Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

GORICA - DOMŽALE

6. maj 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 570 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so si s četrtkovo zmago v spopadu z Ankaranom Hrvatini že zagotovili evropsko vozovnico, saj imajo neulovljivo prednost pred Celjem in Rudarjem. Na preboj v Evropo pa z nekaj sreče še vedno upajo tudi Goričani, ki so se s četrtkovim skalpom Celja približali četrtemu mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Četrtouvrščena ekipa lige bi se v kvalifikacije UEFA Evropske lige prebila ob pokalnem slavju Olimpije, sinje-modre pa želenega položaja loči še pet točk. Jasno je, da četa trenerja Mirana Srebrniča potrebuje tudi pomoč ligaških tekmecev, obenem pa bodo morali Primorci zmagovati v serijah. Vrtnice bodo po izjemno pomembni četrtkovi zmagi nov komplet točk napadle v nedeljo, takoj po kosilu, saj se bo dvoboj z Domžalčani pričel ob 13. uri. Letošnja statistika je na strani gostov, ki so po remiju v prvem medsebojnem obračunu sezone dobili zadnji dve tekmi. Kdo se bo veselil tokrat?

Kdo je vroč?

Dejan Žigon je bil z golom in asistenco osrednji junak četrtkove zmage. Pred obračunom z Domžalami pa velja opozoriti tudi na Marka Gulića, ki ga Miran Srebrnič uporablja predvsem kot aduta s klopi. Nekdanji up Kopra – v sezoni 2015/16 je bil z 20 goli drugi strelec mladinske lige – je v letošnji sezoni zbral 16 nastopov, kar 14-krat pa v igro vstopil s klopi, kar je največ ob Marcosu Tavaresu. Čeprav je Gulić letos odigral zgolj 345 minut, se je mladenič veselil že štiri zadetkov, v povprečju pa za gol potrebuje manj kot 87 igre.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič je v četrtek računal tudi na Dejan Žigona. Dolgoletni član Gorice se je za zaupanje oddolžil s podajo in golom za vodstvo z 1:0, s katerim se je izkušeni nogometaš prebil na deveto mesto večne prvoligaške lestvice kluba. Devetindvajsetletnik se je razveselil 32. ligaškega gola v dresu Gorice ter izenačil dosežek Etiena Velikonja in Tončija Žlogarja. Žigon zdaj lovi Florijana Debenjaka in Mirana Srebrniča, ki sta za Gorico zabila 33 oziroma 34 zadetkov, v aktualnem kadru pa je več zadetkov dosegel le še Miran Burgić. Strelec drugega gola v celjski mreži se je podpisal pod 51 golov, več sta jih dosegla le še Enes Demirović in Milan Osterc.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Četa Simona Rožmana se je po porazu s Celjem vrnila v zmagovalne tirnice. Rumeni so jezo po šestem porazu sezone stresli nad Ankaran Hrvatine, v mrežo katerih so v štirih medsebojnih tekmah pospravili kar 17 zadetkov. Pomlajeni ravbarji so se, potem ko sta v izdihljajih tekme v polno merila še Shamar Nicholson in Lovro Bizjak, veselili nove visoke zmage. Domžalčani so s štirimi goli – že v prvem polčasu sta v razmaku šestih minut zadela Žan Žužek in Nermin Hodžić – potrdili naziv najučinkovitejšega moštva Prve lige Telekom Slovenije. Domžalski nogometaši so v 30 krogih državnega prvenstva dosegli 67 golov, sedem več kot Maribor oziroma kar 52 več kot Kranjčani, ki imajo največ težav s polnjenjem nasprotnikove mreže. Moč domžalskega napada so v preteklosti že občutili tudi Goričani. Rumeni so zadnja dva spopada z nedeljskim tekmecem dobili s tremi doseženimi zadetki, bodo ravbarji učinkoviti tudi v nedeljo?

Simon Rožman, trener Domžal: »V tem ritmu tekem ne bo veliko časa za počitek, a se bomo seveda skušali čim bolje pripraviti na dvoboj z Novogoričani. Vstopili smo v zadnji mesec ligaškega tekmovanja, v katerem bo na sporedu še precej zanimivih obračunov. Z mislimi smo že pri naslednjem tekmecu, proti kateremu bomo skušali znova prikazati našo prepoznavno igro.«

Dejan Milić, kapetan in vratar Domžal: »Že na tekmi z Ankaranom smo dokazali, da imamo širok kader in da lahko nadomestimo vsakogar. Prepričan sem, da se bomo dobro pripravili tudi na Novogoričane, ki so včeraj vknjižili visoko zmago. Naša želja je seveda nadaljevanje serije dobrih rezultatov. Vztrajali bomo pri naši prepoznavni igri, s katero prihajamo do številnih priložnosti, zato upamo, da bomo tudi tokrat na koncu nagrajeni z novimi točkami.«

Kdo je vroč?

Domžalski štab je imel pred tekmo z Ankaranom Hrvatini nekaj preglavic s sestavo moštva, saj je mesto na klopi dobil tudi mladinec Blaž Urh. V začetni enajsterici so zaigrali trije mladi produkti domžalske šole, Matija Rom, Žan Žužek in Adam Gnezda Čerin, po 27. krogu pa je od prve minute zaigral tudi Nermin Hodžić. Bosansko-hercegovski vezist je v 27. minuti podal za gol Žužka, šest minut kasneje pa se je veselil četrtega gola sezone, kar nekdanjega člana Kopra uvršča na četrto mesto klubske lestvice.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je v četrtek v ogenj poslal precej spremenjeno zasedbo. Senijad Ibričić in Matija Širok sta na seznamu poškodovanih, tekmo sta s tribune spremljala Amedej Vetrih in Ajdin Mulalić, rezervist Zeni Husmani pa po udarcu v dvoboju s Celjem še ni bil nared za igro. Visoka zmaga ima tako še nekoliko večjo vrednost, ki pa so jo pomagali nadgraditi tudi Goričani in Mariborčani. Ligaška tekmeca sta namreč premagala Velenjčane in Celjane ter pomagala, da so Domžale šest krogov pred koncem sezone potrdile evropsko vozovnico. Ravbarji imajo pred najbližjima zasledovalcema 19 točk prednosti, rumeni pa bodo poleti slovenski nogomet še desetič zastopali na mednarodni ravni.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica visoko premagala Domžale
    Nogometaši Gorice so v tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:1 (1:0).

DELI NA