Pred tekmo: Domžale - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

DOMŽALE - KRŠKO

20. maj 2018, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 850 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Nermin Hodžić

Domžalčani se že ozirajo proti naslednji sezoni, a ravbarje še pred tem čakajo tri preizkušnje v letošnjem prvenstvu. Rumeni bodo sezono najverjetneje sklenili na tretjem mestu lestvice, saj sta Maribor in Olimpija pobegnila, zasledovalci pa za tretjim mestom pa so si že pred časom priigrali neulovljiv zaostanek. Domžalčani se bodo pred spustom zastora nad letošnjim prvenstvom v nedeljo ob Kamniški Bistrici udarili s Krčani, ki so se v prejšnjem krogu dobro upirali Mariboru. Četa Simona Rožmana je nadaljevala uspešno tradicijo dvobojev z Aluminijem, čeprav je v Kidričevem nastopila precej premešana zasedba. Prvič se je na članski zelenici predstavil mladi Denis Tubić, ob zdaj že uveljavljenemu Žanu Žužku pa sta od prve minute zaigrala še dva produkta mladinske šole, Adam Gnezda Čerin in Matija Rom, na klopi pa je na priložnost čakal še Blaž Urh. Zmago sta po dveh podajah Lovra Bizjaka potrdila Marko Alvir in Rubin Hebaj, ki je jeseni zatresel tudi krško mrežo.

Rubin Hebaj, napadalec Domžal: »Skušali bomo zmagati na vseh preostalih tekmah. Krčane dobro poznamo, zato vemo, da imajo kakovostno ekipo. V prvi vrsti bomo skušali prikazati boljšo predstavo kot na zadnji tekmi, cilj pa so seveda vse tri točke. Upam, da se bo na tribunah znova zbralo veliko gledalcev, kar nam vselej vlije dodatnih moči.«

Kdo je vroč?

Se lahko Lovro Bizjak v treh krogih letošnjega prvenstva še vmeša v boj za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije? Strelski niz Mozirjana je nekoliko upehal, prvi strelec domžalskega prvoligaša se na zadnjih treh tekmah ni uspel vpisati med strelce, je pa v Kidričevem vseeno obogatil svojo statistiko. Še lani član Aluminija je nepisano pravilo nekdanjega nogometaša potrdil s podajama za zadetka Alvirja in Hebaja. Štiriindvajsetletnik sicer ne velja ravno za nogometaša, ki na veliko zbira asistence, lani je vknjižil zgolj eno, letos pa je pri treh.

Ali ste vedeli?

Domžalčani matematično sicer še niso odpisani, a se bodo v zadnjih treh krogih težko vmešali v boj za vrh lestvice. Se bodo pa rumeni z Mariborom udarili za naziv najučinkovitejšega moštva Prve lige Telekom Slovenije. Ravbarji so z dvema goloma v mreži Kidričanov že postavili klubski rekord ter presegli dosežek iz sezon 2005/06 in 2007/08, ko so v mrežo nasprotnika pospravili 69 golov. Domžalčani so na 33 tekmah dosegli 71 zadetkov, v zadnjih 270 minutah pa bodo lovili magično mejo tisočega prvoligaškega gola – do tega dosežka jih ločijo še štirje natančni udarci.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Tudi Krčani se lahko mirno ozrejo proti končnici letošnjega prvenstva. Posavci formalno še niso potrdili obstanka v družbi najboljših klubov, saj imajo Kranjčani ob devetih točkah zaostanka boljši izkupiček v medsebojnih obračunih. Posavci so po marčevskem porazu na domači zelenici slabši tudi v dvobojih z Domžalčani, ki so po poletnem porazu na Gubcu poravnali zaostale račune in dobili zadnji dve tekmi z zelenimi. Jesensko srečanje ob Kamniški Bistrici je odločil Jure Balkovec, konec marca pa so Posavci z golom Lea Ejupa povedli že v drugi minuti, a po preobratu ostali brez točk. Za veselje gostov sta poskrbela Senijad Ibričić in Nermin Hodžić, ki bo zaradi prepovedi igranja izpustil tokratno preizkušnjo. Alen Šćulac pred gostovanjem v Domžalah nima težav s kaznovanimi nogometaši, je pa nekoliko daljši seznam poškodovanih adutov. Tekmo z Mariborom so izpustili Jan Gorenc, Marco Da Silva, Tonći Mujan in Marin Perić, ki po zimski selitvi na Gubca še ni debitiral za Krško.

Kdo je vroč?

Mladi Posavci so se minulo soboto dolgo upirali Mariborčanom, ki so do zmage prišli šele v zaključnih minutah srečanja. Ob čvrsti obrambi zelenih, ki gostujočim nogometašem ni pustila veliko prostora, se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal tudi Marko Zalokar. Dida, kot otroka zelenih kličejo krški navijači, je prvič klonil v 81. minuti, ko ga je z neubranljivim udarcem matiral Amir Dervišević, Luka Zahović pa je za njegov hrbet pospravil 152. prvoligaški zadetek v krški mreži. Bo izkušeni vratar uspešnejši ob Kamniški Bistrici?

Ali ste vedeli?

V Krškem letos veliko prostora namenjajo tudi domačim imenom. Alen Šćulac je pred tekmo z Mariborom v enajsterico postavil kar pet igralcev, ki so na Gubcu storili prve nogometne korake. Ob izkušenima Marku Zalokarju in Marku Jakoliću so od prve minute zaigrali še najstniki Ester Sokler, Tomaž Zakrajšek in že uveljavljeni David Kovačič. Delež domačih upov bi bil verjetno še večji, če se ne bi pred dnevi poškodoval Jan Gorenc. V krški šoli raste še nekaj obetavnih fantov, naziv prvega talenta pa zagotovo pripada Benjaminu Šešku. Šele 15-letni napadalec je v letošnjem prvenstvu za fante do 15 let zabil že neverjetnih 57 zadetkov, za dosežek pa potreboval vsega 21 tekem.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do domače zmage nad Krškim
    Nogometaši Domžal so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:1).

DELI NA