Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

16. maj 2017, ob 20.15: KOPER - OLIMPIJA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 753 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so tudi v dvoboju z Radomljami podaljšali serijo neporaženosti, ki traja že sedem krogov. Kozlički so v zadnjih štirih tekmah vknjižili že tri zmage, četa trenerja Igorja Pamića je že pred Radomljami ugnala Velenjčane in Domžalčane, točko pa so v tekmi s Primorci vknjižili zgolj Celjani, ki pa so jih Koprčani ujeli po zadnjem krogu. Po 12. zmagi sezone so Senijad Ibričić, Ruben Belima in soigralci pri 48 točkah in tako s petimi točkami zaostanka za četrto Gorico še niso povsem brez možnosti v lovu na evropsko vozovnico. Za podaljšanje upov bi Koprčani v prvi vrsti potrebovali nov odmeven skalp, saj v goste prihaja Olimpije, po željah Kopra pa bi se morala razplesti tudi dvoboja Gorice in Celja. Prvi se bodo na Ptuju pomerili z Domžalami, Celjani pa gostujejo pri prvaku Mariboru.

Kdo je vroč?

Igor Pamić tudi tokrat ne bo razpolagal s trojico nogometašev, ob Andrejašiču, Posavcu in Teiju pa je za nastop vprašljiv tudi Matic Paljk. Slednjega je na levi strani obrambe že nekajkrat zamenjal Matej Pučko. Prlek je bil eden od štirih strelcev Radomljah, kjer je dobro deloval predvsem koprski napad, ki je v zadnjih tednih dobil veter v jadra. Med tistimi, ki so zatresli mrežo zadnje ekipe prvenstva sicer ni bilo Senijada Ibričića, a je nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine vnovič izstopal. Svetlolasi vezist je domačim nogometašem povzročal nemalo preglavic, ob zadetem prečniku pa je dobro predstavo kronal z dvema asistencama.

Ali ste vedeli?

Koprčani so z zmago v Radomljah ujeli Celje, peta in šesta ekipe Prve lige Telekom Slovenije pa se lahko v tem trenutku pohvalita s povsem identičnim izkupičkom. Tako grofje kot kozlički so v točkovno malho pospravili 48 točk, še več, povsem enaka je tudi razlika v doseženih in prejetih zadetkih, eni in drugi so jih dosegli 41, prejeli pa 37, so pa Štajerci v primerjavi s Primorci dosegli zmago več. Koprčani so namreč že 12-krat remizirali, več neodločenih rezultatov pa so vknjižili zgolj Krčani, Posavci so zgolj z remiji nabrali 14 od skupno 35 točk.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Denis Klinar

Po Domžalčanih se na Bonifiko pred pokalnim finalom odpravljajo tudi nogometaši Olimpije. Zmaji so se prav po zmagi nad Domžalami vrnili na drugo mesto, a jih na Obali ne čaka nič kaj lahka naloga, saj tudi Koprčani v želji po preboju v Evropo še niso rekli zadnje besede. Kljub vsemu zasedba trenerja Safeta Hadžića vnovič diha nekoliko lažje, saj so se Ljubljančani po slavju v sosedskem obračunu močno približali potrditvi evropske vozovnice. Tri kroge pred koncem državnega prvenstva imajo zeleno-beli pred peto in šesto ekipo lige osem točk prednosti. S tretjo pomladansko zmago bi lanskoletni prvak že potrdil uvrstitev v kvalifikacije UEFA Evropske lige, s tremi točkami pa bi Olimpija storila nov korak do drugega mesta lestvice, ki je ob pokalnem slavju velika želja zmajev.

Kenan Bajrić, vezist Olimpije: »Tekme si sledijo ena za drugo, zato smo morali poskrbeti za dobro regeneracijo. V Koper gremo zmagati in si čim hitreje zagotoviti drugo mesto, ki je zdaj najbolj pomembno. Trenutno mislimo samo na prvenstvo. O finalu bomo razmišljali, ko bo prišel na vrsto. Prvi cilj je drugo mesto v prvenstvu.«

Kdo je vroč?

Ljubljančani bodo v Kopru zaigrali brez Denisa Klinarja, ki mora po četrtem rumenem kartonu počivati še tretjič to sezono. Hadžić bo tako moral vnovič poiskati novo rešitev. Spomladi sta na desni strani obrambe že igrala Marko Vukčević in Rok Baskera, prav obramba pa bo v dvoboju z razpoloženimi Koprčani na pomembni preizkušnji. Kozlički so v zadnjih treh tekmah dosegli kar devet zadetkov, a bo tokrat stala nasproti druga najtrdnejša obramba lige, ki z izjemo gostovanja v Velenju v zadnjih šestih tekmah ni prejela več kot zadetka na tekmo. Bo Aris Zarifović ob pomoči soigralcev zaustavil tudi koprske napade?

Ali ste vedeli?

Pokalna »generalka« na Bonifiki se za Domžalčane ni razpletla po željah, na drugačno zgodbo pa upajo v taboru Olimpije. Ljubljančani so imeli v preteklosti z gostovanji na slovenski Obali obilico težav, a imajo v torkovem večeru priložnost, da ujamejo nasprotnika, ki je v 15 tekmah na Bonifiki vknjižil sedem zmag, eno več od Olimpije. Zmaji so se z zadnjih osmih gostovanj v Kopru zgolj enkrat vrnili poraženi, ob enem remiju pa so vknjižili vseh šest zmag v gostujočih tekmah s Koprom.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Koprom in Olimpijo
    Nogometaši Kopra in ljubljanske Olimpije so se v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0)

DELI NA