Pred tekmo: Krško - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

KRŠKO - OLIMPIJA

29. julij 2018, ob 20.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Prenovljena ekipa Krškega je četrto prvoligaško sezono v zgodovini kluba odprla s porazom. Pomlajeni Posavci so se ob Kamniški Bistrici dobro upirali Domžalčanom, ki pa so odpor varovancev Alena Šćulca strli v zadnji četrtini dvoboja. Prelomni trenutek se je zgodil v 69. minuti srečanja, ko je nesrečni Tomaž Zakrajšek ob poskusu izbijanja zatresel lastno mrežo, upe Posavcev pa je dokončno pokopal nekdanji Krčan Tonći Mujan. Dalmatinec ni edini, ki je poleti zapustil krško barko, saj Šćulac v primerjavi s preteklo sezono pogreša tudi Škrbića, Krajcerja, Šturma, Balića in Ejupa, Posavci pa so še več prostora namenili mladim nogometašem. Neizkušeno zasedbo zahtevna preizkušnja čaka tudi v nedeljo, ko bo na Stadionu Matija Gubec gostovala Olimpija. Ljubljančani so dobili devet od skupno 12 prvoligaških dvobojev, Krčani pa so slavili dvakrat. Lahko v nedeljo še tretjič?

Nenad Srećković, vezist Krškega: »Olimpija je odlična ekipa, sestavljena iz odličnih posameznikov in v tej tekmi so Ljubljančani favoriti. V tekmo bomo šli zelo motivirani in osredotočeni, da presenetimo aktualne prvake. Z maksimalno odgovornostjo, taktično disciplino, vero v sebe in skupaj z navijači lahko pridemo do pozitivnega rezultata.«

Kdo je vroč?

Krška posadka je v primerjavi s pomladjo precej spremenjena, v Domžalah je v zelenem dresu debitirala četverica nogometašev. Ob Nenadu Srećkoviću, ki je v preteklosti branil koprske barve, so prvo srečanje v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrali Slavko Brekalo, Marko Kuntarič in Milan Ristovski. Slednji prihaja iz nogometne družine, saj je nogometaš tudi starejši brat Stefana. Slednji se je pred meseci z Reke preselil v lizbonski Sporting, zdaj pa po njegovih stopinjah stopa tudi 20-letnik. Makedonec še čaka na pravo priložnost v moštvu Matjaža Keka, pomembnejša vloga pa ga čaka v Krškem.

Ali ste vedeli?

Krčani so po porazu v Domžalah odigrali pripravljalno srečanje. V Krškem je gostoval ciprski Pafos, ki ga je v lanski sezoni vodil nekdanji ljubljanski strateg Luka Elsner. Ciprčani so potegnili krajšo, saj so se gostitelji veselili visoke zmage z izidom 4:1. Za slavje Krčanov so zadeli Novak, Sokler, Ristovski in Kulinitš, trener Šćulac pa je priložnost za igro namenil vsem nogometašem, tudi tistim, ki ob Kamniški Bistrici niso nastopili. Je v spopadu s Ciprčani našel še kakšnega aduta za nedeljski obračun?

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so po skromnejšem odprtju sezone dočakali prvi zadetek nove sezone. Olimpija, ki je uvodoma izpadla iz kvalifikacij UEFA Lige prvakov in nato izgubila prvo ligaško preizkušnjo v Novi Gorici, je v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige razbila severnoirski Crusaders. Razigrani zmaji so svoje pristaše najprej razveselili s prvim zadetkom, nato pa vknjižili še prvo zmago in se lahko brez skrbi odpravijo v Belfast. Zasedbo državnega in pokalnega prvaka pa še pred tem čaka neugodno gostovanje v Krškem. Zeleno-beli bodo na Gubcu popravljali vtis po porazu na severu Primorske, ko so četo trenerja Ilije Stolice pokopali Žiga Lipušček, Andrija Filipović, Grega Sorčan in soigralci. Srbski strateg na čelu Olimpije je po ničli v Novi Gorici posegel po nekaj spremembah, ki so v obračunu s Crusadersom prinesle zmago, bo tako tudi v posavski prestolnici?

Kdo je vroč?

Stolica na zadnjih dveh tekmah ni računal na Roka Kronavetra, je pa na novi evropski preizkušnji zablestel še drugi Mariborčan v zeleno-beli opravi. Matic Črnic je v severnoirski gol pospravil dva zadetka, še posebej lep pa je bil prvi udarec. Nekdanji član Maribora, Domžal in Rijeke je hitro nakazal, da želi pri Olimpiji nositi pomembno breme, z uspešnimi rezultati pa bo na svojo stran hitro pridobil tudi navijače. Bo krilni nogometaš med vročimi orožji Olimpije tudi v Krškem?

Ali ste vedeli?

Olimpija je v četrtkovem večeru vknjižila najvišjo evropsko zmago v zgodovini kluba. Crusaders je klonil s 5:1. Zeleno-beli so presegli dosežek iz leta 2012, ko so luksemburški Jeunesse Esch dvakrat premagali s 3:0, leto poprej pa so tri zadetke pospravili tudi v mrežo Širokega Brijega. Za pomemben mejnik je poskrbel tudi Haris Kadrić. Osemnajstletni napadalec je v igro vstopil v končnici srečanja, ko sta Kingsley Boateng in Matic Črnic že dvakrat zatresla mrežo gostov, ob debiju v dresu Olimpije pa se je razveselil tudi zadetka. Nekdanji up Brava je postal najmlajši strelec kluba v evropskih tekmovanjih, ob golu je bil star 18 let, 4 mesece in 10 dni.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvaki brez zadetka tudi v Krškem
    Nogometaši Olimpije in Krškega so se v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA