Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

DOMŽALE - RUDAR VELENJE

29. julij 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so v uvodni preizkušnje nove sezone pokleknili pred Mariborom, v nedeljo pa se bodo udarili z Domžalami, ki slovenski nogomet ravno tako predstavljajo v Evropi. Rumeni so to poletje še neporaženi, po nedeljskem skalpu Krškega pa so v Evropi izvlekli še tretji neodločen izid. Po dveh remijih s Širokim Brijegom se je brez zmagovalca končal tudi spopad z rusko Ufo. Obračun z zasedbo, ki ji kot kapetan poveljuje slovenski reprezentant Bojan Jokić, kljub priložnostim na obeh straneh igrišča ni ponudil zadetkov. Četa Simona Rožmana je pred slabim tednom dolgo oblegala tudi gol Posavcev, ki so se upirali vse do 69. minute, ko je nesrečni Tomaž Zakrajšek žogo spravil v lastna vrata. Krstno zmago sezone je v končnici srečanja potrdil kar nekdanji Krčan Tonći Mujan, ki se je po udarcu z razdalje razveselil prvenca v rumenem dresu. Kdo bo osrednje breme prevzel v nedeljo?

Tilen Klemenčič, branilec Domžal: »Časa za pripravo ne bo, saj bo celoten petek namenjen potovanju v Domžale, v soboto pa se bomo skušali nekoliko spočiti od poti in skušali izničiti triurno časovno razliko. Kakorkoli, pomembno je, da tudi v nedeljo prikažemo dobro predstavo, saj je navsezadnje to tudi generalka za povratni dvoboj z Ufo.«

Kdo je vroč?

Domžalčani po tekmi z Ufo niso imeli veliko časa za počitek, saj so petek dočakali v Rusiji in se dan po tretji evropski tekmi preko Moskve vrnili v domovino. Simon Rožman bi lahko v nedeljo premešal začetno enajsterico in priložnost za igro ponudil nogometašem, ki v četrtek niso zaigrali. Dvoboj s šesto ekipo ruskega prvenstva je s klopi spremljal tudi Tonći Mujan, ki je, kot že zapisano, v prvem ligaškem nastopu v domžalskem dresu že meril v polno. Bo Dalmatinec nevaren tudi za velenjski gol?

Ali ste vedeli?

Bo Simon Rožman v nedeljski spopad z Rudarjem poslal tudi katerega od domačih upov. Rumeni so ob koncu prejšnjega prvenstva že predstavili nekaj mladih nogometašev mladinskega centra, vodstvo kluba pa je poleti podaljšalo sodelovanje s četverico mladcev. Žan Žužek in Adam Gnezda Čerin sta se že uveljavila v članskem moštvu, pot do prvega moštva ravbarjev pa si počasi utirata tudi Blaž Urh in Denis Tubić. Dvojec je v končnici lanske sezone že dočakal prvoligaški prvenec, oba sta zatresla mrežo kranjskega Triglava.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Rudar je brez težav preskočil prvo evropsko oviro, nato pa v domačem prvenstvu naletel na mino v obliki razigranih Mariborčanov. Knapi so jo tudi po zaslugi razpoloženega Marka Pridigarja odnesli še dokaj dobro, saj bi lahko bil poraz še višji. Moštvo Marijana Pušnika se je v prvem polčasu dobro upiralo Mariboru, gostje pa so po seriji zapravljenih priložnostih zadeli tik pred odmorom. Velenjčani so se po vrnitvi na zelenico odprli, krenili v lov na izenačenje, a namesto svojih priložnosti dočakali odgovor gostov. Vijoličasti so na krilih Amirja Derviševića, Dina Hotića in Luke Zahovića zadeli še štirikrat in domov odnesli komplet točk. Podoben scenarij se je pisal tudi med tednom, saj so bili nogometaši Rudarja v obračunu z romunsko Steauo v podrejeni vlogi. Nekdanji evropski prvak je bil nekajkrat izredno nevaren za domača vrata, Pridigar pa je izza svojega hrbta pobral dve žogi. Kdo je v evropskih obračunih prihranil več moči za domače obveznosti?

Kdo je vroč?

Marko Pridigar je bil tudi v četrtkovem spopadu z najbolj trofejnim romunskim klubom med najboljšimi igralci Rudarja. Mariborčan se je izkazal z nekaj izrednimi posredovanji in preprečil, da bi Velenjčani v Bukarešto odpotovali z zaostankom višjim od dveh zadetkov. Nekdanji član Maribora in Zavrča je bil že spomladi med najbolj zaslužnimi, da se je Rudar prebil do četrtega mesta, saj je v 30 nastopih devetkrat zaklenil svoja vrata. V tem pogledu sta bila od Pridigarja boljša zgolj Jasmin Handanović in Aljaž Ivačič, ki sta poveljevala najtrdnejšima obrambama lige.

Ali ste vedeli?

Članska ekipa Rudarja se v nedeljo odpravlja ob Kamniško Bistrico, že v soboto pa se bodo v nasprotno smer odpravili domžalski mladinci. V Velenju bo konec tedna potekal osmi Cviklov memorial, ki so ga v Šaleški dolini obudili po petih letih premora. Ob gostiteljih Velenjčanih in že omenjenih Domžalčanih bodo na spominskem turnirju velenjske nogometne legende sodelovali še upi Celja, Aluminija, Interblocka in Brinja Grosuplja. Matjaž Cvikl je sicer zrasel v Rudarju, prvič pa za člansko ekipo nastopil v sezoni 1983/84. Nekdanji reprezentant Slovenije se je po zahrbtni bolezni poslovil leta 1999, z 42 prvoligaškimi zadetki pa še vedno velja za najboljšega strelca Rudarja.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rumeni z zmago na vrh
    Nogometaši Domžal so v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:1 (1:0).

DELI NA