Pred tekmo: Krško - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

KRŠKO - MURA

28. oktober 2018, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 717 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

V nedeljo bodo odigrane še tri tekme 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije, uvodna v Krškem. Krčani, ki na zmago čakajo že vse od sredine avgusta, bodo zgodaj popoldne gostili v zadnjem obdobju izjemno navdahnjene nogometaše Mure. Prekmurci so v minulih tednih nabrali nekaj pomembnih točk, povsem drugače pa kaže Posavcem. Moštvo Alena Šćulca je po poletnem gostovanju v soboški Fazaneriji, ki ga je v korist zelenih odločil Marco Da Silva, nabralo vsega tri točke. Skromni rezultati so »nuklearce« pahnili na začelje lestvice, deveti Rudar beži za dve točki. Krčani imajo še vedno precej preglavic v fazi napada in zaključku akcij, saj so z zgolj šestimi doseženimi zadetki najskromnejša ekipa prvenstva. Dalibor Volaš je v knežjem mestu prekinil post Krškega, a to po domačem preobratu ni bilo dovolj za točke.

Kdo je vroč?

Krčani so se morali po bolečem porazu v Celju osredotočiti na obveznosti v pokalnem tekmovanju. Posavci so v dvoboju z Aluminijem že vodili z 2:0, a so nato Kidričanom dovolili, da so se vrnili iz izgubljenega položaja. Pod drugi zadetek gostiteljev se je v uvodu drugega polčasa podpisal Leo Ejup, ki so ga poleti Krškemu še drugič zapored posodili Ljubljančani. Dolenjec je v prvenstvu odigral pet tekem, tudi zadnjo v Celju. Robustni branilec letos še čaka na ligaški prvenec, v preteklosti pa je že dokazal, da je močan udarec eno najmočnejših orožij.

Ali ste vedeli?

Dalibor Volaš je novi član najboljše deseterice strelcev v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Ankarančan je v knežjem mestu dočakal ligaški prvenec v zelenem dresu in se s 87. prvoligaškim zadetkom na desetem mestu večne lestvice prvenstva izenačil z Antejem Šimundžo. Volaš lahko že v kratkem izenači dosežek Ismeta Ekmečića in Tončija Žlogarja, ki sta v prvoligaški konkurenci dosegla 90 zadetkov, z nekaj sreče pa tudi Marka Kmetca (94 golov). Šesterico s tromestnim številom zadetkov zaključuje Damir Pekič, nekdanji napadalec Maribora, Celja in Domžal je v polno meril 102-krat.

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Skalp Maribora je dal nogometašem Mure dodatnega zagona. Prekmurci so se pred oktobrskim reprezentančnim premorom v Domžalah rešili iz brezna in z dvema igralcema več osvojili točko. Črno-beli so uspešen niz podaljšali tudi v drugo polovico oktobra. Mura je v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije strla odpor Rudarja in vknjižila pomembno zmago, s katero je četa Anteja Šimundže na lestvici ujela Domžale in Celje. Sobočani so dobro formo potrdili tudi med tednom, ko so v Novi Gorici z 0:3 dobili prvo četrtfinalno tekmo Pokala Slovenije. Alen Kozar in soigralci lahko ob pomoči Rudarja ta konec tedna skočijo tudi pred Aluminij, motiva pa možem v črno-beli opravi gotovo ne bo manjkalo tudi zaradi poletnega poraza. Krčani so se v prekmurski prestolnici veselili minimalne zmage, se bodo nogometaši Mure maščevali na Gubcu?

Kdo je vroč?

Anteja Šimundža lahko pred gostovanjem v posavski prestolnici veseli dejstvo, da razpolaga s široko paleto razpoloženih nogometašev. Na pokalni preizkušnji v Novi Gorici se je z dvema goloma izkazal Amadej Maroša, domačo mrežo pa je načel Nik Lorbek. Otrok Ljudskega vrta je nezamenljivi člen zvezne vrste, saj je v začetni enajsterici Mure pričel vseh 11 tekem, ki jih je odigral v letošnjem prvenstvu. Mladi vezist sicer opravi veliko garaškega dela, v obračunu z Mariborom pa je dokazal, da je nevaren tudi za vrata nasprotnika.

Ali ste vedeli?

Pri prekmurskem prvoligašu že pogledujejo v bližnjo prihodnost, saj se bodo po gostovanju v Krškem v domači Fazaneriji dvakrat udarili z Gorico. Tudi zato so pri Muri za svoje pristaše pripravili paket vstopnic za obe tekmi, črno-beli pa bodo podpore navijačev deležni tudi na Gubcu. Črno-beli se lahko pred 14. krogom Prve lige Telekom Slovenije pohvalijo z najvišjo številko domačega obiska, saj si je sedem tekem Mure ogledalo 21.700 gledalcev. Muri sledi Maribor, ki pa je v Ljudskem vrtu gostil šest tekem, ki si jih je skupno ogledalo 20.300 gledalcev.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura slavila v Krškem
    Nogometaši Krškega so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:3 (0:1).
  • 09.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Mura
    Sobota lahko potrdi novega državnega prvaka, še prej pa se bodo za točke udarili nogometaši Krškega in Mure. Posavci še niso vrgli puške v koruzo, Prekmurci lovijo prepotrebne točke za evropski vlak.
  • 16.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Razigrana Mura do visoke zmage
    Nogometaši Mure so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 5:0 (2:0).
  • 14.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Krško
    V Fazaneriji se bosta udarili ekipi, ki v nadaljevanju sezone še čakata na prvo zmago. Prekmurci bodo po porazu v Velenju pred popravnim izpitom, Krčani želijo še tretjič to sezono prekrižati načrte Mure.
  • 28.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura klonila v Krškem
    Nogometaši Krškega so v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Muro z 2:0 (0:0).
  • 19.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krško presenetilo v prekmurju
    Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Krškemu z 0:1 (0:0).
  • 18.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Krško
    Tudi v nedeljo ne bo manjkalo zanimivih obračunov, tekmi v Murski Soboti in Novi Gorici pa bosta uvod v večerni spektakel v Ljubljani. Fazanerija bo popoldne gostila spopad Mure in Krškega, ki se ta teden še drugič odpravlja v Prekmurje.

DELI NA