Pred tekmo: Gorica - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

GORICA - RUDAR VELENJE

3. november 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 771 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Andrija Filipović

Pokalne preizkušnje so končane, v sredo smo dobili četverico polfinalistov, med katerimi pa ni Goričanov. Primorci so v Murski Soboti ostali brez želenega preobrata in še drugič v dobrem tednu dni pokleknili pred Muro, ki je pred domačim občinstvom slavila s 3:2. Miran Srebrnič je za nameček ostal še brez prvega napadalca Andrije Filipovića. Rečan si je ob koncu tekme privoščil nespametno potezo in si prislužil rdeči karton, posledično pa bo v soboto izpustil tudi uvodno tekmo 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Na severu Primorske bodo gostovali nogometaši Rudarja, ki bodo skušali nadgraditi skalp Aluminija in poglobiti rane Goričanov, ki so prejšnji konec tedna ostali brez tekme z Domžalčani. Obilno deževje je poplavilo zelenico ob Kamniški Bistrici, sinje-modri pa se bodo v Domžale znova podali v sredo. S kakšno popotnico?

Miran Srebrnič, trener Gorice: »Noben poraz ne prinese nič dobrega, ampak moramo se pobrati, dvigniti glave in že v soboto, ko v Novo Gorico prihaja Rudar, iti na zmago ter vse tri točke. Stojimo dobro na lestvici in v prvenstvu moramo narediti dober rezultat, saj verjamem, da smo tega sposobni.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič je po porazu v Murski Soboti priznal, da je bila pokalna bitka izgubljena že v Novi Gorici, ko so imeli njegovi varovanci slab dan. V Fazaneriji sta mrežo gostiteljev zatresla Semir Smajlagić in Matija Kavčič, ki se vse bolj uveljavlja v začetni enajsterici matičnega kluba. Mladi Primorec je prvoligaški krst doživel v Stožicah, ko je zamenjal poškodovanega Lipuščka, zatem pa je odigral tudi tekmi s Celjem in Triglavom ter se v Kranju razveselil prvega zadetka v državnem prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Goričani in Velenjčani so v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrali že 80 medsebojnih obračunov. Izkupiček sobotnih tekmecev je izredno izenačen, saj so vrtnice nabrale 31 zmag, knapi pa zgolj eno manj. Primorci so še spomladi lovili šaleškega prvoligaša, a so z dvema zaporednima zmagama tehtnico nagnili v svojo korist. Poletni obračun v Velenju je bil odločen v drugem polčasu, ko je najprej zadel Žiga Lipušček, zmago Gorice pa je v izdihljajih tekme potrdil mladi Nik Jermol, ki se je ob Jezeru veselil prvoligaškega prvenca.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Ivan Vasiljević

Velenjčani so s pokalnimi obveznostmi zaključili že septembra, zato so se lahko v miru pripravljali na nove ligaške preizkušnje. Knape z Gorico povezuje dejstvo, da jih je iz pokalnega tekmovanja izločila prav Mura, ki je Rudarju pred dnevi zadala tudi ligaški poraz. Nogometaši Rudarja so se po ničli v Murski Soboti pobrali na domači zelenici, na kateri so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij. Na pošteno razmočeni zelenici so sicer povedli Kidričani, a je sledil preobrat v režiji Dominika Radića, Klemna Bolhe in Žige Škofleka, ki so Rudar popeljali do četrte zmage in skoka na osmo mesto. Velenjčani bodo v edini sobotni preizkušnji iskali maščevanje za avgustovski poraz, v Novi Gorici pa bodo po dveh letih neuspešnih poskusov lovili deseti skalp Gorice.

Kdo je vroč?

Se je Rudarju z nedeljsko zmago odprlo tudi v rezultatskem smislu? Velenjčani imajo v letošnji sezoni precej težav tako v fazi napada kot obrambe, saj so prejeli največ zadetkov, manj pa so jih dosegli zgolj Krčani. Eden od dolžnikov je tudi Dominik Radić, ki se je v obračunu s Kidričani veselil šele drugega gola sezone. Hrvat je bil z devetimi zadetki eno od odkritij pomladi, ko je uspešno vstopil v čevlje Johna Maryja, v letošnjem prvenstvu pa vsaj za zdaj še ni upravičil pričakovanj velenjske publike. Lahko v Novi Gorici prične strelski niz?

Ali ste vedeli?

Bodo Velenjčani v Novi Gorici svojemu trenerju Marijanu Pušniku pripravili darilo za 58. rojstni dan? Dravograjčan praznuje na prvi novembrski dan, obet pa je glede na videno v dvoboju z Aluminijem dober. Nogometaši Rudarja so prvič po četrtem krogu, ko se je na Šaleškem opekla Mura, dosegli več kot dva zadetka in tako prebudili napad. Prvega gola v zeleno-črni opravi se je razveselil Žiga Škoflek, ki se je pred tedni kot zadnji pridružil zasedbi velenjskega prvoligaša, zanimivo, zatresel pa je mrežo nekdanjega kluba.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Gorico in Rudarjem
    Nogometaši Gorice in Rudarja iz Velenja so se v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA