Pred tekmo: Domžale - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

DOMŽALE - KRŠKO

22. julij 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so si s tretjim mestom priigrali mesto v kvalifikacijah UEFA Evropski ligi, v katerih so blesteli lansko poletje. Ravbarji so izločili nemški Freiburg in bili tudi v obračunu s kasnejšim finalistom Marseillom blizu presenečenja. Rumeni so v Prvi ligi Telekom Slovenije za Olimpijo in Mariborom zaostali sedem točk, čeprav je še spomladi kazalo, da bi lahko spremljali tudi troboj za naslov državnega prvaka. Cilji se tudi pred novo sezono niso kaj prida spremenili, ob Kamniški Bistrici pa spet merijo proti mestom, ki zagotavljajo evropsko dokazovanje. Igralski kader ni doživel omembe vrednih sprememb, Simon Rožman bo pogrešal zgolj Marka Alvirja, so se pa ob Kamniško Bistrico preselili Tonći Mujan, Nermin Haljeta in Kobbie Morris. Lahko rumeni tudi letos mešajo štrene zmajem in vijolicam?

Simon Rožman, trener Domžal: »Prvenstva kljub evropskim kvalifikacijam nikakor ne bomo zanemarili. Nismo ga niti v prejšnji sezoni, čeprav je bilo v nekem trenutku morda videti drugače. Treba je vedeti, da naše predstave in usodo skozi sezono v veliki meri kroji prestopni rok in prav lani smo v tem obdobju doživeli številne spremembe. Ob tem smo zavoljo velikega števila tekem seveda morali tudi nekoliko rotirati moštvo, s čimer smo na nekaterih tekmah dosegli manj od želenega. A vse to je normalno, saj vseskozi iščemo pravo ravnovesje in veliko pozornosti vseskozi namenjamo tudi mladim, ki se lahko razvijajo le ob primerni minutaži. Naši cilji so večplastni in dolgoročni.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so po uspešnih poletnih predstavah na mednarodni sceni izgubili nekaj adutov, pozimi pa je slačilnico zapustil tudi Jure Balkovec. A tako kot v preteklosti, ko sta se od rumenih poslovila Erik Janža in Dejan Trajkovski, je imelo vodstvo kluba spet pripravljeno rešitev. Dario Melnjak je sijajno zapolnil luknjo po odhodu Belokranjca, Hrvat pa je bil eno od odkritij lanske sezone. Branilec, ki se lahko že pohvali z belgijskimi izkušnjami, je s štirimi zadetki dokazal, da se odlično znajde tudi pred golom nasprotnika. Prav Melnjak je bil pred dnevi med najbolj zaslužnimi, da so Domžale preskočile Široki Brijeg, saj je dvakrat zatresel mrežo Hercegovcev.

Ali ste vedeli?

Pri dvakratnem državnem prvaku so konec lanskega poletja v svoje vrste zvabili dva izkušenega nogometaša, Agima Ibraimija in Andraža Kirma, ki je sicer imel precej težav s poškodbami. Že poleti, tudi v evropskih bojih, je domžalski barki poveljeval Senijad Ibričić, ki je bil skozi celotno sezono eden najvidnejših posameznikov rumenih. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je s predstavami prepričal tudi ligaško konkurenco. Nogometaši PLTS so izkušenemu vezistu s svojimi glasovi podelili priznanje najboljšega nogometaša sezone. Tako ne čudi, da je vodstvo domžalskega kluba že nekaj tednov pred koncem sezone podaljšalo sodelovanje z nogometnim virtuozom.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so se v minulih tednih pripravljali na četrto zaporedno sezono med najboljšimi slovenskimi klubi. Posavci so po šestem in osmem vknjižili še sedmo mesto, potem ko so si obstanek v prvoligaški druščini praktično zagotovili že sredi pomladi. Zeleni so silovito krenili v sezono ter na krilih Škrbića in Mujana nekaj časa vztrajali v zgornji polovici, spomladi pa so s Kidričani dobili dvoboj za sedmo mesto. Skromen zaključek jeseni je odnesel Stipeta Balajića, vodstvo kluba pa je vodenje ekipe zaupalo Alenu Šćulcu. Krško se je pod taktirko primorskega strokovnjaka nekaj časa kosalo tudi s šesto Gorico, a so vrtnice pobegnile v zaključni četrtini prvenstva. Vremenske razmere so pomladi poskrbele, da so imeli Krčani aprila in maja peklenski spored, kljub temu pa osnovni cilj ni bil nikoli zares ogrožen. Lahko v novi sezoni posežejo še višje?

Zoran Omerzu, predsednik Krškega: »V klub vračamo domače igralce in v prvo moštvo priključujemo najboljše domače igralce iz lastne nogometne šole, ki sodi med najboljše v Sloveniji.«

Kdo je vroč?

Tudi v posavski prestolnici so poleti pomladili igralsko zasedbo, še več prostora pa so zaupali mladim in doma vzgojenim nogometašem. Prvo poklicno pogodbo z matičnim klubom je podpisal Tomaž Zakrajšek, Alen Šćulac pa že nekaj časa resno računa tudi na Davida Kovačiča, Esterja Soklerja in novega kapetana Jana Gorenca. Med mlajše člane ekipe spada tudi Milan Ristovski, ki ga je Krčanom do konca sezone posodila Rijeka. Mladi Makedonec je v pripravljalnem obdobju dosegel tri zadetke in nakazal, da bi lahko v napadu zelenih nasledil Miljana Škrbića, ki ga ni več med Posavci.

Ali ste vedeli?

Ob Škrbiću so krško barko zapustili tudi izkušeni Klemen Šturm, kapetan Marko Krajcer, Marko Jakolić, Josip Balić, Leo Ejup in Tonći Mujan. Žreb je poskrbel, da se bo Dalmatinec, sicer novopečeni član Domžal, že uvodoma zoperstavil nekdanjim soigralcem. Med rumene se je to poletje preselil še en nekdanji Krčan, Nermin Haljeta, ki je minulo sezone preživel v čeških Teplicah. So pa Krčani med tekmovalnim premorom poskrbeli tudi za dvig organizacijskega ustroja, saj je naloge športnega direktorja prevzel nekdanji nogometaš kluba Antoni Brdik, medtem ko je Borut Arlič, v preteklosti direktor Celja in Olimpije, zasedel mesto tehničnega direktorja.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do prvih treh točk
    Nogometaši Domžal so v tekmi 1. kroga 1. lige Telekom Slovenije premagali krško z 2:0 (0:0)

DELI NA