12.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telemach, 31. krog

DOMŽALE – OLIMPIJA LJUBLJANA

14. april 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po domačem remiju z Radomljami, ravbarji pa so na svojem igrišču izgubili z Rogaško. Slatinčani so z zmago na lestvici ujeli rumeno družino, ki pa s šestimi točkami prednosti pred Kidričani in sosedi Radomljani še ni povsem na varnem. Domžalčani bodo za mirnejši zaključek sezone potrebovali še kakšno točko, jo lahko osvojijo v dvoboju z Ljubljančani? Zmaji so v letošnjem prvnestvu dobili prav vse tri medsebojne obračune, so pa v domžalskem taboru v preteklosti že pokazali, da lahko presenetijo tekmeca iz prestolnice.

Matej Podlogar, NK Domžale: "Na koncu prvenstva imaš proti vsem nasprotnikom enako število odigranih tekem, vendar smo sedaj še četrtič v sezoni prišli v obdobje, ko imamo izjemno težko zaporedje tekem. Ne glede na, sam popolnoma verjamem v fante in v strokovni štab, prepričan sem, da bomo dosegli zastavljeni cilj."

Kdo je vroč?

Domžalčani nikakor ne uspejo povezati dveh zmag, po slavju v Šiški so med tednom izgubili z Rogaško. Zmagovalca je odločil hiter zadetek Thalissona, fantje v rumenem pa v nadaljevanju srečanja niso našli poti do gola svojega bivšega soigralca Ajdina Mulalića. Drugače je bilo dober teden nazaj v Ljubljani, ko so bili Domžalčani nagrajeni za vztrajnost, v zaključni fazi tekme pa so dosegli tri prekrasne zadetke. Izstopal je gol Filipa Stuparevića, ki je zadel s sredine igrišča, prav on pa je s tremi goli na svojem računu eden od dolžnikov te jeseni. Se lahko prebudi v končnici prvenstva?

Ali ste vedeli?

Nedeljski sosedski obračun ob Kamniški Bistrici bo imel dobrodelno noto, celoten izkupiček prodanih kart bo šel v dobrodelne namene, za malo Karolino. Štiriletna deklica se bori z redko boleznijo, ki povzroča okvare, le-te pa spominjajo na prehitro staranje. V domžalskem klubu pozivajo tudi tiste, ki se tekme ne morete udeležiti, da pomagate s poslanim SMS sporočilom s ključno vsebino KAROLINA5 ali KAROLINA10 na številko 1919.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Agustin Doffo

Pred dnevi so se za zmago pošteno spotili v Rogaški Slatini, v obračunu z Radomljami pa so krenili v lov po tretji komplet točk v nizu. Uvod dvoboja je bil obetaven, gostje praktično niso uspeli prečkati sredinske črte, v nadaljevanju pa je sledil padec, kar so Radomljani znali izkoristiti. Že četrti remi na zadnjih šestih tekmah je Olimpijo pahnil v sila neugoden položaj, saj Celjani šest krogov pred koncem prvenstva bežijo že za 12 točk. Za nameček so se zmajem približali še Mariborčani, ki po seriji uspešnih rezultatov zaostajajo za pet točk, že v sredo pa bodo gostovlai v Stožicah. S kakšno popotnico se bodo v prestavljeni derbi podali Ljubljančani? Kot že zapisano, so v letošnji sezoni dobili vse tri medsebojne tekme z Domžalčani.

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija: "Že kar nekaj časa smo v težki situaciji, dokler upanje obstaja, se ne bomo predali. Še naprej bomo napadali zmage. Vemo, da imamo v Ljubljani zahtevne navijače, hočejo zmage in dobro igro. Tega trenutno ne dajemo, zato jih razumem."

Kdo je vroč?

Ivan Durdov je na tekmi z Radomljami kar trikrat zatresel mrežo Radomelj, a zaradi prepovedanega položaja kar dva gola upravičeno nista bila priznana. Ne glede na to pa je za Hrvata zagotovo pozitivno, da prihaja v priložnosti in s tem dviga svojo samozavest. Zimski novinec med zmaji bo v nedeljo nasprotnik nekdanjih soigralcev, v dresu Domžal je v prvi polovici sezone 2022/23 dosegel sedem zadetkov in po vsega pol leta prestopil v Belgijo.

Ali ste vedeli?

Olimpija v nadaljevanju Prve lige Telemach še ne pozna poraza, a so pokalni poraz in kar štirje neodločeni rezultati na zadnjih šestih ligaških tekmah poskrbeli za nekaj govoric o trenerski rošadi. Takšne informacije so pred 31. krogom državnega prvenstva zavrnili v klubu. "Zmaje bo zagotovo tudi v prihodnje vodil Zoran Zeljković, ki je v prvem delu sezone prišel med nas kot dolgoročna rešitev. Je Ljubljančan, domač človek, oseba, ki je še toliko bolj čustveno vpeta v zgodbo Olimpije. Prav zaradi tega želimo v vodstvu kluba poudariti, da Zoran Zeljković v tem trenutku je in tudi v prihodnje bo trener zmajev," so zapisali pri Olimpiji.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).

DELI NA