Pred tekmo: Drava Ptuj - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, prva tekma kvalifikacij

DRAVA PTUJ - TRIGLAV KRANJ

2. junij 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion Ptuj, kapaciteta 2.207 sedežev (povprečen obisk: 367 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- modra majica: 5 evrov

 

DRAVA PTUJ:

Prepoved nastopa: /

Se bo prvoligaški nogomet v sezoni 2018/19 igral v Kranju ali na Ptuju? Nogometaši Drave in Triglava bodo v soboto popoldne odigrali prvo srečanje m kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Gorenjci bodo v dveh obračunih storili vse, da obdržijo prvoligaški status, Štajerci pa so odločeni, da Ptuj vrnejo na prvoligaški zemljevid. V najstarejšem slovenskem mestu so v preteklosti že spremljali najboljše klube v državi, zadnja tri leta pa se je na ptujski zelenici igral drugoligaški nogomet. Kurenti so, potem ko so uvodno drugoligaško sezono sklenili na tretjem mestu, letos posegli še višje in po tesnem boju z lendavsko Nafto zaostali zgolj za Muro. Drava je uvrstitev v dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije potrdila v zadnjem krogu 2. SNL, ko so varovanci trenerja Simona Sešlarja ugnali Brežice. Prav Brežičani so Ptujčanom z remijem v Lendavi pomagali do vrnitve na drugo mesto, ki ga kurenti nato niso več izpustili iz rok. Se lahko zdaj veselijo še preboja med prvoligaše?

Kdo je vroč?

Matthias Fanimo se je na Štajersko preselil v zimskem prestopnem obdobju, v modrem dresu pa je spomladi zbral 13 nastopov in dosegel osem zadetkov. Londončan nigerijskih korenin je bil član West Ham Uniteda, nase pa je opozoril predvsem s hitrostjo. V preteklosti mladinski reprezentant Anglije je tudi na slovenskih zelenicah pokazal, da še vedno premore hiter korak. Z dvema goloma se je v predzadnjem krogu izkazal tudi v soboški Fazaneriji, ko so se modri veselili ene najpomembnejših zmag sezone. Koliko težav bo povzročal Gorenjcem?

Ali ste vedeli?

Bodo na Ptuju v drugi polovici letošnjega leta spet gostovali prvoligaški klubi? Najstarejše slovensko mesto je po prvoligaškem slovesu nekdanje Drave sicer gostilo nekaj prvoligaških tekem Drave in Zavrča, domači klub pa je zadnjo prvoligaško tekmo odigral v sezoni 2009/10, ko so se Ptujčani poslovili od prvoligaškega tekmovanja. Leto kasneje je klub doživel neslaven scenarij, na Ptuju pa se je začela nova zgodba. NŠ Drava Ptuj, ki je formalno nastala leta 2004, z ločitvijo mladinskih selekcij od matičnega kluba, je svojo pot leta 2011 pričela v Štajerski ligi, po dveh sezonah napredovala med tretjeligaše, v sezoni 2015/16 pa se je prvič predstavila v 2. SNL.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so v Velenju opravili prvi del naloge, saj so si s skalpom Rudarja zagotovili deveto mesto in se izognili neposrednemu izpadu med drugoligaše. V taboru Triglava so trepetali vse do zaključnih minut. Ankarančani so v obračunu z Aluminijem vodili in vse do 86. minute držali deveto mesto, a je nato v Velenju udaril Luka Majcen in Triglavu priigral pomembno zmago.  Gorenjci bodo obstanek in novo sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije potrjevali na dveh dodatnih preizkušnjah, s čimer imajo že izkušnje, saj so se pred leti v kvalifikacijah udarili z Dobom. Tokratni nasprotnik čete Siniše Brkića bo ptujska Drava, s katero so se orli srečali sedemkrat. S štirimi zmagami je uspešnejša gorenjska ekipa. Bordo-beli so na Ptuju dobili vse tri drugoligaške obračune, nazadnje so bili v sezoni 2015/16 uspešnejši s kar 1:5. Zmago je potrdil Matej Poplatnik, že v prvem polčasu pa je bil dvakrat natančen Gašper Udovič, ki je bil pomemben del ekipe tudi v letošnjem prvenstvu. Se bo rezultatski niz nadaljeval tudi v soboto?

Elvis Džafić, kapetan in vratar Drave: »Dejstvo je, da bomo v vlogi favorita, saj smo prvoligaš. Trenerska ekipa bo pripravila podrobno analizo tekmeca, saj Drava ne sme biti neznanka, ker se je tudi drugoligaške tekme dalo pogledati na televiziji. Priprava na tekmi ne dopušča prepuščanja naključjem, tako kot pred sleherno tekmo.«

Kdo je vroč?

Siniša Brkić je v minulih dneh na treningih pogrešal Dejana Vokića in Ožbeja Kuharja, ki sta se z mlado reprezentanco mudila v Ukrajini in se v Kijevu veselila zmage na turnirju Valerija Lobanovskega. Doma je ostal David Tijanić, ki bo poleg Luke Majcna in Mateja Poplatnika ena od osrednjih nevarnosti za vrata Drave. Domača obramba bo morala paziti predvsem na Poplatnika, ki mu v Prvi ligi Telekom Slovenije sicer ni uspelo ponoviti lanskega dosežka. Napadalec Triglava, lani prvi strelec 2. SNL, je prvenstvo sklenil na tretjem mestu ligaške lestvice strelcev, v mrežo nasprotnikov je poslal 16 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Odgovor o desetem udeležencu prvoligaške sezone 2018/19 bo znan v sredo, ko bo v Kranju odigrana povratna tekma kvalifikacij. Tedaj se bo od Triglava poslovil tudi David Zec. Mladi branilec, ki je v začetku sezone kot prvi nogometaš generacije 2000 debitiral na zelenicah Prve lige Telekom Slovenije, se bo poleti odpravil na Portugalsko. Mladinskega reprezentanta Slovenije je v svoje vrste zvabila lizbonska Benfica, s katero se je nogometaš sicer dogovoril že pozimi. Kluba sta se tedaj strinjala, da bo za 18-letnika najbolje, če v dresu matičnega kluba nadaljuje z nabiranjem izkušenj, že v prihodnji sezoni pa mladega upa čakajo novi izzivi.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Drava
    Prva tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije je pripadla Kranjčanom, a se Ptujčani še niso predali. Lahko kurenti na Gorenjskem nadoknadijo zaostanek ali se bodo orli zadržali prvoligaški status?
  • 28.04.2017 | 2. SNL
    Triglav prednost pred Dobom brani v tekmi z Dravo
    Dobljani, ki bodo v 23. krogu 2. SNL gostili Krko, za Triglavom s tekmo več zaostajajo tri točke. Orli se bodo skušali po remiju v Vipolžah v zmagovalne tirnice vrniti v tekmi z Dravo, ki jo boste lahko v nedeljo spremljali tudi v prenosu na NZS.si.
  • 23.09.2016 | 2. SNL
    Triglav podaljšanje niza lovi na Ptuju
    Drugoligaši hitijo proti zaključku uvodne tretjine letošnjega prvenstva. Sobota in nedelja bosta ponudila tekme osmega kroga. V spletnem prenosu na NZS.si boste lahko spremljali lov Triglava na podaljšanje zmagovalnega niza, ki pa ga bodo skušali na domači zelenici prekiniti Ptujčani.

DELI NA