Pred tekmo: Domžale - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

DOMŽALE - KRŠKO

19. november 2017, ob 15.00

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 836 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- brezplačen vstop v zameno za dva živilska izdelka

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Šestnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Domžal in Krškega. Posavci v zadnjih tednih ne najdejo poletne forme, pokalni prvak pa se skuša prebiti na čelo skupine zasledovalcev vodilne dvojice prvenstva. Rumeni so med tretjim in šestim krogom že zasedali tretje mesto, ki pa so ga v sedmi preizkušnji sezone izgubili prav po porazu v Krškem. Na Gubcu so se veselili gostitelji, ki so domžalsko mrežo zatresli kar štirikrat, Domžalčanom pa nista pomagala niti zadetka Matije Široka in Rubina Hebaja. Velja pa omeniti, da se je zasedba prvoligaša, ki domuje ob Kamniški Bistrici, v primerjavi z avgustovskim gostovanjem v Krškem pošteno spremenila. Novinec v zasedbi Simona Rožmana je tudi Andraž Kirm, ki je pred dvema tednoma odločil obračun z Aluminijem. Komu bo vloga osrednjega junaka pripadla v nedeljo?

Simon Rožman, trener Domžal: »Zelo pomembno je, da se igralci dobro počutijo. Veseli me, da smo kljub visokem številu odigranih tekem še vedno zelo živi na igrišču in željni dokazovanja. Vemo, kaj se nam je zgodilo v Krškem, zato moramo biti tokrat maksimalno pripravljeni, da se prikažemo v najboljši možni luči. S pravo igro in s pravo vsebino želimo priti do novih točk in tako še naprej ohranjati mesto pod vrhom lestvice.«

Luka Volarič, vezist Domžal: »Lahkih tekem ni, vsi nasprotniki so namreč zelo kakovostni in željni zmag. Na igrišču šteje le borbenost, česar se dobro zavedamo vsi nogometaši v moštvu. S to miselnostjo bomo šli v vse prihodnje obračune, začenši z nedeljskim. Vemo namreč, kakšni so naši cilji in kako jih lahko dosežemo.«

Kdo je vroč?

Andraž Kirm je bil želja Domžalčanov že pozimi, po ponovni sklenitvi sodelovanja pa je hitro postal vidni član začetne enajsterice. Ljubljančan je v Kidričevem dosegel prvi zadetek po povratku med rumene, obenem pa se je podpisal pod 23. prvoligaški gol v domžalskem dresu. S tem se je nekdanji reprezentant Slovenije na sedmem mestu večne klubske lestvice izenačil z Daliborjem Stevanovićem, s 130 prvoligaškim nastopom za Domžale pa je na klubski lestvici ujel devetouvrščenega Žana Majerja.

Ali ste vedeli?

V domžalskem klubu so med novembrskim reprezentančnim premorom slovesno pozdravili še eno pomembno pridobitev. Devetega novembra, na dan, ko je bil pred 97 leti ustanovljen predhodnik domžalskega prvoligaša, so pri dvakratnem državnem prvaku tudi uradno namenu predali Akademijo Nogometnega kluba Domžale. Kot so zapisali pri klubu, bo Akademija bo dodala pomemben kamenček v mozaik razvijanja novega rodu najboljših domžalskih nogometašev, v prenovljenih prostorih pa med drugim najdemo osem sob. Le-te so posvečene ljudem, ki so zaznamovali zgodovino kluba.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Med klube, ki so se najbolj razveselili tekmovalnega premora, lahko štejemo tudi Krško. Posavci so v štirih tekmah med oktobrskimi in novembrskimi reprezentančnimi obveznostmi iztržili zgolj točko in tako zdrsnili na sedmo mesto ligaške razpredelnice. Pred Krčane so po tekmi z Mariborom, ki je za hrbet Marka Zalokarja pospravil pet zadetkov, skočili tudi Celjani, zelenici pa so izgubili stik z zgornjo polovico lestvice. Domžalčani moštvu Stipeta Balajića bežijo za šest točk, z novim porazom bi se zaostanek Krškega povečal na že težko ulovljivih devet točk, iz ozadja pa se lahko nevarno približajo tudi Kidričani ali Kranjčani, ki se bodo v soboto pomerili na Gorenjskem. Krški nogometaši bodo v Domžalah iskali vrnitev v zmagovalne tirnice, a domačine hrabri dejstvo, da so v obeh domačih tekmah lanske sezone v krško mrežo pospravili kar deset zadetkov. Bo krška obramba v nedeljo trdnejša?

Kdo je vroč?

Pred kratkim prenovljeno vodstvo krškega prvoligaša je med novembrskim premorom še poglobilo sodelovanje s partnerjem kluba, iz vrst katerega prihaja tudi novi športni direktor kluba. To vlogo je po soglasni potrditvi upravnega odbora prevzel Petar Djordjević, ki že nekaj časa sodeluje s Krčani, obenem pa je med najbolj zaslužnimi, da se je Posavcem pred meseci pridružil tudi Miljan Škrbić. Visokorasli napadalec išče pot za vrnitev iz strelske krize, saj iz igre ni zadel že vse od osmega kroga, v tem času pa sta se mu močno približala Matej Poplatnik in John Mary. Srb je v domžalsko mrežo že pospravil tri zadetke, lahko v nedeljo doda še četrtega?

Ali ste vedeli?

Krčani so z 21 zadetki četrto najučinkovitejše moštvo Prve lige Telekom Slovenije, kljub temu pa se je med strelce doslej vpisala zgolj sedmerica nogometašev. S še krajšim seznamom strelcev razpolaga kranjski Triglav, saj je 12 golov dosegla zgolj peterica igralcev, najširši izbor strelcev pa premore tokratni nasprotnik Posavcev. Domžalčani so tridesetkrat merili v polno, Simon Rožman pa se je zadetka veselil že s 15 različnimi nogometaši. Posledično domžalskih nogometašev ni v vrhu ligaške lestvice strelcev, kar osem pa je takšnih posameznikov, ki se lahko po 15 krogih pohvalijo z enim golom na svojem računu.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do domače zmage proti Krškemu
    Nogometaši Domžal so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (1:0).

DELI NA