Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

DOMŽALE - GORICA

6. avgust 2017, ob 20:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 750 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonske vstopnice

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalam je po dobrem desetletju uspel nov evropski podvig. Po izločitvi Flore in Valurja so bili varovanci trenerja Simona Rožmana z zmago v povratnem dvoboju boljši tudi od Freiburga. Z rezultatskim preobratom si je pokalni prvak priigral nastop v »playoffu« UEFA Evropske lige, a Rožman ne skriva visokih ambicij. Še pred novimi evropskimi preizkušnjami pa čaka rumene nova naloga na domači fronti. Ob Kamniški Bistrici bodo v nedeljskem večeru gostovali Goričani, ki skušajo prekiniti serijo porazov. Domžalčani imajo s primorsko četo nekaj neporavnanih računov iz minule sezone, ko so obakrat klonili v Novi Gorici, sinje-modri pa so se jim spomladi nevarno približali tudi na lestvici in jih naposled tudi izrinili na četrto mesto. V že 69. prvoligaškem obračunu teh dveh tekmecev bodo Domžale lovile 22. zmago, Goričani so s šestimi slavji več nekoliko uspešnejši tekmec.

Matija Širok, branilec Domžal: »Gorica si rezultatsko krivuljo po slabšem začetku nedvomno želi obrniti navzgor, seveda pa imamo tudi mi svoje načrte. Stremimo k novim trem točkam, s to miselnostjo pa moramo kreniti tudi v jutrišnji obračun, saj moramo ohraniti stik z vrhom lestvice. Verjamemo, da nam bodo pri tej nameri znova pomagali tudi naši navijači, ki bi se jim v imenu celotnega moštva še enkrat zahvalil za fantastično podporo na četrtkovi tekmi.«

Kdo je vroč?

Bo Simon Rožman po veliki in odmevni zmagi nad Freiburgom vnovič premešal enajsterico? Rošade v moštvu se po uvodnem porazu v Velenju ne poznajo kaj prida, saj so se Domžalčani tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije veselili dveh visokih zmag, z osmimi zadetki pa so drugo najučinkovitejše moštvo. S tremi zadetki izstopa Petar Franjić, a ima Rožman na razpolago široko zasedbo, ki se ji je poleti pridružil tudi Lovro Bizjak. Mozirjan se je v četrtek razveselil evropskega prvenca, minulo nedeljo pa se je podpisal tudi pod prvi zadetek v domžalskem dresu in tako pričel preobrat v obračunu z Ankaran Hrvatini, ki so ga rumeni ugnali z 1:3 in skočili na tretje mesto lestvice.

Ali ste vedeli?

V domžalskem taboru bodo misli po skalpu Freiburga usmerili v srečanje z Gorico, pristašem rumenih pa bodo misli uhajale tudi proti evropskih izzivom. Domžalčani so se po letu 2005 vnovič prebili vse do praga skupinskega dela evropskih pokalov. V sezoni 2005/06 je tedanji državni podprvak prvič nastopal na mednarodni sceni, moštvo Slaviše Stojanovića pa je v kvalifikacijah Pokala UEFA uvodoma preskočilo sanmarinski Domagnano, nato pa bilo boljše od izraelskega Ashdoda. V prvem krogu Pokala UEFA so se rumeni udarili s Stuttgartom. Po porazu v Nemčiji je bil povratni dvoboj odigran v Domžalah, na močno razmočenem igrišču pa se je za usodo svojih varovancev tresel tudi sloviti Giovanni Trapattoni. Gol Daliborja Stevanovića je bil na koncu premalo za skupinski del tekmovanja, lahko Domžalčanom uspe 12 let kasneje?

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani tudi v tretjem poizkusu niso vknjižili prvih točk v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Po Krškem in Olimpiji so bili od sinje-modrih boljši še Celjani, ki so bili glede na posest žoge in število udarcev v podrejenem položaju, a so za razliko od goriških nogometašev našli pot do mreže nasprotnika. Grego Sorčana je po lepi podaji matiral Rudi Požeg Vancaš, Goričani pa so morali vknjižiti še peti zaporedni poraz, saj so ob treh ligaških ničlah izgubili tudi oba obračuna z atenskim Panioniosom. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča imajo v uvodu novega državnega prvenstva precej težav z realizacijo, saj so z doseženim zadetkom najskromnejše moštvo lige. Razlike v spodnji polovici lestvice so po treh krogih še minimalne, a bodo morali sinje-modri karseda hitro pričeti z zbiranjem točk, če bodo želeli ponoviti uspeh iz minule sezone, ko so bili po 36. krogu tekmovanja uvrščeni tudi pred tokratne gostitelje Domžalčane.

Kdo je vroč?

Po treh krogih Prve lige Telekom Slovenije se zdi, da Miran Srebrnič močno pogreša tudi pravega napadalca. Spomladi je precej bremena v fazi napada nosil Miran Burgić, ki pa ga zaradi poškodbe kolena v letošnjem koledarskem letu skorajda zagotovo ne bomo videli na nogometnih zelenicah. Tako veliko obveznosti tiči predvsem nad Kapićem, pravo formo pa še išče Andrija Filipović. Mladi Rečan je spomladi nekajkrat opozoril nase, enega od dveh zadetkov pa je pospravil tudi v domžalsko mrežo. Domžalčani so na severu Primorske obakrat klonili z izidom 3:1, a je pokalni prvak že jeseni na domačem igrišču v goriški gol pospravil pet zadetkov. Kako bo tokrat?

Ali ste vedeli?

Goričani po treh krogih prvenstva na svojem računu še nimajo točke, nazadnje pa so v Prvo ligo Telekom Slovenije tako skromno zakorakali v sezoni 2014/15, ki so jo zaključili na devetem mestu lestvice. Zbranih 37 točk je pomenilo, da so se Primorci za prvoligaški status morali boriti v dodatnih kvalifikacijah, ki pa so jih v obračunu z Aluminijem dobili brez večjih težav. Gorica je v sezono zakorakala s štirimi minimalnimi, a zaporednimi porazi, sinje-modri so pokleknili pred Domžalami, Krko, Koprom in Mariborom, nato pa v petem krogu ugnali Radomlje, to pa je bila tudi edina zmaga v uvodni četrtini prvenstva. Lahko v letošnji sezoni zmago dočakajo že tekmo prej?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Domžalami in Gorico
    Nogometaši Domžal in Gorice so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA