Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

10. december 2017, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 3.089gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Zaključno dejanje jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije bodo pred odhodom na zimski tekmovalni premor odigrali nogometaši Maribora in Aluminija. Vijoličasti, ki so se med tednom s tretjim remijem poslovili od letošnjega udejstvovanja v UEFA Ligi prvakov, želijo uspešno zaključiti tudi jesenski del domačih obveznosti. Gostitelji nedeljskega dvoboja imajo v sosedskem spopadu priložnost, da si zagotovijo prezimitev na vrhu lestvice, na katerega so se vrnili konec minulega tedna. Milaničeva zasedba je v končnici dvoboja strla odpor Gorice in se ob pomoči Domžalčanov ponovno zavihtela na prvo mesto lestvice. Državni prvak želi tam ostati tudi po zadnji jesenski preizkušnji, v kateri bodo Mariborčani napadli ekipo iz bližnjega Kidričevega. Kakšen bo odgovor gostov, ki so v preteklosti že zagodli Mariboru?

Darko Milanič, trener Maribora: »Bistvenih sprememb glede na tekmo s Sevillo ni. Imamo nekaj lažjih poškodb, prehladov. Nekateri fantje, ki igrajo v zgoščenem ritmu, so dobili v petek prosto, da se v domačem okolju čim boljše odpočijejo. Verjamem, da bom imel na razpolago vse igralce kot v sredo. Zavedamo se, da so tekmeci odigrali manj tekem. Nedeljska ne bo lahka, še nobena proti Aluminiju ni bila. Na domačem igrišču imajo v tej sezoni precej težav, so pa zaradi svojega načina igre uspešnejši na gostovanjih. Ti dvoboji prinašajo vedno nek poseben naboj, tako da bi nam prvi zadetek olajšal zadeve.«

Kdo je vroč?

Marcos Tavares v zadnjem obdobju pridno polni mreže nasprotnika, dobre predstave pa kaže tudi poletni povratnik v vijoličasto gnezdo. Martin Milec je v končnici jesenskega dela sezone ujel odlično formo. Bočni branilec je pred dnevi že v Moskvi odlično zaustavil Quincija Promesa, v zadnjih dveh tekmah pa se je izkazal tudi v fazi napada. Šestindvajsetletnik je podal za zadnje tri zadetke Maribora in bil močno udeležen v oba zgodovinska zadetka Marcosa Tavaresa. Bo niz asistenc nadaljeval tudi v zadnji jesenski tekmi?

Ali ste vedeli?

Za že omenjenim Marcosom Tavaresom je sanjski teden. Kapetan Maribora se je med tednom razveselil prvega gola v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, še pred tem pa se je slovenski Brazilec vpisal v zgodovino Prve lige Telekom Slovenije. Tavares je, potem ko je v Celju ujel Štefana Škaperja, s 131. prvoligaškim zadetkom presegel legendarnega Prekmurca. Med večno deseterico sicer najdemo še šest nekdanjih članov Maribora. Kliton Bozgo je s 109 goli tretji strelec prvenstva, z zadetkom manj pa mu sledi Ermin Raković. Kot zadnji na lestvici se lahko s trimestno številko zadetkov pohvali tudi šestouvrščeni Damir Pekič, v vijoličastem dresu pa so zabijali tudi Marko Kmetec, Ismet Ekmečić in Ante Šimundža.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so v soboto ostali brez načrtovanega gostovanja v Dravogradu. V taboru Aluminija so imeli tako več kot dovolj časa, da se v miru pripravijo na zadnjo obveznost pred tekmovalnim premorom. Slobodana Gruborja in njegove varovance čaka zahtevna preizkušnja, saj je pred rdečimi obračun z vodilno ekipo prvenstva. »Šumari« so v preteklosti že presenečali sosede iz bližnjega Maribora, ki so se nazadnje opekli spomladi. Nekaj dni po zagotovitvi naslova državnih prvakov je premešana enajsterica vijolic s 3:1 izgubila v Kidričevem, Aluminij pa se je obakrat dobro upiral tudi v letošnji sezoni. Poletni dvoboj v Ljudskem vrtu je v korist domače ekipe odločil Aleks Pihler, v Kidričevem pa je že dišalo po presenečenju, a vodstvo po zaslugi Tahiraja in Nunića ni bilo dovolj. Billong je v 74. minuti izničil še drugo domačo prednost, minuto pred koncem pa je zmago priigral Dino Hotić.

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek zadnjega nastopa verjetno ne ohranil v najlepšem spominu, saj je Aluminij klonil še devetič to sezono. Kljub porazu pa je dvoboj s knapi za Vojničana predstavljal manjši jubilej, saj je odigral 50. prvoligaško tekmo. Robustni krilni nogometaš s tem dosežkom na večni prvoligaški lestvici Kidričanov zaostaja zgolj za kapetanom Maticem Vrbancem. Nekdanji up celjskega Šampiona lovi tudi vrh klubske lestvice strelcev. Z 11 zadetki je še štiri gole oddaljen od Roberta Kureža, medtem ko ga le še asistenca loči od Tonćija Mujana, ki je s sedmimi podajami najboljši asistent prvenstva.

Ali ste vedeli?

Štajerci so v zadnjih tednih uspešnejši na gostovanjih, saj v zadnjih petih tekmah na svoji zelenici niso osvojili točke. V Kidričevem so se veselili Mariborčani, Ljubljančani, Goričani, Domžalčani in Velenjčani, zadnjo domačo točko pa je Aluminij vknjižil v tekmi z Ankaran Hrvatini. Dvoboj se je zaključil z izidom 1:1, pred izenačenjem Delgada je gostitelje v vodstvo popeljal Vrbanec. Kidričevska zasedba je v minulem obdobju uspešnejša na gostujočih igriščih, saj so Gruborjevi varovanci nazadnje slavili v Celju in Kranju, pred porazom v Krškem pa so se s točko vrnili z gostovanja v Velenju in Domžalah.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA