Pred tekmo: Krško - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

KRŠKO - ANKARAN HRVATINI

13. avgust 2017, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 775 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so po štirih krogih Prve lige Telekom Slovenije eno od lepših presenečenj uvoda sezone. Četa trenerja Stipeta Balajića je, kljub precejšnjim poletnim kadrovskim spremembam, v štirih tekmah zbrala že sedem točk in na ligaški razpredelnici zaostaja zgolj za Mariborom, Olimpijo in Domžalami. Posavci so že uvodoma presenetili Gorico, po porazu v Kidričevem pa so na domači zelenici remizirali s Triglavom, nazadnje pa v Velenju ugnali še Rudar. Zeleni, med katerimi najdemo tudi bivšega Ankarančana Marina Jurino, bodo nove točke lovili v nedeljo, ko bodo v zaključni tekmi petega kroga gostili Ankaran Hrvatini. Nedeljska nasprotnika bosta na zelenici krškega Gubca odigrala prvo medsebojno prvoligaško tekmo, a kljub vsemu ne bo šlo za popolna neznanca, saj sta se tekmeca v preteklosti že srečevala v drugoligaški konkurenci. Kdo se bo bolje odrezal na prvoligaškem odru?

Tonći Mujan, vezist Krškega: »V novo sezono smo štartali dobro, vsi skupaj upamo, da na vsaki naslednji tekmi pokažemo dobro igro in dosežemo dober rezultat. Z novim trenerjem delamo odlično, posledica tega je naša uvrstitev na lestvici.«

Kdo je vroč?

Miljan Škrbić je v četrti preizkušnji prvič ostal brez zadetka, osrednji junak dvoboja z Rudarjem pa je bil Tonći Mujan. Dalmatinec se je razveselil prvenca v sezoni in dobre predstave v uvodu letošnjega prvenstva obogatil še z zadetkom. Že pred tem je nizkorasli nogometaš vknjižil dve asistenci in nakazal, da bo po poletnih spremembah še za odtenek pomembnejši adut Krškega. Bivši up splitskega Hajduka je s svojimi tehničnimi sposobnostmi sila neugoden za nasprotne branilce, s ponavljanjem dobrih predstav pa lahko postane naslednji v vrsti hrvaških nogometašev, ki v domovini niso uspeli resneje prodreti na prvoligaški zemljevid, a jim je to uspelo na slovenskih zelenicah.

Ali ste vedeli?

Krčani so pred tedni vstopili v tretjo prvoligaško sezono, dve leti pa so se Posavci v 2. SNL merili tudi z Ankaran Hrvatini. V šestih medsebojnih obračunih so za odtenek uspešnejši Primorci, saj so varovanci trenerja Vlada Badžima dobili tri srečanja, izgubili pa so dvakrat. Ankarančani so vse tri zmage vknjižili na domačem igrišču, na katerem so se maja 2015 veselili v taboru Krškega. V sklopu 24. kroga je posavska zasedba slavila z izidom 1:2 in tako storila še enega od pomembnih korakov do uvrstitve med prvoligaše. Junak gostov je bil Lukas Tomić, malce več kot dve leti po tekmi pa je del krškega moštva le še Marko Zalokar. V ankaranskem moštvu so bili tedaj v postavi trije sedanji člani ekipe, Matej Paal, Tim Vodeb in Luka Badžim.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so bili minulo nedeljo previsoka ovira za zasedbo Ankaran Hrvatinov. Vijoličasti so pred lepo napolnjeno tribuno Športnega centra Dravograd primorsko mrežo napolnili s petimi zadetki, Rok Kidrič pa je s prvoligaškim prvencem zgolj ublažil tretji zaporedni in tudi najvišji prvoligaški poraz Ankarančanov. Po Rudarju, Domžalah in Mariboru je pred oranžnimi vsaj na papirju nekoliko skromnejši tekmec, a Krčani s četrtim mestom dokazujejo, da so presenečenja vselej možna. Presenečenje bodo v nedeljo lovili tudi Ankarančani, ki so z dveh drugoligaških gostovanjih v posavski prestolnici prinesli točko, ki jo je oktobra 2013 priigral sedanji branilec Jan Pahor. Badžimova četa bo v petem poizkusu napadla zgodovinsko zmago in skušala prekiniti niz treh porazov, ki je novinca med prvoligaši pahnil na dno lestvice, za Goričane, ki imajo po štirih preizkušnjah na svojem računu prav tako točko.

Kdo je vroč?

Vlado Badžim se je tudi v tekmi z Mariborom odločil za igro s tremi igralci v zadnji vrsti, ki so jo sestavljali Luka Badžim, Emir Dautović in Jan Pahor. Veliko dela sta imela tako tudi oba bočna igralca. Ob levi stranski črti je zaigral Erik Gliha, ki je v četrtem nastopu vknjižil še drugo asitenco. V Velenju je mladenič podal za krstni prvoligaški zadetek Ankaran Hrvatinov, pod katerega se je podpisal Tim Vodeb, v obračunu z Mariborom pa je bil po njegovem predložku najvišji še Rok Kidrič. Zanimivo, oba nogometaša sta po natančni podaji Glihe, ki se lahko pohvali še z enim orožjem – prostim streli –, zadela z glavo.

Ali ste vedeli?

Ankaranski prvoligaš je bil v tem tednu zelo dejaven tudi na kadrovskem področju. Že pred obračunom z Mariborom so Primorci registrirali grškega vratarja Panagiotisa Papadopoulosa, v tem tednu pa so se zasedbi trenerja Badžima tudi uradno pridružili še francoski napadalec Bradley Meledje, italijanski napadalec Riccardo Ammirati ter hrvaška branilca Dino Škvorc in Tin Karamatić, ki je v bližnji preteklosti že branil barve Zavrča in Radomelj. Ob peterici novincev na registracijo čakata še Andrea Callegari in Nazim David, so zapisali pri ankaranskem klubu, z novimi pridobitvami pa bo imel Badžim enega najširših izborov v ligi.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi tudi v Krškem
    Nogometaši Krškega in Ankarana Hrvatinov so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z nedoločenim izidom 2:2 (2:1).

DELI NA