Pred tekmo: Krško - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

KRŠKO - RUDAR VELENJE

24. oktober 2017, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Uvodni krog druge tretjine tekmovanja bo sklenjen z nedeljsko tekmo v posavski prestolnici. Krčani, ki so na oktobrski tekmovalni premor odšli s skalpom Aluminija, se bodo skušali na domačem Gubcu vrniti v zmagovalne tirnice, potem ko so se z gostovanja v Kranju vrnili praznih rok. Posavci so po enajstmetrovki Miljana Škrbića, ki je slavil že deseti gol sezone, sicer povedli, a nato niso znali zadržati vodstva. V taboru Triglava so se razveselili prve zmage po povratku med prvoligaše, moštvo trenerja Balajića pa se je moralo podpisati še pod peti poraz, tretjega v zadnjih petih preizkušnjah. V 13. krogu državnega prvenstva se bodo Krčani udarili z Rudarjem, ki so morali po odlični seriji prav tako podpisati predajo, na dvoboje s Krškim pa nimajo najlepših spominov. Zasedba z jugovzhoda države je v devetih tekmah izgubila zgolj enkrat, kar pet tekem pa je postreglo z remijem.

Radovan Karanović, pomočnik trenerja Krškega: »Celoten teden je delo potekalo po ustaljenem urniku in programu. Vse je bilo podrejeno cilju, da ekipo čim bolje pripravimo na tekmo z Rudarjem. Najbolj bomo pogrešali borbenega Klemna Šturma, ki počiva zaradi kvote doseženih kartonov. Poškodoval se je tudi Roko Nakić, s treningi po operaciji kolena je pričel Gerald Diyoke. Ostali igralci so zdravi in pripravljeni na nedeljski dvoboj.«

Kdo je vroč?

Krčani so prvo tretjino Prve lige Telekom Slovenije sklenili na šestem mestu lestvice, čeprav se zeleni ne morejo pohvaliti z najtrdnejšo obrambo. Marko Zalokar je bil doslej premagan že 22-krat, več golov pa so prejeli le Ankarančani. Posavce za zdaj rešujejo učinkovite predstave Miljana Škrbića, Tonćija Mujana, Marina Jurine in soigralcev, ki so v napadu močno odvisni predvsem od omenjene trojice, saj so se Škrbić, Mujan in Jurina podpisali pod 16 od 20 zadetkov Krškega. Tudi velenjska obramba bo morala biti pozorna na hrvaško-srbsko druščino, nenazadnje je srečanje v Šaleški dolini odločil prav Mujan.

Ali ste vedeli?

Krško je v šestih domačih preizkušnjah doživelo zgolj en poraz. Z 11 domačimi točkami se Krško uvršča na peto mesto domače lestvice, še nekoliko boljša pa je slika prvih polčasov na domačem igrišču. Krčani bi po uvodnih 45 minutah držali drugo mesto, le po zaslugi slabše razlike v prejetih in doseženih zadetkih pa bi zaostajali za Domžalami, ki bi, tako kot Krško, osvojile 13 točk. Rudar drži vodstvo gostujočih prvih polčasov, v katerih bi Velenjčani nabrali deset točk, obenem pa so knapi najuspešnejši tudi na generalni lestvici prvih polčasov. S šestimi zmagami in štirimi remiji bi zeleno-črni osvojili 22 točk, v drugi polovici srečanj pa devet manj.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Josip Tomašević

Velenjčani so se v 777. prvoligaški preizkušnji podali v lov na četrto zaporedno zmago, a so po 90 minutah srečanja proti Mariboru ostali brez točk. Kot že omenjeno, so knapi v stilu letošnje sezone prevladovali v prvem polčasu, ki so ga po golu Johna Maryja tudi dobili, v nadaljevanju pa so gostje stopnjevali pritisk in obračun po rezultatskem preobratu dobili z 1:2. Kljub prekinitvi pozitivnega niza in petemu porazu so knapi zadržali tretjo mesto, a jim zdaj za ovratnik dihajo zasledovalci z Gorico na čelu. Šesti Krčani tokratnih gostov tudi z zmago še ne bi ujeli, saj za zasedbo Marijana Pušnika zaostajajo štiri točke. V velenjskem taboru zagotovo ne razmišljajo o zmanjšanju prednosti, ki jo želijo ob ugodnem razpletu kvečjemu še povečati in se tako vrnitvi na zmagovalna pota, čeprav bodo v posavski prestolnici zaigrali brez Josipa Tomaševića.

Klemen Bolha, vezist Rudarja: »Prvenstvo ni tek na sto metrov, ampak maraton. V nedeljo nas čaka novo gostovanje v Krškem, kjer bomo lovili točke. Sicer imamo z njimi slabšo tradicijo, le eno zmago na devetih tekmah, vendar se bo to v nedeljo spremenilo, tri točke bodo naše, nato bomo lahko bolj sproščeno krenili proti naslednji domači tekmi z Olimpijo, ko vas ponovno pričakujemo v velikem številu.«

Kdo je vroč?

John Mary je v minulih tednih očitno našel formo, ki ga je krasila že v lanskem prvenstvu. Robustni Kamerunec je v treh srečanjih dosegel štiri zadetke, po domžalski in ankaranski pa je zatresel tudi mariborsko mrežo. Štiriindvajsetletnik ima v tekmah s Krškim dobre izkušnje, saj se je v lanskoletni sezoni dvakrat bojeval s posavskimi branilci in obakrat meril v polno. V 19. krogu je ob remiju z 2:2 zadel in podal, v 28. preizkušnji sezone pa je z izenačujočim golom tlakoval pot do velenjske zmage z izidom 1:2.

Ali ste vedeli?

Privrženci velenjskega prvoligaša so Johna Maryja hitro vzeli za svojega, z vklopom v novo okolje pa tudi napadalec ni imel pretiranih težav. Prilagajanje je v Nigeriji rojenemu nogometašu olajšalo tudi dejstvo, da je bil nekaj časa član novosadske Vojvodine, pri kateri pa tudi zaradi poškodb ni dočakal prave priložnosti. Povsem drugače je v Velenju. V 40 prvoligaških nastopih v dresu Rudarja se je napadalec veselil že 22 zadetkov in se tako že močno približal večni klubski deseterici, ki jo s 25 goli zaključuje Zoran Pavlović. Najboljša strelca knapov sta, žal, že pokojna Matjaž Cvikl in Željko Spasojević, prvi se je podisal pod 42 golov, drugi pa jih je dosegel 35.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zmage v Krškem
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Krško s 3:0 (2:0).

DELI NA