Pred tekmo: Gorica - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

GORICA - ALUMINIJ

15. marec 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 650 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Amarachi Osuji

V četrtek se bodo za nove točke udarili še nogometaši Gorice in Aluminija, ki to pomlad še čakajo na zmago. Pravzaprav čakajo že vse od zaključka jesenskega dela sezone, saj so se Štajerci zadnje zmage veselili v 16. krogu prvenstva, Primorci pa na komplet treh točk čakajo še dva kroga dlje. Sinje-modri so se zadnjič slavili prav v Kidričevem, ko so imeli na Štajerskem tudi številčno in bučno podporo svojih navijačev. V dvoboju z Aluminijem je z dvema goloma zablestel Rifet Kapić, prav njegov odhod v Švico pa je v goriški sredini pustil precejšnjo luknjo. Miran Srebrnič ob kopici poškodb še išče idealno enajsterico in moža, ki bi Kapića zamenjal v vlogi motorja goriške ekipe. Ob vseh težavah s poškodbami ne steče niti v konici napada, ki v treh spomladanskih preizkušnjah še ni dosegla zadetka. Bo drugače v tekmi z Aluminijem, ko bodo Goričani lovili 250. domačo prvoligaško zmago?

Kdo je vroč?

Na dolgem seznamu poškodovanih nogometašev Gorice najdemo tudi prvega vratarja Grego Sorčana. Mladega reprezentanta Slovenije je med vratnicama zamenjal Januš Štrukelj, ki pri 26 letih nima veliko prvoligaških izkušenj, saj pred nadaljevanjem sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral tri nastope. Otrok goriškega kluba to pomlad še čaka na prvo tekmo brez prejetega zadetka, a ga lahko kljub dejstvu, da je moral šestkrat pobrati žogo iz svoje mreže, to pomlad uvrstimo med boljše člen goriške zasedbe. Nenazadnje je v Domžalah z nekaj odličnimi posredovanji preprečil višji poraz, pri zadetkih pa ni imel pravih možnosti.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič v konici napada močno pogreša tudi Kyriana Nwabuezeja. Američan nigerijskih korenin se je goriški publiki poleti predstavil kot član armenskega Širaka, septembra pa se je pridružil severnoprimorskemu klubu. Robustni, a hitri napadalec je v devetih tekmah navdušil s petimi zadetki, pozimi pa ni odigral niti ene pripravljalne tekme. Razlog za to so težave s srcem, ki so jih zdaj uradno potrdili tudi pri goriškem klubu. Po številnih strokovno opravljenih pregledih so se vse vpletene strani odločile, da igralec dodatna zdravniška mnenja, pred dokončno odločitvijo o nadaljevanju športne poti, poišče v Združenih državah Amerike, kjer se bo mudil naslednjih nekaj tednov.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričanom se je v nedeljskem dvoboju s Celjem nasmihala prva pomladanska zmaga, peta v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. »Šumari« po tem, ko so večji del drugega polčasa odigrali brez izključenega Nemanje Jakšića, niso uspeli odbiti pritiska grofov, ki so v izdihljajih dvoboja prišli do zmage. Kidričevski niz brez zmage na domačem igrišču se je podaljšal še za eno tekmo, rdeči pa so se pred svojimi gledalci zadnjič veselili že daljnega 27. avgusta, ko je na Štajerskem klonil Triglav. V četrtek se zasedba Oliverja Bogatinova odpravlja na novo gostovanje, na katerih so Kidričani to sezono za odtenek uspešnejši, saj so doma zbrali osem točk, dve manj kot na tujih igriščih. Cilj v Novi Gorici bo jasen, Štajerci želijo v dvoboju pokalnih polfinalistov izkoristiti krizo tekmeca in prekiniti svoje čakanje na novo ligaško slavje. Bo misija Kidričanov uspešna?

Kdo je vroč?

Matijo Kovačića po novi zaustavljeni enajstmetrovko že označimo za specialista kazenskih udarcev. Hrvat je v prvem polčasu prebral namero Rudija Požega Vancaša in zaustavil že četrti zaporedni udarec z bele točke, a nato klonil v nadaljevanju tekme. Grofje so po zaslugi Jakšića, ki je žogo na gol črti izbil z levo roko, prišli še do druge enajstmetrovke, ki jo je v izenačujoči zadetek pretvoril Janez Pišek. Nekdanji član Zavrča je enega od kazenskih udarcev že zaustavil tudi v Novi Gorici, lahko na severu Primorske zaklene svoja vrata?

Ali ste vedeli?

Ob golu v končnici nedeljskega dvoboja in posledično bolečem porazu je zasedbo Aluminija udarila še ena slaba vest. Matic Vrbanec je obračun s Celjani sklenil predčasno, saj je moral zaradi poškodbe zapustiti zelenico, novice iz bolnišnice pa niso bile niti malo dobre. Kapetan Aluminija si je zlomil nogo, Oliver Bogatinov pa bo svojega varovanca pogrešal približno dva meseca. Reprezentant selekcije do 21 let je sicer pred kratkim podaljšal sodelovanje s klubom, to sezono pa je v 21 tekmah dosegel tri zadetke. Bo izostanek kapetana dodatna motivacija za njegove soigralce?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani končali črno serijo
    Nogometaši Gorice so v tekmi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

DELI NA