Pred tekmo: Krško - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

KRŠKO - CELJE

27. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: NZS.si

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 703 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Klemen Šturm

Prvoligaše pred spustom zastora čaka le še zadnjih 90 minut boja. V eni od nedeljskih tekem se bodo udarili tudi Krčani in Celjani. Grofje so po porazu v štajerskem derbiju z Mariborom ostali brez možnosti za četrto mesto, Krčani pa so z obstankom v Prvi ligi Teleom Slovenije izpolnili osnovni cilj v letošnjem prvenstvu.  Posavci se bodo v nedeljo poslovili še od svojih gledalcev in na Gubcu skušali potrditi sedmo mesto. Aluminij namreč zaostaja zgolj točko, na strani Kidričanov pa so tudi rezultati v medsebojnih dvobojih s Krčani. Rdečim ob porazu Krškega za skok na sedmo mesto zadostuje že točka, a velja omeniti, da so se Celjani v posavski prestolnici veselili zgolj enkrat. Krško je za celjsko zasedbo eden najbolj neugodnih nasprotnikov, kar potrjuje tudi zgodovina dvobojev nedeljskih tekmecev. Enajst prvoligaških obračunov je postreglo s šestimi zmagami zelenih, rumeno-modri so se veselili zgolj dvakrat, nazadnje aprila, ko so za hrbet Marka Zalokarja pospravili kar pet zadetkov.

Kdo je vroč?

Krčani so se z zadnjega gostovanja sezone vrnili praznih rok. Olimpija se je v Stožicah veselila zmage, s katero je ostala pred Mariborom, posavsko mrežo pa je dvakrat zatresel Rok Kronaveter. Alen Šćulac je po tekmi izpostavil, da so njegovi varovanci s strahom vstopili v prvi polčas, ko domači ekipi ni manjkalo priložnosti. Zmaji so izkoristili zgolj eno, svoje moštvo pa je v igri obržal Žiga Frelih. Mladi vratar je še drugič to pomlad dočakal priložnost, da se dokazuje v obračunu z Olimpijo, znova pa je pokazal, da ima Marko Zalokar v njem zelo nadarjeno zamenjavo.

Ali ste vedeli?

V nedeljo se bo zaključilo tudi kadetsko in mladinsko prvenstvo. Naslov kadetskega državnega prvaka so osvojili Mariborčani, vijoličastim pa najbolje kaže tudi v mladinski konkurenci, saj imajo krog pred koncem sezone dve točki prednosti pred Domžalami. Mladinska selekcija Krškega je s 36 točkami šesta, v nedeljo pa bo gostila ljubljanski Bravo. Obračun v Brežicah bo tudi zaradi slovesa nogometašev letnika 1999 nekaj posebnega, saj gre za najbolj nadarjeno generacijo v zgodovini krške šole. Luka Guček, Vanja Drkušić in Luka Kerin so se že preizkusili v tujini, medtem ko Jan Gorenc, David Kovačič in Ester Sokler pa že nosijo pomembno breme članske ekipe.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so na krilih Luke Zahovića pokopali celjske sanje. Grofje so po ničli v štajerskem derbiju dokončno ostali brez možnosti za četrto mesto in morebiten nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Rudar sicer beži za tri točke, a imajo Velenjčani s tremi zmagami boljši izkupiček na medsebojnih tekmah. Celjanom  tako preostane le še borba za peto mesto, ki pa bi ga v primeru enakega točkovnega izkupička zasedli Goričani, ki bodo v nedeljo gostovali v Ljudskem vrtu. Celjska sezona je bila polna dvigov in padcev, poleti pomlajeno moštvo pa večkrat pokleknilo na zrelostnem izpitu. Morda najbolj boleč udarec so grofom zadali prav Velenjčani, ki so aprila dobili sosedski derbi v knežjem mestu in tehtnico v borbi za četrto mesto nagnili v svojo korist. Štiri točke so rumeno-modrim odščipnili tudi Krčani, a so se Posavci opekli na zadnjem gostovanju na Savinjskem. Četa Dušana Kosiča je slavila visoko zmago s 5:0, lahko celjski nogometaši v nedeljo ponovijo dosežek?

Kdo je vroč?

Dobre predstave Rudija Požega Vancaša niso ostale neopažene. Belokranjec je dočakal krstno vabilo v člansko izbrano vrsto in bo na junijski tekmi v črnogorski Podgorici upal na krstni nastop v dresu A reprezentance. Reprezentančni vpoklic je zgolj pika na i uspeši predstavi krilnega nogometaša, ki je eskplodiral v nadaljevanju sezone. Nekdanji član Domžal je spomladi dosegel osem zadetkov, z 11 goli pa na ligaški lestvici strelcev zaseda šesto mesto. Se lahko na Gubcu izenači tudi z Miljanom Škrbićem in Lovrom Bizjakom?

Ali ste vedeli?

Rudi Požeg Vancaš ni edini predstavnik Prve lige Telekom Slovenije na reprezentančnem spisku selektorja Tomaža Kavčiča. Domače prvenstvo bo v Črni gori predstavljalo pet nogometašev, ob Požegu Vancašu so selektorjevo vabilo prejeli še Martin Milec, Amir Dervišević, Luka Zahović in Gaber Dobrovoljc. Zadnji trije so, tako kot Požeg Vancaš, prvič v kadru članske reprezentance, na seznamu pa najdemo tudi nekdanjega vratarja Celja Matica Kotnika, ki ima za sabo uspešno sezono v grškem Panioniosu.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani uspešni v Krškem
    Nogometaši Krškega so v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

DELI NA