Pred tekmo: Gorica - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

15. april 2017, ob 18:00: GORICA - CELJE

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 627 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

V praznično obarvanem 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije bo že uvodno srečanje ponudilo zanimiv dvoboj. Na severu Primorske se bodo za četrto mesto udarili še zasedbi Gorice in Celja, ki za tokratnim gostiteljem zaostaja štiri točke. Četa trenerja Mirana Srebrniča je v zadnjih tednih sredi serije odličnih rezultatov, saj so sinje-modri v zadnjih petih krogih ob remiju v primorskem derbiju s Koprom vknjižili še štiri zmage in zdaj že pošteno dihajo za ovratnik Domžalčanov in Ljubljančanov. Po Rudarju, Domžalah in Olimpiji so Goričani premagali še Aluminij. Žilavi Kidričani so padli po preobratu v drugem polčasu, ko sta domačo mrežo zatresla Dejan Žigon in Miran Burgić, ki bo v dvoboju s Celjem lovil jubilejni 50. prvoligaški zadetek v dresu Gorice.

Grega Sorčan, vratar Gorice: »Tekma s Celjem bo ena od pomembnejših, kajti obe ekipi se borita za Evropo. Nam bi zmaga pomenila zelo veliko, saj bi se oddaljili na sedem točk razlike, kar bi bila pred zadnjimi sedmimi tekmami lepa prednost. Gremo na zmago, upamo, da tri točke ostanejo doma. Cilj je vedno, da zadetka ne dobiš. Tudi 0:0 ni slab rezultat, toda kot sem rekel, nas zmaga zelo zanima.«

Kdo je vroč?

Dejan Žigon se je v zadnjih tednih izkazal kot Srebrničev »joker« s klopi. Poletni povratnik v novogoriški Športni park je pred dnevi zadel že v izdihljajih dvoboja z Olimpijo in Primorcev priigral odmevno zmago. 28-letni nogometaš je na klopi pričel tudi nedeljsko tekmo z Aluminijem, v igro pa je vstopil pred začetkom drugega polčasa, za izenačujoči zadetek pa je potreboval manj kot štiri minute. Žigon, ki je v letošnji sezoni dosegel štiri zadetke,  je v 49. minuti pričel preobrat, ki ga je z novo izkoriščeno enajstmetrovko zaključil Burgić in poskrbel, da je Gorica s 16 točkami najuspešnejša ekipa pomladi.

Ali ste vedeli?

Miran Burgić bo v sobotnem večeru lovil 50. prvoligaški zadetek v dresu Gorice, jubilejni številki pa se bliža tudi omenjeni Dejan Žigon. Primorec, ki se je v preteklosti že preizkušal v Italiji in na Poljskem, je vseh 138 prvoligaških tekem odigral v sinje-modrem dresu, v katerem je dosegel tudi 28 zadetkov. S tem se krilni nogometaš bliža najboljši deseterici večne klubske lestvice, ki jo z 32 doseženimi goli zaključujeta Anton Žlogar in Etien Velikonja. Žigon je večino od 28 zadetkov dosegel v sezoni v 2012/13, ko je bil natančen kar 15-krat in si je z Nikolo Nikezićem razdelil tudi drugo mesto ligaške razpredelnice najučinkovitejših strelcev.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Elvedin Džinić

Celjani so tudi v sedmi tekmi nadaljevanja sezone podaljšali pomladanski niz neporaženosti, a so kljub temu povečali zaostanek za tokratnim nasprotnikom. Gorica grofom beži za štiri točke, a je tik pred koncem nedeljskega dvoboja z Olimpijo kazalo, da bo razlika med četrto in peto ekipo prvenstva ostala nespremenjena. Celjska zasedba je tudi globoko v sodniškem dodatku držala minimalno prednost, a gol Gorana Cvijanovića vseeno ni bil dovolj za novo zmago. V 94. minuti je nesporazum v domači obrambi izkoristil Eleke in zadel za delitev točk. Tri zmage in štirje remiji v drugem delu prvenstva so za zdaj dovolj za peto mesto, že v soboto pa bodo imeli rumeno-modri priložnost, da zaostanek za Goričani znižajo na vsega točko in tako vnovič zapletejo borbo za zadnjo evropsko vozovnico. Bodo uspešni tudi brez kaznovanega Elvedina Džinića?

Nino Pungaršek, vezist Celja: »Kvečjemu je to bolj izziv kot pritisk, ker se zavedamo, kaj nam prinaša zmaga. Vsi si je želimo in jo bomo poskusili tudi doseči. Igrali bomo svojo igro, tako kot na vseh tekmah spomladanskega dela prvenstva. Gledati moramo samo nase in ne na nasprotnika.«

Tadej Vidmajer, branilec Celja: »Ni nobenega pritiska. Vemo, da je Gorica trenutno v zelo dobri formi, ampak smo navsezadnje tudi mi v dobri formi. V tem delu prvenstva še nismo izgubili tekme in v Novo Gorico lahko gremo samozavestno po tri točke. Obe ekipi si želita četrtega mesta in pričakujemo zelo dobro, trdo tekmo in zato se je tudi veselimo.«

Kdo je vroč?

Pod drobnogledom domačih navijačev, ki bodo na igrišču pogrešali Roka Grudino, bo poleg igralcev v sinje-modri opravi tudi Goran Cvijanović. Otrok novogoriškega prvoligaša je v letošnji sezoni pomemben adut trenerja Igorja Jovićevića, ki se po prestani kazni vrača na klop in ob igrišče. Cvijanović je spomladi ena od gonilnih sil močne celjske zasedbe, saj je v zadnjih petih tekmah ob številnih predložkih in uporabnih podajah na svoj račun dodal dve asistenci, v tekmi z Olimpijo pa se je razveselil prvega zadetka v celjskem dresu. Bi lahko v slabo voljo spravil tudi matično sredino?

Ali ste vedeli?

Celje je še v lanski sezoni zmago v novogoriškem Športnem parku neuspešno lovilo kar devet let. Prekletstvo je bilo končano v zadnji medsebojni tekmi lanske sezone, ko je ob zmagi z 1:2 dvakrat v polno meril Matej Podlogar. Z zmago v Novi Gorici so groje prekinili post petih tekem brez goriškega skalpa, zdaj pa se lahko prav Štajerci pohvalijo z dejstvom, da so v zadnjih štirih tekmah z Gorico iztržili tri zmage, nazadnje pa sta se tokratna tekmeca razšla z delitvijo točk. Domači branilci bodo morali biti pozorni na Daliborja Volaša, ki je v polno meril na zadnjih dveh tekmah.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Celje brez zmagovalca
    Nogometaši Gorice in Celja so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA