Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

27. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 841 gledalcev)

Cena vstopnic:
- razprodano

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Le še zadnjih 90 minut in zaključno dejanje 27. izdaje Prve lige Telekom Slovenije. Nedelja bo ponudila zadnje odgovore, v prvi vrsti pa bo odločila bitko za naslov državnega prvaka. Ljubljančani bodo prednost pred Mariborom branili ob Kamniški Bistrici, zmaji se bodo pred razprodanimi tribunami udarili z Domžalami, ki so letos že prekrižali načrte vodilni dvojici slovenskega prvenstva. Bodo tudi tokrat? Rumeni so osnovni cilj izpolnili že pred tedni, ko so si s potrditvijo tretjega mesta zagotovili nov nastop na mednarodni sceni. Simon Rožman je na prejšnjih tekmah priložnost namenil tudi številnim mladcem, ki so se v sredo izkazali tudi v Kranju. Pomlajeni Domžalčani so v domačo mrežo pospravili štiri zadetke, v polno pa so merili kar trije mladinci. Ob zdaj že uveljavljenemu Adamu Gnezdi Čerinu, ki je golu dodal še dve podaji, sta se prvoligaškega prvenca veselila Denis Tubić in Blaž Urh, ki je sicer tudi debitiral v članskem moštvu. Lahko mladci odločijo tudi nedeljski spopad?

Simon Rožman, trener Domžal: »Tekma bo nedvomno magnet za gledalce. Ne bomo odstopali od svoje vsebine, vsi vemo, kakšni si želimo biti. Skušali se bomo prikazati v najboljši možni luči in tekmo kar najbolje izkoristiti za pripravo na Evropo.«

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: »Veselimo se tekme z Olimpijo. Hočemo biti najboljši in se od svojih navijačev posloviti na najlepši možen način. Igramo na svojem stadionu, hočemo zmagati. Ne gledamo na Olimpijo in Maribor, ne zanima nas, kdo bo prvak, gledamo zgolj nase.«

Kdo je vroč?

Simon Rožman je na Gorenjskem pošteno premešal začetno enajsterico in spočil nekaj izkušenih adutov, ki bodo proti Olimpiji zagotovo dobili mesto v moštvu. Med tiste, ki v zadnjem obdobju dobro izkoriščajo ponujeno priložnost, je tudi Shamar Nicholson. Jamajčan se je v Domžale preselil že ob koncu poletja, v rumenem dresu pa remiziral v prvem krogu nadaljevanja sezone. Enaindvajsetletni napadalec se je v tem času petkrat vpisal med strelce, štiri gole pa dosegel na zadnjih sedmih nastopih. Ga bo Rožman tudi v nedeljo poslal v ogenj?

Ali ste vedeli?

Ekipa je v primerjavi s poletnim kadrom doživelo precejšnje spremembe, saj so uspešne evropske predstave poskrbele, da je nekaj nosilcev igre zapustilo domžalsko slačilnico. Rožman je s sodelavci poiskal ustrezne zamenjave, kar nenazadnje potrjuje tudi statistika. Ravbarji so po enkrat ugnali tudi Olimpijo in Maribor, s katerim so še dvakrat remizirali, Rožman pa je na prvoligaškem zemljevidu uveljavil nove mlade obraze. Ti so upravičili zaupanje, saj so Domžalčani z 78 doseženimi zadetki najučinkovitejše moštvo lige, za nameček pa je Shamar Nicholson v Kranju dosegel še tisoči gol Domžal v Prvi ligi Telekom Slovenije.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Domžalski strateg Simon Rožman je na novinarski konferenci pred zadnjo tekmo sezone razkril, da so ob Kamniški Bistrici že pripravili vse potrebno za prihodnjo sezono. V Ljubljani so z mislimi še povsem osredotočeni na zadnje dejanje Prve lige Telekom Slovenije. To seveda ni presenetljivo, saj se zmaji borijo za naslov državnega prvaka. Ljubljančani v zadnjo tekmo prvenstva vstopajo z dvema točkama prednosti pred Mariborom, ki bo za skok na vrh lestvice potreboval domžalsko pomoč. Zeleno-belim za drugi naslov državnega prvaka zadostuje že točka, saj so Ljubljančani z zmago v Ljudskem vrtu tehtnico v medsebojnih spopadih z Mariborom nagnili v svojo korist. Rožman dodaja, da bo tekma zaradi same pomembnosti težko odprta iz obeh strani, a se tudi v prestolnici zavedajo, da bi bila igra na točko nevarno početje. Olimpija je sicer moštvo z drugim največjim številom remijev, a tudi največ zmagami. Zmaji so v sredo proslavili še 23. komplet točk, potem ko so v Stožicah z goloma Roka Kronavetra premagali Krško. Se bodo zeleno-beli veselili tudi v nedeljo?

Igor Bišćan, trener Olimpije: »Čakamo nedeljo. Čakamo, da potrdimo vse, kar smo delali v letošnji sezoni. Fantje so bili pravi od prvega do zadnjega dne in se maksimalno trudili. Vsi si zaslužimo, da v Domžalah ustvarimo rezultat, ki nam bo dovolj za zagotovitev naslova državnega prvaka.«

Kdo je vroč?

Rok Kronaveter je bil pred dvema letoma odločilni jeziček na tehtnici, ki je odločala o naslovu državnega prvaka. Mariborčan v dresu Olimpije je v sezoni 2015/16 dosegel 17 zadetkov, z izvedeno najstrožjo kaznijo v Velenju pa je krog pred koncem prvenstva potrdil slavje. Otrok mariborskega Železničarja tudi v končnici letošnje sezone zabija izjemno pomembne zadetke. Z enajstmetrovko v Ljudskem vrtu je pričel preobrat Olimpije, jeseni odločil obračun s Krškim, z dvema natančnima udarcema pa se je izkazal tudi v sredinem obračunu s Krškim. Lahko »Krona« tudi letos potrdi krono?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so se z zmago nad Krčani poslovili od Stožic, v katerih bodo sicer odigrali tudi pokalni finale z Aluminijem. Olimpiji je uspel odmeven dosežek, saj na domačem igrišču v celotni sezoni niso pokleknili, ob petih remijih pa so iztržili še 13 zmag. Gre za spoštovanja vreden dosežek, ki so mu bili v minulih letih nekajkrat blizu Mariborčani, kot zadnjim pa je to uspelo Domžalčanom. Športni park Domžale je bil v tekmovalnem letu 2006/07, ko so rumeni s prednostjo 17 točk pometli s konkurenco, neosvojiva trdnjava. Ravbarji so dobili kar 14 od 18 domačih tekem.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    S točko v Domžalah je prvak Olimpija
    Nogometaši Domžal in Olimpije so se v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA