Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

21. oktober 2016, ob 19.00: KALCER RADOMLJE - CELJE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani tudi po uvodni tekmi druge tretjine Prve lige Telekom Slovenije ostajajo brez krstne zmage po povratku med najboljše klube v državi. Poraz v Kidričevem je bil še posebej boleč, saj je četa trenerja Janija Žilnika z novo točkovno ničlo povečala zaostanek za devetim Aluminijem. Kidričani osem krogov pred zaključkom jesenskega dela sezone aktualnemu zmagovalcu 2. SNL bežijo za zajetnih osem točk, mlinarji pa s štirimi točkami ostajajo na dnu ligaške razpredelnice. Enega od štirih neodločenih izidov so Radomljani vknjižili tudi v dvoboju s petkovim nasprotnikom, srečanje na Areni Petrol pa ni ponudilo zadetkov. Rumeni so tako v peti medsebojni tekmi s Celjem prišli do sploh prve točke, motiva pa jim ne bo manjkalo niti tokrat, to še posebej velja za trenerja Žilnika, ki je v preteklosti že sedel na klopi grofov.

Kdo je vroč?

Tudi v radomeljski slačilnici je naporen spored preizkušenj že pustil svoje posledice, saj se nekaj nogometašev ubada s poškodbami. Slednja je v uvodu sezone pestila tudi Liridona Osmanaja, ki se je na nogometne zelenice vrnil v devetem krogu prvenstva, minulo soboto pa se je v dvoboju z nekdanjim klubom veselil letošnjega prvenca. Nekdanji up Maribora, v dresu katerega je bil v sezoni 2010/11 z 28 zadetki tudi najboljši strelec mladinskega prvenstva, se je v Kidričevem veselil šestega prvoligaškega zadetka, petkrat je bil uspešen v času igranja za Domžale.

Ali ste vedeli?

V tekmi z Aluminijem se je prvič v radomeljskem kadru znašel tudi Filip Janković. Nekdanji član Crvene zvezde in Parme se je v Slovenijo preselil v začetku leta, a se v Domžalah v ostri konkurenci ni uspel prebiti do vidnejše vloge. Sedaj nekdanji svetovni prvak upa na občutnejšo priložnost pri sosednjih Radomljah, ki imajo v svojih vrstah še nekaj bivših Domžalčanov. Med igralci, ki so letos že nastopili v radomeljskem dresu, so za Domžale v preteklosti igrali Luka Cerar, Marko Kovjević, Liridon Osmanaj, Žan Kumer, Tadej Rems, Gal Primc in Grega Marinšek.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Tako kot v Radomljah, so tudi v Celju v letošnji sezoni že posegli po menjavi trenerja. Med oktobrskim reprezentančnim premorom je Roberta Pevnika zamenjal Igor Jovićević, ki je tekmo s Koprom spremljal še s tribune ter ob evrogolu Amarja Rahmanovića videl delitev točk. Tako kot Koprčani, so tudi Celjani v minulem krogu zaigrali v pošteno zdesetkani zasedbi, saj je mesta na klopi za rezerviste zasedla zgolj šesterica nogometašev. V minulih dneh se je treningom pod vodstvom Zagrebčana znova priključil Žiga Kous, trenerski štab pa bo odločitev, če je že pripravljen za vrnitev v tekmovalni ritem, sprejelo tik pred tekmo. Seznam odsotnih kljub Prekmurčevi vrnitvi ostaja dolg, saj izven kadra ostajajo Matic Marcius, Marin Glavaš, Irfan Hadžić, Mitja Križan in Tilen Klemenčič.

Goran Cvijanović, vezist Celja: »Takšne tekme so veliko težje od tako imenovanih derbijev. Spoštujemo ekipo Radomelj in vemo, da nas čaka zahteven dvoboj. Ne gre zanemariti tudi igrišča v Domžalah, ki je lahko ob deževju še posebej težko. Ne glede na vse pa moramo gledati nase. Če bomo pravi in če bomo prikazali igro, kot v drugem polčasu tekme s Koprom, se za pozitiven rezultat ni bati. Zanima nas samo zmaga.«

Kdo je vroč?

Med tiste, ki so v minulih dneh svoje ime izbrisali s seznama poškodovanih, spada tudi Amar Rahmanović. Nekdanji vezist Maribora in Kopra se je v obračunu s klubom, v dresu katerega se je predstavil slovenski javnosti, dokazal z imenitnim zadetkom, ki je Celju prinesel pomembno točko. Bosansko-hercegovski nogometaš je zaigral na sploh prvi tekmi po osmem krogu, po treh nastopih v celjski opravi pa je pri treh zadetkih, saj je v pokalnem tekmovanju dvakrat zatresel tudi mrežo Krškega.

Ali ste vedeli?

Medtem ko bodo v taboru gostiteljev zaradi štirih rumenih kartonov in posledične prepovedi igranja pogrešali Roka Jazbeca, svojim soigralcem ne bo smel pomagati niti mladi celjski up Janez Pišek. Mladinski reprezentant Slovenije je srečanje proti Kopru zaključil predčasno, po dveh rumenih kartonih. Vsestranski nogometaš je v letošnji sezoni pordečel še drugič, a prav zanimivo je, da je tudi prvi karton rdeče barve vknjižil v obračunu s Koprom in tako bo moral še drugič to sezono izpustiti dvoboj z Radomljami.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do prepričljive zmage
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Celju z 0:3 (0:1).

DELI NA