Pred tekmo: Domžale - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

DOMŽALE - TRIGLAV KRANJ

9. september 2017, ob 18:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Miha Blažič

Domžalčani so bili ob koncu poletne nogometne tržnice izjemno dejavni. Že nekaj časa je bilo znano, da se bo od rumenih poslovil Jan Repas, ki pa mu je nekoliko presenetljivo v Francijo sledil še izkušeni Ivan Firer. Madžarski Ferencvaroš je nov dom Mihe Blažiča, ki je pordečel ob zadnjem porazu v Krškem. Četa trenerja Simona Rožmana je v posavski prestolnici že spisala preobrat in po uvodnem zaostanku povedla z 1:2, a je sledil nov odgovor gostiteljev, ki so Domžalam zadali še drugi ligaški poraz v tej sezoni. Pokalni prvak je po četrti zaporedni tekmi brez zmage zdrsnil na četrto mesto, vrnitev v zmagovalne tirnice pa bo iskal okrepljen z novimi močmi. Po nekajmesečni epizodi se je ob Kamniško Bistrico vrnil Marko Alvir, posebne predstavitve pa ne potrebuje niti nekdanji član Olimpije, Nafte in Maribora, Agim Ibraimi. Novo moč rumenih prestavljata še dva tuja nogometaša, hrvaški bočni branilec Dario Melnjak in jamajški reprezentančni napadalec Shamar Nicholson.

Amedej Vetrih, vezist Domžal: »Prvenstva nismo odprli najbolje, a je sedaj čas, da izboljšamo svoj izkupiček. Smo tekmovalni, ambiciozni, vselej si želimo treh točk. Enako bo tudi v soboto, a se zavedamo, da naloga ne bo lahka. Triglav je neugodna ekipa, zato bomo morali prikazati maksimalno borbeno predstavo, če se želimo na koncu veseliti novih točk.«

Kdo je vroč?

Povsem jasno je, da se dvakratni državni prvak po odhodu treh nogometašev začetne enajsterice podaja na novo pot, kar je na zadnji novinarski konferenci potrdil tudi Simon Rožman. Domžalski strateg kljub vsemu razpolaga s široko paleto nogometašev, iz katerih pa bo skušal že v tekmi s Triglavom sestaviti celoto, ki bi rumenim prinesla zmago. Pod drobnogledom bo v soboto zagotovo tudi Tilen Klemenčič, ki je zrasel v pogonu kranjskega kluba. Siniša Brkić je Klemenčiča že kot golobradega mladeniča potisnil v prvoligaško morje, branilec pa se lahko že pri 22-letih pohvali s 133 prvoligaškimi nastopi. Po poletni selitvi v Domžale se je tudi pod vodstvom trenerja Rožmana hitro uveljavil kot eden od osrednjih branilcev, saj to poletje v domačem prvenstvu še ni izpustil niti minute.

Ali ste vedeli?

Le dve tekmi pa je v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije odigral Matija Širok, ki pa je toliko pomembnejšo vlogo odigral v evropskih dvobojih Domžalčanov. Pred sobotnim obračunom s Triglavom gre pričakovati, da bo otrok goriškega kluba znova zavzel mesto ob desni stranski črti. Tokratni nastop bo zagotovo nekaj posebnega, saj se bo bočni branilec vpisal v t.i. klub 200. Matija, ki se za razliko od starejšega brata Anžeta ni odločil za igranje futsala, je večino od 199 prvoligaških nastopov zbral v dresu Gorice, v majici z domžalskim grbom pa je doslej zaigral na 30 prvoligaških srečanjih.

 

TRIGLAV:

Prepoved nastopa: Vlado Šmit

V gorenjsko prestolnico so se ob koncu prestopnega obdobja preselili trije novinci. Gre za mlade moči, ki si šele utirajo pot na prvoligaški zemljevid. Nejc Pušnik se z igranjem na najvišjem rangu še ne more pohvaliti, saj je doslej igral za mladinsko selekcijo Interblocka, nekaj več prvoligaških izkušenj pa premoreta Daniel Vujčić in David Tijanić. Slednji se je pred dnevi razšel z ljubljansko Olimpijo, prvi pa se je pred tedni poslovil od mariborskega Ljudskega vrta in se nekaj časa dokazoval tudi velenjskemu strategu Marijanu Pušniku. Vezist bo zdaj svojo srečo preizkušal v dresu Triglava, s soigralci pa bo že v soboto napadel premierno zmago v prvoligaški konkurenci po vrnitvi med najboljše klube v državi. Orli so namreč ena od dveh ekip, ki je na prvi reprezentančni premor v letošnji sezoni odšla brez zmage. Kranjčani so nazadnje klonili v Kidričevem, kjer so izgubili tudi Vlada Šmita, je zdaj napočil čas za prvo zmago?

Kdo je vroč?

Triglav se v nadaljevanje sezone podaja s celotno paleto nosilcev igre, Tonči Žlogar pa lahko znova računa tudi na Toma Žurgo. Mladi napadalec je nase opozoril že v minuli sezoni, ko je bil z 21 zadetki med najbolj zaslužnimi, da je naslov mladinskega državnega prvaka končal v Kranju. Mladinski reprezentant Slovenije je to poletje debitiral tudi v prvoligaški konkurenci, a so ga orli kmalu zatem posodili Zarici, v dresu katere je v petih nastopih dosegel tri zadetke. Po kratki epizodi pri kranjskem drugoligašu se je 19-letnik vrnil v orlovo gnezdo in že zaigral v pokalnem obračunu s Koprom. Je lahko prav mladenič odgovor na kranjske težave v napadu?

Ali ste vedeli?

Orli so s petimi doseženimi zadetki najskromnejše moštvo Prve lige Telekom Slovenije, adut Gorenjcev pa je za zdaj predvsem trdnejša obramba, ki je v sedmih tekmah klonila desetkrat. Manj zadetkov od čete trenerja Žlogarja so prejeli zgolj Ljubljančani, Mariborčani in Goričani, a je jasno, da bodo morali Kranjčani za izboljšanje točkovnega izkupička izboljšati tudi realizacijo in igro v fazi napada. Z morebitnim slabjem bi se tudi Kranjčani veselili posebnega dosežka, saj bi si z 49. prvoligaško zmago zagotovili 200. točko v najmočnejšem rangu slovenskega nogometa. Lahko Triglav preseneti pokalnega prvaka?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z visoko zmago
    Nogometaši Domžal so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 6:1 (3:1).

DELI NA