Pred tekmo: Krško - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

KRŠKO - OLIMPIJA

10. september 2017, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 725 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Osmi krog Prve lige Telekom Slovenije bodo z nedeljsko tekmo sklenili nogometaši Krškega in Olimpije. Krčani bodo pred domačimi gledalci celili rane po presenetljivem sredinem pokalnem izpadu v Novem Mestu. Varovanci Stipeta Balajića so se z goloma Mujana in Škrbića vrnili po dveh zadetkih zaostanka, a je bil za Posavce usoden zaključek polurnega podaljška. Miljanu Škrbiću in soigralcem tako ne preostane nič drugega, kot da skušajo nadaljevati dobre predstave v prvenstvu, v katerem po sedmih krogih tekmovanja zaostajajo zgolj za Mariborom in Olimpijo. Prav Ljubljančani bodo tokratni gostje na zelenici Gubca, ki je doslej ponudila tesne spopade nedeljskih nasprotnikov. Zmaji so v minuli sezoni obe tekmi v posavski prestolnici dobili s tesno razliko, Krčani pa so v preteklosti že znali presenečati zasedbo iz prestolnice. Lahko Balajićeva četa pripravi novo presenečenje?

Kdo je vroč?

Krčani so z 11 točkami na svojem računu presegli izkupiček po sedmih krogih lanske in predlanske sezone. Zeleni so v 79. prvoligaški preizkušnji prvič dosegli več kot tri zadetke, zasluge za učinkovito predstavo pa gredo tudi Tonćiju Mujanu, ki je ob Miljanu Škrbiću prvo ime krškega moštva. Otrok splitskega Hajduka je v zadnjih štirih krogih dosegel kar tri zadetke, uspešen pa je bil tui v pokalnem tekmovanju. Krilni nogometaš se lahko pohvali še s štirimi asistencami, kar Dalmatinca uvršča na vrh ligaške lestvice podajalcev, ob bok Žigi Škofleku in Jasminu Mešanoviću.

Ali ste vedeli?

Krčani so se v preteklih sezonah upirali na posojene nogometaše Maribora, to poletje pa sta se v Posavje preselila nogometaša Olimpije, Leo Ejup in Luka Gajić. Tik pred koncem poletnega prestopnega roka pa so Krčani registrirali povratnika v svoje vrste. Luka Kerin je zadnji dve leti preživel v mladinskem pogonu milanskega Interja, to poletje pa se je vrnil v vrste matičnega kluba. Osemnajstletnik je v Krškem predstavljal del izjemno nadarjene generacije. Le-to so ob Kerinu tvorili še Luka Guček in Vanja Drkušić, ki sta se prav tako preselila na tuje, ter debitanti v članskem dresu Krškega, David Kovačič, Jan Gorenc, Ester Sokler in Anže Kodelič.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so dvotedenski reprezentančni premor preživeli na vrhu ligaške razpredelnice, na katerem so ostali po neodločenem rezultatu v velikem derbiju z Mariborom. Želje zmajev so povezane z ohranitvijo svojega položaja na lestvici, četa trenerja Igorja Bišćana pa se v obračun s Krškim podaja z dobro popotnico, saj zeleno-beli v letošnjem prvenstvu še niso izgubili. Pet zmag in dva remija sta za zdaj dovolj za 17 točk, šest več kot jih imajo na svojem kontu Krčani. Olimpija je tekmovalni premor izkoristila tudi za skok v Verono, kjer je tesno izgubila s Chievom, v ljubljanskem golu pa se je prvič po povratku v zmajevo gnezdo predstavil Aljaž Ivačič. Nekdanji vratar Radomelj se je po kratki epizodi na Cipru vrnil v domovino in se pridružil Olimpiji, član katere je bil od leta 2012. Triindvajsetletni čuvaj mreže je v zeleno-belem dresu odigral dve uradni tekmi, bi lahko še tretjo že v Krškem?

Hrvoje Čale, pomočnik trenerja Olimpije: »Tu sem preživel sedem mesecev kot igralec. Bilo je odlično, osvojil sem prvenstvo in opazil, da so v Ljubljani zelo dobri ljudje. Olimpijo spremljam in v zadnjem času sem opazil velik napredek. Upam, da bomo tako nadaljevali.«

Rok Vodišek, vratar Olimpije: »Krško je neugodna ekipa. Sploh doma. Rezultatsko jim kaže dobro, mi pa upamo, da bomo to prekinili in nadaljevali z našim odličnim začetkom. Smo v tekmovalnem ritmu, igramo dobro. Tako je treba nadaljevati.«

Kdo je vroč?

Jasno je, da Igor Bišćan zaradi poškodbe še nekaj časa ne bo mogel računati na Nejca Vidmarja, ki je odlično odprl letošnjo sezono. Izkušenega vratarja je med vratnicama zamenjal Rok Vodišek, ki je s soigralci ohranil naziv moštva z najtrdnejšo obrambo. Ljubljančani so klonili zgolj dvakrat, zmajem pa dobro teče tudi igra v fazi napada. Prvo ime ljubljanskega napada ostaja Issah Abass, ki z mladostno zagnanostjo in hitrostjo predstavlja neugodnega nasprotnika branilcev. Sposobnosti mladega Nigerijca so spomladi na svoji koži občutili tudi Krčani, lahko najstnik zopet zagode Posavcem?

Ali ste vedeli?

Vodstvo Olimpije se je med tekmovalnim premorom poslovilo od trojice nogometašev. Daniel Avramovski bo kot posojeni član zmajev v nadajevanju sezone igral za novosadsko Vojvodino, Nemanja Mitrović se je preselil v poljsko Jagiellonio, izraelski Ashdod pa je nov dom Blessinga Elekeja. Ob Aljažu Ivačiču pa se je v Ljubljano vrnil še en povratnik, saj se je Olimpiji pred dnevi pridružil tudi Hrvoje Čale. Nekdanji reprezentant Hrvaške je v sezoni 2015/16 s 13 nastopi Ljubljančanom pomagal do naslova državnega prvaka, zdaj pa se bo v Ljubljani preizkusil še v vlogi trenerja. Dvaintridesetletnik bo eden od pomočnikov Igorja Bišćana.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija s preobratom na prvo mesto
    Nogometaši iz Krškega so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili z ljubljansko Olimpijo z 2:4 (2:1).

DELI NA