Pred tekmo: Krško - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

KRŠKO - TRIGLAV KRANJ

28. julij 2016, ob 20.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 850 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Uvodu v tretji tekmovalni dan nove sezone Prve lige Telekom Slovenije bomo priča v Krškem. Posavci bodo na domačem igrišču pričakali nogometaše Triglava, s katerimi se bodo v prvoligaški konkurenci udarili prvič. Četa trenerja Stipeta Balajića bo na Gubcu iskala še drugo zmago sezone, potem ko je bila po goriškem skalpu poražena v obračunu z Aluminijem. Dvoboj z Aluminijem je postregel z zanimivim razpletom, saj so gostitelji z zadetkom nekdanjega Krčana Ibrahima Mensaha dobili prvi polčas, a so Krčani z goloma Miljana Škrbića v nadaljevanju pripravili preobrat, ki pa ni zdržal do konca. Po še treh zadetkih za hrbtom Marka Zalokarja, ki je v Kidričevem prejel tudi stoti prvoligaški zadetek, so točke ostale doma. Po prvi gostujoči ničli bodo Škrbić in soigralci nov komplet točk iskali na domačem Gubcu, na zelenici katerega so neporaženi zadnje štiri preizkušnje. Se bo trend domačih rezultatov nadaljeval tudi v peto srečanje?

Tonči Mujan, vezist Krškega: »Res smo delovni, vsak delček poskušamo sestaviti v uspešno celoto. Nekateri igralci iz lanske sezone so odšli, nekateri smo ostali, prišli so novi, a tako je v vseh klubih. Vsaka sezona prinese nekaj novega. Pred nami je nova tekma, na katero smo se pripravljali cel teden. Verjamem, da nam bosta zbranost in borbenost prinesli dober rezultat. Ob tem ne smemo pozabiti na naše navijače, ki nam doma vsako tekmo z glasnim navijanjem izjemno pomagajo.«

Kdo je vroč?

Posavci po dveh krogih prvenstva nimajo dveh zmag, imajo pa najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije. Miljan Škrbić je tudi v obračunu z Aluminijem ponovil dosežek s tekme z Gorico in dvakrat meril v polno. Srbski napadalec se lahko po dveh nastopih pohvali že s štirimi zadetki na svojem računu in je tako že tik pred tem, da ulovi številko lanske sezone, ko se je veselil petkrat. Enaindvajsetletni nogometaš je v letošnjem koledarskem letu slavil že osem zadetkov, zanimivo pa je, da je vselej, ko je premagal vratarja nasprotne ekipe, to storil dvakrat tekom srečanja. Bo tradicijo podaljšal tudi v obračun s Triglavom?

Ali ste vedeli?

Triglav je v preteklosti vzgojil že nemalo reprezentantov, veliko pa je tudi igralcev, ki so po prvih članskih korakih v kranjskem dresu nove sredine našli tudi pri drugih slovenskih prvoligaših. Grega Sorčan se je s predstavami v golu Gorice prebil tudi članske izbrane vrste, Tilen Klemenčič je po uveljavitvi v dresu Celja poleti prestopil v Domžale, vidno vlogo pa v Mariboru igra tudi Aleks Pihler. V petek pa bodo orli stali nasproti nekdanjega kapetana. Klemen Šturm je pred dvema tednoma vstopil v drugo sezono svojega obdobja na krškem Gubcu, v posavsko prestolnico pa se je lansko poletje preselil prav iz Triglava. Danes 23-letni nogometaš je v Prvi ligi Telekom Slovenije kot golobradi mladenič debitiral že ob koncu sezone 2011/12, za Kranjčane pa je odigral 63 prvoligaških srečanj.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Triglav je po dveh krogih prvenstva še eno od štirih moštev, ki se ne morejo pohvaliti z zmago. Četi trenerja Tončija Žlogarja se je v prvi domači prvoligaški tekmi po več kot treh letih čakanja že nasmihal prestižen skalp državnega prvaka, a so Mariborčani v končnici srečanja zbrali misli ter s preobratom in tremi zadetki preprečili presenečenje ob pričetku sezone. Štajerce sta v uvodu drugega polčasa šokirala Luka Majcen in Matej Poplatnik, ki je zadel po podaji prvega strelca, potem ko je Majcen prestregel podajo Šulerja. A tako kot v primeru petkovega gostovanja Krčanov v Kidričevem, se je tudi Maribor po izdatnem vodstvu Triglava pobral ter po zaslugi udarcev Mešanovića, Boharja in Tavaresa prišel do še druge zmage. Orli tako ostajajo pri točki z uvodnega gostovanja pri Ankarančanih, pri Gorenjcih pa po neodločenem izidu in porazu ne manjka motiva, da v zbirko letošnjih rezultatov dodajo tudi prvo zmago, kar potrjujejo tudi izjava Elvisa Džafića.

Elvis Džafić, kapetan in vratar Triglava: »Sebi in ostalim smo dokazali, da lahko enakovredno igramo proti sleherni ekipi v Sloveniji. Maribor je državni prvak, s tem najboljša slovenska ekipa v tem trenutku, mi pa smo bili večji del tekme vsaj enakovredni. V prihodnje bomo skušali popraviti stvari, ki so nas tokrat stale točke ali vseh treh, in uspešno nadaljevati sezono. Zmago bomo napadli že v petek, ko gostujemo v Krškem, to pa so tudi tekme proti podobnim ekipam, ko moramo bolj realno iskati točke. Proti ekipam tipa Maribor pa je vsak pozitiven rezultat le še dodaten bonus.«

Jernej Gvardjančič, branilec Triglava: »Priprava na tekmo s Krškim ne bo nič posebnega. Frekvenca treningov je malce nižja, ker je tekma že v petek, to pa je tudi vse. Opravili smo analizo naše zadnje predstave, analizirali smo tudi Krško, sicer pa kakšne posebne priprave na tekmeca ni. Cilj je jasen, merimo na zmago.«

Kdo je vroč?

Kranjčani so v sobotni tekmi Mariboru parirali vse do 70. minute, kar je po dvoboju priznal tudi trener Žlogar, ki je kot enega ključnih trenutkov srečanja videl v prvem golu Štajercev. Do znižanje domače prednosti je bil Triglav nevaren tudi v napadu, med najbolj razpoloženimi orli pa je bil nedvomno tudi Luka Majcen. Hitronogi napadalec je že v prvem polčasu precej energije porabil, ko je na polovici nasprotnika oviral izgradnjo napadov, a v nadaljevanju dobro predstavo kronal z zadetkom in podajo. Pri kotu se je otresel svojih čuvajev in z glavo premagal Jasmina Handanovića, nekaj minut zatem pa izkoristil še neprevidnost Šulerja in podal za gol Mateja Poplatnika. Dvojec si s sedmimi prvoligaškimi zadetki deli šesto mesto večne klubske lestvice.

Ali ste vedeli?

Krško in Triglav bosta v petkovem večeru, ko bodo razmere za igro nedvomno prijaznejše kot v minulem vikendu, odigrala krstno prvoligaško medsebojno srečanje. Precej daljša brado ima zgodovina krško-kranjskih dvobojev v 2. SNL, v sklopu katere so Posavci in Gorenjci odigrali 26 tekem. Statistika je na strani Kranjčanov, ki so vknjižili 11 zmag, štirikrat pa so slavili tudi na Gubcu, s čimer so za zmago uspešnejši do gostiteljev. Triglav je v tekmah s Krškim klonil zgolj štirikrat, v sezoni 2014/15, ko sta se petkova nasprotnika še zadnjič udarila v drugoligaški konkurenci, pa smo videli tri različne razplete. Zadnjo tekmo v Krškem pa so po golu Slaviše Dvorančiča dobili Krčani.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krško - Triglav Kranj 1:1 (0:1)
    Nogometaši iz Krškega in Kranja so se v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA