Pred tekmo: Gorica - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

GORICA - KRŠKO

23. september 2017, ob 16:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 900 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Maribora si prekinili zmagovalno serijo Goričanov, ki so se lahko pred obračunom z aktualnim državnim prvakom pohvalili s štirimi zaporednimi slavji. Rifet Kapić in soigralci so kljub porazu zadržali tretjo mesto, a se je zaostanek za drugouvrščenimi Mariborčani povečal na osem točk. Za ovratnik čete stratega Mirana Srebrniča pa diha kar pet zasledovalcev, med njimi tudi Krčani, ki so s točko manj uvrščeni na šesto mesto lestvice. Goričanom motiva v soboto ne bi smelo manjkati, saj se bodo želeli maščevati za poraz z začetka letošnje sezone. Krčani so se pred domačimi gledalci veselili prestižnega skalpa, ki ga je domačemu moštvu priigral Miljan Škrbić, sinje-modri pa so s porazom pričeli skromno serijo, ki se je vlekla vse do prve zmage v petem krogu prvenstva. Posavci na štirih gostovanjih na severu Primorske še niso slavili, bo tako tudi v peti tekmi?

Miha Gregorič, branilec Gorice: »Na lestvici smo točkovno dokaj izenačeni, kar pove, da je Krško ekipa, ki napada. To nazorno pokaže tudi število golov, ki jih dosegajo, tudi napadalec, ki trenutno zaseda prvo mesto na lestvici strelcev. Vseh 90 minut bomo morali biti osredotočeni in disciplinirani, predvsem pa moramo paziti, da ne bodo imeli veliko prostora. Sami bomo morali izkoristiti vsako ponujeno priložnost.«

Kdo je vroč?

Goričani so po porazu v devetem krogu Prve lige Telekom Slovenije rane že zacelili s sredino zmago v drugem krogu Pokala Slovenije. Primorci so se na celjskem Olimpu dolgo mučili s Šampionom, vodilno ekipo 3. SNL sever, saj so odpor varovancev Oskarja Drobneta strli v zadnji tretjini dvoboja. Po uvodnem golu Leona Mariniča je dvakrat zadel še Donatus Edafe, velja pa izpostaviti tudi Rifeta Kapića, saj je bil bosansko-hercegovski vezist vpleten v vse tri akcije goriške enajsterice. Dvaindvajsetletnik s potezami na zelenici potrjuje besede, da se po težavah v začetku prvenstva vrača v dobro formo. Lahko le-to že v soboto podkrepi tudi z zadetkom?

Ali ste vedeli?

Alen Jogan dvoboja z Mariborom ni ohranil v najlepšem spominu, saj je z avtogolom sredi prvega polčasa tlakoval pot do mariborske zmage. Kljub temu pa je kapetan sinje-modrih »praznoval« manjši jubilej, saj je prav v obračunu z Mariborom presegel mejo 20 tisočih prvoligaških minut v dresu matičnega kluba. Jogan, ki je bil v sezonah 2008/09 in 2009/10 tudi član Interblocka, na večni klubski lestvici zaostaja zgolj za legendama Gorice, Florijanom Debenjakom in Miranom Srebrničem, ki je v prvoligaški konkurenci odigral več kot 35 tisoč minut.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so za razliko od Goričanov s pokalno preizkušnjo opravili že pred dvema tednoma, ko pa so morali po 120 minutah igre za napredovanje čestitati nogometašem novomeške Krke. Morda je na krške nogometaše vplival tudi septembrski reprezentančni premor, pred katerim so Posavci vzeli mero Domžalčanom in prvič po preboju med prvoligaše nasprotniku zabili kar štiri zadetke. Ob pokalnem izpadu so Krčani kljub sanjski predstavi v prvem polčasu izgubili z Olimpijo, s petkovega gostovanja v knežjem mestu pa so Miljan Škrbić, Tonći Mujan in soigralci prinesli točko. S točko v zadnjih dveh tekmah so Balajićevi izbranci izgubili tretje mesto in zdrsnili za Domžalčane, Velenjčane in Goričane, ki so jim v prvem krogu sezone zadali boleč poraz. Osrednji junak domače zmage je bil Miljan Škrbić, ki tudi v drugo četrtino prvenstva vstopa kot najboljši strelec lige.

Kdo je vroč?

Celjani so uspeli prekiniti streslko serijo Miljana Škrbića, ki je trajala zadnje štiri tekme. Srb je tako še drugo tekmo to sezono ostal brez doseženega zadetka, v statistiko pa se ni uspel vpisati niti Tonći Mujan. Dalmatinec je trem golom dodal že pet podaj, s čimer je najboljši podajalec lige. Vse bolje pa v zadnjih tednih igra še en Dalmatinec. Marin Jurina je v treh preizkušnjah dvakrat meril v polno, ob zmagi nad Domžalčani pa je podal za enega od štirih golov gostiteljev. Nekdanji član Kopra bo moral v soboto paziti, da ne vknjiži še četrtega rumenega opozorila, ki bi mu posledično preprečil nov nastop. Jurina je sicer nepogrešljivi člen začetne enajsterice Krčanov, saj zgolj tekmi z Rudarjem in Ankaran Hrvatini ni pričel od prve minute.

Ali ste vedeli?

Krčani v nasprotju s preteklima sezonama spadajo med najučinkovitejša moštva Prve lige Telekom Slovenije. Veliko zaslug za to gre tudi na pleča Miljana Škrbića in Tonćija Mujana, ki sta gonilni sili posavskega napada. V prejšnjem krogu, ko se je dvoboj s Celjem razpletel brez golov, tudi omenjena dvojica ni uspela prelisičiti nasprotne obrambe in tako se je prvič to sezono zgodilo, da tudi Krčani niso uspeli doseči zadetka. Prav posavski prvoligaš se je lahko pohvalil z najdaljšo strelsko serijo, saj so Mariborčani in Domžalčani brez zadetka ostali v petem krogu, Olimpija pa že tekmo pred tem.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do domače zmage
    Nogometaši Gorice so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:1 (1:1).

DELI NA