Pred tekmo: Gorica - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

29. april 2017, ob 18:00: GORICA - KRŠKO

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 639 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Matija Boben, Andrija Filipović in Tilen Nagode

Goričani z uspešnimi predstavami še naprej lovijo Olimpijo in Domžale, ki sinje-modrim šest tekem pred koncem letošnje sezone bežijo za štiri oziroma tri točke. Primorci so spomladi izgubili zgolj proti Mariboru, neporaženi pa so zadnjih sedem krogov. Četa trenerja Mirana Srebrniča je v tem času vknjižila že pet zmag ter tako pritisnila na Ljubljančane in Domžalčane, a ob tem morajo biti Primorci pozorni tudi na svoje zasledovalce, saj celjski prvoligaš za četrtim mestom zaostaja štiri točke. Nove točke bodo Miran Burgić in soigralci lovili v obračunu s Krčani, dvoboji s katerimi so v letošnji sezoni postregli s tremi različnimi razpleti. Prvo tekmo so dobili Posavci, jesensko srečanje na severu Primorske ni dalo zmagovalca, konec februarja pa so v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije z zmago zakorakali goriški nogometaši. Tokrat bo naloga nekoliko težja, saj bo Srebrnič ob Tilnu Nagodetu pogrešal še Matijo Bobna in Andrijo Filipovića.

Jan Humar, vezist Gorice: »Čaka še ena težka tekma, tako kot bo tudi vsaka naslednja do konca prvenstva ključna za končno razvrstitev na lestvici. Mislim, da je čas za zmago tudi na domačem igrišču. Ekipa si želi čim večje podpore gledalcev, ki so v zadnjih tekmah znali ustvariti pozitivno klimo in vzdušje tudi v težjih trenutkih tekme, ko jih najbolj potrebujemo.«

Kdo je vroč?

Miran Burgić se bo v končnici letošnjega prvenstva očitno boril tudi za naslov kralja prvoligaških strelcev. Napadalec, ki je rojen v Zagorju, se je z golom v mreži Radomelj, ko se je veselil še 14. v sezoni, vodilnima Dominiku Glavinu in Luki Zahoviću približal na vsega zadetek zaostanka. Čeprav je izkušeni napadalec v letošnji sezoni izkoristil že devet enajstmetrovk, v nadaljevanju prvenstva doživlja drugo pomlad. Burgić je izjemno pomemben člen goriškega napada, kar nenazadnje potrjuje tudi dejstvo, da je v zadnjih šestih tekmah podal za štiri zadetke soigralcev.

Ali ste vedeli?

Burgić se je v letošnji sezoni, kot že zapisano, razveselil že 14 zadetkov, v obračunu z Radomljami pa se je, podpisal pod jubilejni 50. prvoligaški zadetek v dresu Gorice. 32-letni napadalec je v Prvi ligi Telekom Slovenije sicer dosegel 51 zadetkov, enega tudi kot član Olimpije, skoraj polovico izkupička pa je vknjižil v sezoni 2005/06, ko je bil z Valterjem Birso v goriškem napadu strah in trepet nasprotnih obramb. Tedaj še obetavni nogometaš je bil natančen kar 24-krat, Birsa pa je pri naslovu državnega prvaka prispeval še 19 svojih zadetkov, goriški dvojec pa je tedaj družno zasedel tudi vrh ligaške lestvice strelcev. Lahko Burgić dosežek izpred več kot desetletja ponovi tudi letos?

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Klemen Šturm

Krčani so po spodbudnem začetku ere Roka Zorka, ki je na čelu krškega prvoligaša nasledil Tomaža Petroviča, popustili pri zbiranju točk. Zmagama in remiju z Mariborom so sledili tri zaporedne ničle, po tesnem porazu proti Rudarju in osmih zadetkih v tekmah z Domžalami, so morali Posavci poklekniti še pred Ljubljančani, ki so se na Gubcu veselili po golu Issaha Abassa. Krško je sicer tudi po 12. porazu sezone zadržalo želeno osmo mesto, a boj za obstanek bo v zadnjih šestih tekmah še izjemno napet, saj Krčane in Kidričane za zdaj loči vsega točka. S ponovitvijo poletnega scenarija, ko je Martin Kramarič svojemu moštvu v tekmi z Gorico priigral vse tri točke, z novo zmago pa bi zeleni tudi po 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije ostali pred Aluminijem, ki bo v nedeljskem popoldnevu gostil zadnje Radomljane.

Rok Zorko: »Trenutna situacija ni enostavna in zavedam se, da bomo morali biti boljša ekipa, kot smo bili do sedaj. Razlike med ekipami so majhne in zelo pomembna je motivacija, dnevna forma, osredotočenost in ekipni duh, ki mora povezovati igralce v eno. Tu mislim na vse fante, tiste, ki igrajo in tiste, ki čakajo na svojo priložnost s klopi, vsi so zame enako in izjemno pomembni. Kemija znotraj ekipe je nujna za uspeh in če le to ustvarimo, bomo na koncu sezone vsi zmagovalci.«

Kdo je vroč?

Krško je ob porazu v Domžalah zaigralo s trojico v zadnji vrsti, v tekmi z Olimpijo pa je obrambno linijo vnovič tvorila četverica nogometašev. Kakšna bo tokratna taktična zamisel kadrovskega štaba, bomo še videli, je pa dejstvo, da bo sobotno srečanje v Novi Gorici izpustil bočni branilec Klemen Šturm, zato bodo Posavci vnovič prisiljeni v krpanje nastale luknje. Manj težav imajo pri posavskem prvoligašu v fazi napada, v katerem kraljuje Filip Dangubić. Posojeni nogometaš Rijeke je dosegel že 11 zadetkov, v nedeljskem obračunu z Olimpijo pa ni bil veliko oddaljen niti od 12. v sezoni. Bo uspešnejši v tekmi z Gorico?

Ali ste vedeli?

Klemen Šturm bo srečanje 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije izpustil zaradi prepovedi igranja, saj je Gorenjec v tekmi z Olimpijo prejel še deveti rumeni karton in bo moral tako še tretjič na prisilni počitek. Nekdanji kapetan Triglava je skupaj s Stjepanom Babićem največkrat opominjani nogometaš lige, a do rekorda rumenih kartonov v eni sezoni tudi Šturmu zagotovo ne bo uspelo priti. Robert Pevnik (1991/92), Amir Karić (1996/97), Samir Balagić (1997/98), Emil Šterbal (2006/07), Jure Travner (2007/08), Bojan Đukić (2012/13), Senad Jahić (2012/13), Nemanja Stjepanović (2014/15) so tekom posamezne sezone porumenili  kar 13-krat.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Krško neučinkovita
    Nogometaši Gorice in Krškega so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA