Pred tekmo: Gorica - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

GORICA - CELJE

14. oktober 2017, ob 15:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 780 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Matija Škarabot

Goričani so se v reprezentančni premor podali s porazom, čeprav so v ljubljanskih Stožicah povedli  in, po domačem izenačenju tik pred polčasom, vse do izdihljajev dvoboja držali pomembno točko. Ricardo Alves je sinje-modrim zadal peti poraz sezone, po katerem so Primorci zdrsnili na četrto mesto lestvice, za hrbet Velenjčanov. Miran Srebrnič je uvod prvega tedna tekmovalnega premora izkoristil tudi za nekaj počitka, saj je svoje nogometaše po dveh prostih dneh zbral v sredo, med vikendom pa je bilo načrtovano pripravljalno srečanje s puljsko Istro, ki pa je odpadlo. Tako so se lahko goriški nogometaši povsem posvetili pripravi na prihajajoče obveznosti v oktobru, v katerem čaka štirikratne državne prvake tudi četrtfinale Pokala Slovenije. Grega Sorčan in soigralci se bodo merili s Triglavom, še pred gostovanjem v Kranju pa na sever Primorske prihaja zadnje štiri kroge neporaženo Celje.

Kyrian Nwabueze, napadalec Gorice: »S tem, kar sem pokazal do sedaj, sem lahko zadovoljen, vendar se zavedam, da lahko s trdim delom pokažem še veliko več. Prostora za napredek je ogromno. Imamo odlične trenerje ter pogoje, tako da je trdo delo vse, kar nam preostane. Zadnjo ligaško tekmo smo kljub prednosti v končnici nesrečno izgubili, zato bi si z zmago zagotovo pridobili prepotrebno samozavest pred nadaljevanjem prvenstva. Ne bo enostavno, vendar s skupnimi močmi nam to lahko uspe.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič bo v soboto pogrešal četverico branilcev, Alena Jogana, Matijo Škarabota, Uroša Celcerja ter Miho Gregoriča, je pa pred dnevi dočakal debi težko pričakovane pridobitve v napadu. Kyrian Nwabueze v prvem nastopu proti Krškemu še ni resneje opozoril nase, povsem nasprotno pa je bilo v prestolnici. Nigerijec z ameriškim potnim listom je z neubranljivim udarcem v daljši kot domačega gola poskrbel za veselje pristašev goriškega kluba in nakazal, da so Goričani z njegovim prihodom dobili pomembno okrepitev. Robustni napadalec, ki so ga Goričani poleti spoznali kot napadalca armenskega Širaka, izstopa tudi s svojo postavo in fizičnimi sposobnosti, zato celjske branilce zagotovo čaka precej dela.

Ali ste vedeli?

Vodstvo goriškega kluba je konec septembra sklenilo novo pogodbo z Miranom Burgićem, ki po vmesnih zapletih z dvakratno bakterijsko okužbo okreva po poškodbi križnih kolenskih vezi. Izkušeni napadalec se je s klubom dogovoril za pogodbo do konca letošnje sezone, a ga jeseni zagotovo še ne bo moč videti na igriščih. Drugačna je zgodba z Amarachijem Bedejem Osujijem, saj se je hitri Nigerijec po vmesnem kaljenju v Tolminu in Brdih prelevil v pomembnega aduta Gorice. Enaindvajsetletnik je z izjemo tekme prvega kroga vselej zaigral od uvodne minute, s predstavami in tremi zadetki pa si je prislužil podaljšanje dogovora vse do konca sezone 2019/20.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Jure Travner

Tudi Celjani dvotedenskega premora niso izkoristili za igranje pripravljalnih srečanj, so se pa grofje za nekaj dni odpravili v Laško in tam pilili tudi pripravljenost na prihajajoče izzive. Tako kot Gorico, tudi celjsko zasedbo oktobra čaka zgoščen spored obveznosti. Rumeno-modri se bodo za preboj med najboljša štiri moštva pokalnega tekmovanja udarili z Muro, ki je presenetila branilce naslova Domžalčane, še prej pa bodo skušali prekiniti serijo brez zmage. Celjska četa je neporažena v zadnjih petih krogih, a Dušan Kosič, ki je v začetku septembra nasledil Tomaža Petroviča, še čaka na ligaško zmago, potem ko je savinjska zasedba remizirala v zadnjih štirih preizkušnjah.  Čeprav Celjani na zmago čakajo vse od konca avgusta, lahko nogometaše hrabri dejstvo, da so v tekmah z Mariborom, Krškim, Olimpijo in Domžalami ostali neporaženi. Bo tako tudi v Novi Gorici?

Dušan Kosič, trener Celja: »Vsak trening nam daje nove informacije, vsaka aktivnost pa poteka v smeri, da se še izboljšamo. Vse temelji k temu, da odpravimo pomanjkljivosti ter da nenazadnje izboljšamo tudi sebe kot osebe in se kot ekipa še bolj povežemo.«

Deni Štraus, branilec Celja: »Na premor smo odšli mirni in s serijo pozitivnih rezultatov, kar je zelo pomembno. Mislim, da je premor prišel v pravem trenutku, saj lahko popravimo ali dodamo tisto, kar nam še manjka. Napredujemo iz dneva v dan. Na preteklih tekmah, ko smo nizali neodločene rezultate, nam je manjkala le še zmaga. Najpomembneje je, da ni bilo poraza, zmage bodo zagotovo prišle. Pozitivno moramo gledati naprej. Gremo tekmo po tekmo.«

Kdo je vroč?

Dušan Kosič bo v Novi Gorici pogrešal celjskega kapetana Jureta Travnerja, ki je kot drugi nogometaš Celja izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. Travner je v zadnjih tednih sestavljal obrambni par, na severu Primorske pa bo ožja obramba nekoliko spremenjena. Elvedin Džinić bo dobil novega partnerja, prav Mariborčan pa je med najbolj zaslužnimi, da so grofje v zadnjih štirih krogih ustavili napade neugodnih nasprotnikov. Lahko izkušeni branilec, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že 228 tekem in dosegel tudi 25 zadetkov, preseneti tudi v fazi napada?

Ali ste vedeli?

Gorico in Celje v soboto čaka že 91. medsebojni spopad v sklopu Prve lige Telekom Slovenije. Ob pogledu na statistiko dosedanjih srečanj so v boljšem pogledu sobotni gostitelji, ki so dobili 35 tekem, osem več kot Celjani, ki pa so se v zaostanku znašli tudi po zaslugi serije med avgustom 2011 in decembrom 2012, ko so Celjani slavili zgolj enkrat, Primorci pa so dobili devet od skupno 19 srečanj. V zadnjih tekmah je statistika na strani Celja, saj ga Gorica ni ugnala v zadnjih osmih tekmah, grofje pa so lanskega aprila, po devetletnem čakanju prekinili zmagovalni post na tekmah v Novi Gorici. Bodo trenutno serijo podaljšali tudi v 12. krogu prvenstva?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani do nove domače zmage
    Nogometaši Gorice so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (1:0).

DELI NA