Pred tekmo: Domžale - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

17. april 2017, ob 18:00: DOMŽALE - KRŠKO

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.193 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani bodo po uvrstitvi v finale Pokala Slovenije nove zmage lovili tudi v prvenstvu, v katerem spomladi beležijo spremenljive rezultate. Če so rumeni v pokalnem tekmovanju dobili obe tekmi z Novomeščani, jim je v državnem prvenstvu v rezultatskem smislu šlo nekoliko slabše od pričakovanj. Kljub petim točkam v zadnjih štirih krogih so se varovanci trenerja Simona Rožmana na lestvici zavihteli pred Olimpijo, pred nasprotnikom v majskem pokalnem finalu pa bodo skušali Domžalčani ostati tudi po ponedeljkovem dvoboju s Krškim, s katerim so se rumeni jeseni udarili kar petkrat. S Posavci so se Domžale merile tudi v četrtfinalu Pokala Slovenije, v katerem so Jure Balkovec in soigralci vknjižili dve zmagi, nekoliko zahtevnejši zalogaj pa je bilo Krško v prvenstvu, saj sta se tekmeca kar dvakrat razšla z remijem.

Žan Majer, vezist Domžale: »Potrebno se je dobro spočiti, saj je ritem tekem v aprilu zelo naporen. Po uvrstitvi v finale pokala smo se popolnoma osredotočili na prvenstvo in na tekmo s Krškim. Na vsakem srečanju želimo dati vse od sebe, prikazati dobro vsebino na igrišču, in tudi v ponedeljek ne bo nič drugače. Na koncu bomo videli, če bo to dovolj za nove tri točke.«

Kdo je vroč?

Simon Rožman je v enajsterico, ki je pričela torkovo povratno srečanje pokalnega tekmovanja, uvrstil tudi tri mlade upe rumenih. Ob Alenu Ožboltu in Žanu Žužku, ki je goste povedel v vodstvo, se je z dobro predstavo proslavil tudi Jan Repas, ki je podal prav za omenjeni zadetek Žužka. Otrok domžalskega kluba tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije pridno zaposluje svoje soigralce, saj je na svoj račun vpisal že šest asistenc, s čimer se uvršča na četrto mesto lestvice. Ob tem je 20-letnik še trikrat meril v polno, nazadnje v 24. krogu, ko je odločil sosedski spopad z Olimpijo.

Ali ste vedeli?

Domžalčani bodo v ponedeljkovi tekmi s Krškim lovili 150. domačo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Rumeni, ki so v prvoligaški konkurenci odigrali že 660 tekem, so bili del najboljših klubov države že v sezoni 1991/92, ko pa so po izpadu vrnitev na prvoligaška igrišča iskali sedem let. V omenjeni sezoni so Domžalčani s 24 točkami zasedli 19. mesto na lestvico. Ob kar 14 neodločenih izidih so Domžalčani na krstno zmago čakali vse do 16. kroga, ko so na svojem igrišču z 2:0 ugnali lendavsko Nafto, pod zadetka za premierno zmago pa sta se podpisala Marko Zavrčan in Aleksander Dejanovič. Omeniti velja, da je domžalsko mrežo branil Janez Strajnar, ki zdaj ob Kamniški Bistrici skrbi za vratarje.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Posavci so prvič po menjavi trenerja okusili tudi grenkobo poraza. Po zmagi nad Radomljami in Koprom ter veliki točki v obračunu z Mariborom so Krčani pokleknili v eni od najpomembnejših tekem nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije. V dvoboju za osmo mesto so morali Filip Dangubić in soigralci priznati premoč Velenjčanom, ki so po golu Nikole Gatarića hitro odgovorili na domače vodstvo in že v prvem polčasu prišli do preobrata ter vodstva, ki so ga zadržali vse do zadnjega sodniškega žvižga. Krški nogometaši so po bolečem porazu izgubili stik s sedmim mestom, ki zdaj beži za pet točk, ob tem pa morajo biti pozorni na Kidričane, ki zaostajajo vsega dve točki. Bodo Krčani razliko pred najbližjim zasledovalcem v tekmi 29. kroga povečali?

Kdo je vroč?

Vodstvo posavskega prvoligaša je med zimo pošteno prevetrilo podobo slačilnice članskega moštva. Izmed novincev so pristaši zelenih še najbolj poznali Nikolo Gatarića, ki se je poleti vrnil v bližnje Brežice in bil v jesenskem delu 2. SNL najboljši strelec letošnjega novinca med drugoligaši. Strelec šestih zadetkov si je z dobrimi predstavami med tekmovalnim premorom priigral selitev na stadion Matije Gubca in hitro prevzel eno vidnejših vlog. Ob tem se je 25-letni krilni nogometaš spomladi že razveselil dveh zadetkov, saj je pred tedni potrdil zmago v obračunu z Radomljami, v minulem vikendu pa je bil natančen tudi v tekmi z Rudarjem.

Ali ste vedeli?

Krška ekipa je od preboja med najboljše klube na sončni strani Alp že doživela precej sprememb. Največja stalnica Posavcev je vratar Marko Zalokar, ki se lahko pohvali, da po preboju Krčanov med prvoligaše v Prvi ligi Telekom Slovenije ni izpustil še niti minute. Dolgoletnemu čuvaju krške mreže na večni prvoligaški lestvici sledita še dva domačina Dejan Urbanč in Gregor Sikošek. Član danskega Bröndbyja bo morda že v ponedeljek svoje mesto prepustil Robertu Pušaverju, ki je za Krško v dobri sezoni in pol zbral 2.868 minut. Skok na peto mesto klubske lestvice lovi še en posojeni nogometaš Maribora, Damjan Vuklišević bi z novim nastopom v obrambi skočil pred Luko Volariča, ki se je po lanski sezoni v dresu Krškega preselil prav k tokratnemu nasprotniku.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Domžalah osem golov in zmaga domačih
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 5:3 (4:1).

DELI NA