Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

DOMŽALE - CELJE

11. november 2018, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 779 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se po nekajtedenskem čakanju razveselili pete zmage v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. Varovance Simona Rožmana po sredinem uspehu v obračunu z Gorico nova domača preizkušnja čaka že v nedeljo. Rumeni so po pomembni zmagi hitro strnili vtise, obnovili energijo in se pričeli pripravljati na preizkušnjo 16. kroga, ko bo ob Kamniški Bistrici gostovalo Celje. Grofje se bodo v Domžalah pobirali po visokem porazu z Mariborom, ravbarji pa bodo v spopadu z grofi storili vse, da še drugič to sezono povežejo dve zaporedni zmagi. Senijadu Ibričiću in soigralcem je v zaostali tekmi z Gorico uspel dvojni podvig, saj so se z zmago močno približali tretjemu mestu, ki ga držijo prav sinje-modri. Primorci bodo v soboto gostovali v Murski Soboti, Domžalčani pa se lahko z novo zmago in s pomočjo Mure zavihtijo na mesto, ki si ga želijo tudi po zadnjem krogu sezone.

Simon Rožman, trener Domžal: »Pomembno je, da sledimo filozofiji, ki je že od samega začetka temelj našega dela. Če bomo takšni, kot smo lahko in kot si prizadevamo biti, bodo prišli tudi rezultati. Dejstvo je, da smo potrebovali nekaj časa za uigravanje in sprejemanje mehanizmov v igri, saj smo ob koncu poletja znova precej spremenili zasedbo. Z zadnjimi štirimi, petimi predstavami smo lahko zelo zadovoljni, manjkala je le kakšna zmaga. Sedaj smo jo dosegli, kar nas zelo veseli in navdaja z dodatno motivacijo.«

Shamar Nicholson, napadalec Domžal: »Zmaga nas je ohrabrila, seveda pa moramo sedaj nadaljevati z dobrimi predstavami in jesen skleniti s čim boljšim končnim izkupičkom.«

Kdo je vroč?

Za Shamarjem Nicholsonom so izjemno uspešni dnevi. Jamajčan je v nedeljo dvakrat zatresel mrežo Olimpije, tri dni zatem pa je vajo ponovil tudi na tekmi z Gorico in bil s strelskim dvojčkom osrednji junak pomembne zmage. Enaindvajsetletnik se je s štirimi goli preko »noči« prelevil v najboljšega strelca Domžal in vrgel rokavico Slobodanu Vuku, ki je imel še pred dnevi nekaj prednosti v boju za začetno enajsterico. Temnopolti napadalec je že spomladi dokazal, da lahko zadeva v serijah, bo vajo ponovil tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Nedeljski obračun Domžal in Olimpije je postregel s kar osmimi zadetki, trije so padli po strelu z bele točke. Sodniki so v 15 krogih Prve lige Telekom Slovenije dosodili že 35 enajstmetrovk, nogometaši so jih izkoristili 29. Ob večjem številu enajstmetrovk kot v minulih letih, pa je višja tudi številka doseženih zadetkov. Letošnja sezona je izjemno plodna, na tekmo pa se mreži v povprečju treseta več kot trikrat. Zadetke smo sicer zaman čakali na septembrski tekmi Celja in Domžal, nedeljska tekmeca sta v letošnji sezoni odigrala eno od zgolj šestih tekem z najmanj priljubljenim izidom.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Jan Andrejašič

Kakšen bo celjski odgovor? Grofje so v štajerskem derbiju z Mariborom ostali praznih rok, dvoboj na zelenici Stadiona Z'dežele je bil odločen že v prvem polčasu. Marcos Tavares in soigralci so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov, celjski poskusi v nadaljevanju pa so ostali jalovi, gostje pa so še z dvema goloma potrdili visoko zmago. Moštvo Dušana Kosiča je po dveh zaporednih zmagah vknjižilo četrti poraz sezone in zdrsnilo na šesto mesto lestvice, pred Celjani pa se s točko prednosti nahajajo tudi Domžalčani. Celjske želje so jasne, Savinjčani bi se z zmago vrnili v zgornji dom prvenstva, z novim kompletom točk pa bi potrdili, da so imeli minulo nedeljo zgolj slab dan. Kosič bo sicer prisiljen v manjše korekcije začetne enajsterice, saj Jan Andrejašič v Domžalah nima pravice nastopa. Se bo v začetno enajsterico vrnil Tadej Vidmajer?

Dušan Kosič, trener Celja: »Za našo ekipo, ki je relativno mlada, je vsak nasprotnik zahteven. Kot trenerja me zanima, kakšna bo reakcija na hud poraz in slabo tekmo. Pričakujem, da bomo to uspeli pozabiti in proti Domžalam pokazali drugačen obraz.«

Kdo je vroč?

Dušan Kosič je po visokem porazu priznal, da so bili njegovi varovanci premalo odločni, a izrazil upanje, da je Maribor zadal koristno lekcijo. Mariborski branilci so zaustavili tudi Rudija Požega Vancaša, ki pa mu ob Kamniški Bistrici ne bi smelo manjkati razlogov za dodaten motiv. Krilni nogometaš je bil vnovič povabljen v člansko izbrano vrsto, za nameček pa se bo v nedeljo zoperstavil nekdanjemu klubu, pri katerem ni v celoti potrdil pričakovanj. Se bo Belokranjec v Domžalah veselil še devetega gola sezone?

Ali ste vedeli?

Najmanj enajstmetrovk je bilo doslej dosojenih v korist Krčanov in Velenjčanov, zgolj ena, prav Celjani pa so si ob Olimpiji priigrali največ kazenskih udarcev. Grofje so izvedli osem enajstmetrovk, izkoristili so jih sedem, štiri že omenjeni Rudi Požeg Vancaš. Rumeno-modri so na 15 tekmah letošnjega prvenstva dosegli 17 golov, več kot dve petini jih je padlo po udarcu z bele točke. Gre za delež, ki je največji med klubi Prve lige Telekom Slovenije. Delež Domžalčanov, ki so uspešno izvedli vse tri enajstmetrovke, sega malce čez 11 odstotkov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani in Celjani z remijem
    Nogometaši Domžal in Celja so se v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z nedoločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA