Pred tekmo: Gorica - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

21. maj 2017, ob 16:55: GORICA - OLIMPIJA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 634 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Uroš Celcer in Miha Gregorič

Domžale lahko v Kidričevem potrdijo uvrstitev v kvalifikacije UEFA Evropske lige, za uresničitev podobnega scenarija pa bodo v zadnji tekmi pred domačimi gledalci igrali tudi Goričani. Sinje-modri bodo v nedeljskem popoldnevu gostili Olimpijo, ki bi jo z drugo zaporedno zmago v medsebojnih dvobojih tudi ujeli. Naloga kljub vsemu ne bo lahka, saj bo imel Miran Srebrnič vnovič nemalo težav pri sestavi enajsterici. Miranu Burgiću, ki okreva po poškodbi kolena, sta se na seznamu nogometašev, ki ne kandidirajo za nastop, pridružila še bočna branilca Uroš Celcer in Miha Gregorič, ki sta plačala davek za točko v obračunu z Domžalami. Obračun za tretje mesto po remiju ni ponudil končnega odgovora, saj si z osvojeno točko niti Domžalčani niti Goričani niso zagotovili evropske vozovnice. Se bo po željah Primorcev izšlo v tekmi z Olimpijo?

Rifet Kapić, vezist Gorice: »V ekipi vlada pozitivnost. Z optimizmom zremo v zadnji dve tekmi sezoni. To, da k nam prihaja ekipa, kot je Olimpija, nas ne skrbi, saj smo že dokazali, kdo smo. Vsi vedo, da v praktično celotnem drugem delu sezone nimamo poraza. V tekmo gremo s pozitivnim duhom. Šli bomo na zmago. Imamo svoje navijače, podporo s tribun in vse, kar potrebujemo, je dobra igra. Po mojem mnenju bo to dovolj za Evropo.«

Kdo je vroč?

Rifet Kapić pred dvobojem s pokalnim finalistom poudarja, da se Goričani tekmeca ne bojijo. Prav bosansko-hercegovski vezist bo pomembno orožje Mirana Srebrniča, od nogometaša, ki prihaja iz Cazina, pa bo v fazi napada odvisno veliko stvari. Prav Kapić je v sredinem dvoboju z Domžalami podal za avtogol Gabra Dobrovoljca, 21-letnik pa je še več težav konec marca povzročal Ljubljančanom. V gol Olimpije je pospravil zadnjega od skupno šestih zadetkov letošnje sezone, v kateri je na svoj račun dodal še sedem asistenc, največ med klubskimi soigralci.

Ali ste vedeli?

Pred trojico prvoligašev je manjši jubilej. Tako kot Celje in Maribor, ki sta člana prvoligaške druščine že vse od krstne izvedbe prvenstva, bodo tudi Goričani odigrali 900. prvoligaško srečanje. Maribor s skupno 1.652 prepričljivo vodi, Štajercem pa s 1.365 točkami sledijo prav Goričani, ki imajo varno prednost pred celjskim klubom. Grofje bi z zmago v savinjsko-šaleškem derbiju presegli mejo 1.200 točk, s štirimestnim točkovnim izkupičkom pa se lahko pohvalijo še Koprčani. Sinje-modri sicer lovijo še eno okroglo številko, saj jih do 400. zmage loči še pet slavij. Se bodo že v tekmi z Olimpijo približali jubilejni številki?

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Alexandru Cretu

Olimpija se je s torkovega gostovanja na koprski Bonifiki, ki bo gostil tudi pokalni finale Ljubljančanov in Domžalčanov, vrnila z remijem in točko. Čeprav so si zmaji želeli zmage, pa je četa trenerja Safeta Hadžića tudi z neodločenim rezultatom potrdila uvrstitev v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Pred že omenjenim finalnim dejanjem Pokala Slovenije čakata zeleno-bele še dve prvenstveni preizkušnji, v katerih bodo skušali Ljubljančani potrditi drugo mesto. Pred zadnjo domačo tekmo, ko bo v Stožicah gostoval Aluminij, bodo Rok Vodišek in soigralci gostovali v Novi Gorici, pri neposrednem tekmecu za drugo mesto. Olimpija ima pred obračunom z zasledovalcem tri točke prednosti pred Primorci, ki so v letošnji sezoni že povzročili nekaj nevšečnosti, saj so po domačem remiju dobili gostovanje v prestolnici.

Rok Baskera, branilec Olimpije: »V prvenstvu gremo po dva pozitivna rezultata, potem pa samozavestno na finale pokala, ki ga vsi tako nestrpno pričakujemo. Cilja sta jasna, drugo mesto v prvenstvu in lovorika v Kopru.«

Kdo je vroč?

Safet Hadžić, ki lahko v zaključku sezone računa tudi na povratnika Nathana Oduwo, je bil v Kopru prisiljen v dve zamenjavi. Poškodovala sta se Dino Štiglec in Issah Abass, ki je z nastopom sklenil že v prvem polčasu. Ganca je zamenjal rojak Kingsley Boateng, ki je po vrnitvi na nogometne zelenice že pokazal dobro formo. Nogometaš z italijanskim potnim listom je namreč zadel že ob zmagi v tekmi z Domžalami, v torek pa je bil uspešen tudi na Primorskem. Ob tem je imel nekdanji mladi reprezentant Italije priložnost tudi za zmago, ki pa je ostala neizkoriščena.

Ali ste vedeli?

Tudi Ljubljančani so, podobno kot Goričani, v derbiju kroga pred zahtevno naloga. Zasedba domačega trenerja Mirana Srebrniča je namreč spomladi zabeležila zgolj en poraz, že v drugi pomladanski preizkušnji je bil od Primorcev boljši Maribor. Zmaji bodo v novogoriškem Športnem parku iskali recept za prekinitev 11 tekem dolge serije goriške neporaženosti, kar je trenutno tudi najdaljši tovrstni niz v prvenstvu, po tem ko so Mariborčani pred slabim tednom klonili v Kidričevem. Olimpija je najdaljši niz neporaženosti sestavila v zaključku jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, ko so bili zeleno-beli neporaženi osem krogov, v tem času pa so vknjižili tri remije in pet zmag.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica z zmago ujela Olimpijo
    Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (1:0).

DELI NA