlado Badžim bo moral ob Jana Pahorja postaviti novo orožje in presenetiti nekdanjega delodajalca. Primorec je na domžalski klopi sedel med novembrom 2008 in decembrom 2009. V dobrem letu je vodil 43 tekem, ob 15 zmagah pa nabral še 14 porazov in remijev. Rumeni so sezono 2008/09 sklenili na petem mestu lestvice, šest točk za drugouvrščeno Gorico.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran nemočen v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 4:0 (2:0).

DELI NA