Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

25. februar 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 3.089 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Ljudski vrt bo v uvodnem dejanju druge polovice prvenstva gostil štajerski spopad Mariborčanov in Kidričanov, ki so že opravili s prvo preizkušnjo. Gostitelji niso imeli zaostalih obveznosti, a so tudi priprave vijoličastih v drugi polovici tedna zmotile obilnejše snežne padavine. A veliko večino dela je moštvo Darka Milaniča opravilo že pred tem, vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije pa se je vnovič odpravila tudi v Turčijo. Belek je že nekaj let zimska pripravljalna baza aktualnega državnega prvaka, ki v pomlad vstopa z nekoliko spremenjeno podobo. Dobre jesenske predstave je s prestopom med italijanske prvoligaše vknjižil Jean Claude Billong, pristaši Maribora pa bodo na sredini igrišča pogrešali vsestranskega Marwana Kabha, ki se je vrnil v domovino. Novinci so štirje, lahko kdo med njimi nase opozori že v dvoboju s sosedi Kidričani?

Darko Milanič, trener Maribora: »Kljub temu, da skušamo biti pazljivi in najbolj optimalno odmerjati napore, imamo nekaj poškodovanih igralcev. Viler je na dobri poti in je že pred priključitvijo nogometnim treningom z ekipo. Šuler še ni dobil dovoljenja, pri Kramariču in Hodžiću je le še vprašanje dneva, kdaj bosta nazaj na igrišču, Doumbia pa je vmes zbolel in izpustil dva treninga.«

Marcos Tavares, kapetan in napadalec Maribora: »Luka se je vrnil na najboljši način, z Mlakarjem smo dobili še enega mladega, a zelo kakovostnega igralca, Mešanović je že jeseni potrdil, kaj zmore. Konkurenca je dobrodošla, vsi napadalci so zelo dobri. Trener se bo odločil, kdo bo igral. Maribor potrebuje vse, sam pa bom naredil vse, da bi bil čim več na igrišču.«

Kdo je vroč?

Saša Ivković in Kassim Doumbia sta med zimo okrepila obrambno vrsto, največ prahu je s selitvijo dvignil donedavni zmaj Alexandru Cretu, za največje presenečenje pa je športni direktor Zlatko Zahovič poskrbel s prihodom mladega Jana Mlakarja. Mladi reprezentant Slovenije je spada med najbolj obetavne upe Fiorentine, svoj talent pa je hitro potrdil tudi v pripravljalnih tekmah. Že ob debiju je namreč asistenci dodal še zadetek, še posebej odlično pa se je na igrišču ujel z Luko Zahovićem, ki je zablestel v generalki s Celjem.

Ali ste vedeli?

Alexandru Cretu je s svojo selitvijo iz Ljubljane v Maribor poskrbel za dvig temperature pred nadaljevanjem sezone. V bližnji preteklosti ni bilo veliko neposrednih selitev med rivaloma, precej pogostejši pa so bili takšni prestopi v devetdesetih letih, ko sta si Maribor in nekdanja Olimpija izmenjala nekaj znanih imen. Kot zadnji se je za prestop iz Olimpije v Ljudski vrt odločil mladi Adis Hodžić, a je bil Zasavec tedaj še član kadetske selekcije. Če pa v obzir vzamemo zgolj članske selitve, je pred to zimo naziv zadnjega prišlek iz Ljubljane nosil Gabriel da Silva. Brazilcu je sredi sezone 2010/11 potekla pogodba z zmaji, kot prost nogometaš pa se je pridružil Štajercem.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Mariborčane čaka uvodna preizkušnja nadaljevanja sezone, Kidričani pa so v torek opravili z zaostalo obveznostjo. Obračun z Ankaranom Hrvatini se ni razpletel po željah Štajercev. Rdeči bi z zmago ujeli sedmo Krško, a so domov prinesli točko, čeprav so se široko nasmihale že tri. Kidričani so z golom Ibrahima Mensaha povedli ob koncu prvega polčasa, imeli še nekaj priložnosti, nato pa v zadnji minuti srečanja prejeli izenačujoči zadetek in ostali brez zmage. Zasedbo Aluminija v 19. krogu prvenstva čaka bližnje gostovanje pri Mariborčanih, ki so jih Kidričani po povratku med prvoligaše že znali presenečati. Dober pokazatelj, da so Kidričani za Maribor izjemno neugoden tekmec, sta tudi dvoboja v prvem delu sezone. Obračun v Ljudskem vrtu je odločil Aleks Pihler, Mariborčani pa so pošteno spotili tudi v Kidričevem. Gostitelji so po zaslugi Tahiraja in Nunića dvakrat povedli, a je vijoličastim tekmo v zadnje četrt ure uspelo preobrniti v svojo korist.

Kdo je vroč?

Novi kidričevski strateg Oliver Bogatinov je ob svojem debiju na klopi Aluminija nekoliko premešal začetno enajsterico. Na Jesenicah rojeni strokovnjak je od prve minute v boj poslal tudi mladega Nika Marinška, ki je bil po zadnjem sodniškem žvižgu deležen tudi pohvale s strani trenerja. Osemnajstletni nogometaš ni kazal strahu, v krstnem prvoligaškem nastopu pa se je predstavil z dobro predstavo in bil udeležen v nekaj nevarnih akcijah Aluminija. V konjiški Dravinji vzgojeni Marinšek je bil članski ekipi priključen pozimi, vse pa kaže, da mu bo Oliver Bogatinov namenil pomembno vlogo.

Ali ste vedeli?

Aluminij in Maribor sta pozimi obnovila sodelovanje, ki je bilo v preteklosti stalna praksa. V Kidričevo sta se preselila Luka Štor in Denis Šme, ki pa v Ljudskem vrtu ne bosta zaigrala, kar je na novinarski konferenci potrdil trener Darko Milanič. Pred leti so se v dresu Aluminija že kalili številni nogometaši Maribora, nekaj pa je tudi takšnih, ki so se po uveljavitvi v Kidričevem preselili v Ljudski vrt. Med takšne nogometaše spada tudi Martin Milec, ki je zrasel pri Aluminiju, v rdeče-beli opravi odigral tudi 37 drugoligaških tekem, pred sezono 2010/11 pa se je pridružil Mariboru. Bočni nogometaš je imel v Kidričevem nekoliko napadalnejšo vlogo, saj je v 2. SNL dosegel 15 zadetkov, v Mariboru pa je bil »prešolan« v bočnega branilca.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Vijoličasti za uvod le s točko
    Nogometaši Maribora in Aluminija iz Kidričevega so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu razšli brez zadetkov z 0:0.

DELI NA