Pred tekmo: Maribor - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

MARIBOR - ANKARAN HRVATINI

21. oktober 2017, ob 20.20

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 2.633 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so v tretjem krogu UEFA Lige prvakov doživeli enega najvišjih porazov v zgodovini kluba. Jasmin Handanović je moral sedemkrat po žogo v svojo mrežo, vijoličasti pa bodo skušali rane vsaj deloma zaceliti že v soboto. V Ljudskem vrtu bodo gostovali Ankarančani, ki so po sobotnem porazu v Domžalah zdrsnili na rep lestvice. Vloga favorita pripada gostiteljem, ki pa so se pred tedni, v obračunu s tedaj zadnjim Triglavom, že opekli in prišli le točke. Zasedba Darka Milaniča, ki je v prvi tekmi po reprezentančnem premoru z rezultatskim preobratom ugnala ekipo Rudarja, je uvodno tretjino letošnjega prvenstva sklenila neporažena, a v oči bode izkupiček na domači zelenici. Ob treh zmagah so Marcos Tavares in soigralci še trikrat remizirali, zadnjič pa so se pred svojimi gledalci veselili pred dvema mesecema, ko so ugnali Krško. Bodo Štajerci tokrat potrdili vlogo favorita?

Darko Milanič, trener Maribora: »Pogovorili smo se, dali fantom moralo. To je bil zelo slab trenutek, ki se zgodi med sezono. Gremo naprej, z zavedanjem, kaj vse smo storili doslej. In storili smo veliko dobrega. Proti Liverpoolu smo bili slabi, vse ostalo pa smo počeli na visoki ravni in nadaljujemo trdno prepričani, da smo sposobni igrati boljše kot v torek. Pričakujem, da bomo imeli glave gor, verjeli vase in pokazali, da smo pravi.«

Kdo je vroč?

Štirinajstkratni državni prvak je bil v potrjevanju vloge favorita uspešen v četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so Ankaran Hrvatine ugnali z izidom 1:5. Gostje so odpor gostiteljev strli že v drugi minuti srečanja, ko je domačo mrežo načel Martin Kramarič, pri kar treh zadetkih pa je bil neposredno vpleten Dino Hotić. Vloga vročega orožja Maribora pa tokrat pripada Jasminu Mešanoviću, ki je s štirimi goli in petimi podajami statistično najkoristnejši adut vijolic, z izjemnim zadetkom pa je pričel preobrat v Velenju, bo vidno vlogo odigral tudi v tekmi z Ankarančani?

Ali ste vedeli?

Mariborska zasedba bo v sobotnem večeru napadla 305. domačo prvoligaško zmago in 1700. zadetek na tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Vijoličasti bi morali za jubilejno številko trikrat zatresti ankaransko mrežo. Osebni dosežek pa bo napadel tudi Aleksander Rajčević, ki je v dresu Maribora odigral že 14.543 minut, le še sedem minut pa Primorcah v štajerski obrambni vrsti loči do skoka na osmo mesto in pred Stipeta Balajića. Po tekmi v Velenju je na tretje mesto večne lestvice skočil Jasmin Handanović, s 180 ligaškim nastopom pa je Mitja Viler na osmem mestu ujel Amirja Karića.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankarančani so deveto lestvice po dveh krogih vnovič predali Triglavu in zdrsnili na začelje ligaške razpredelnice. Tako Gorenjce kot Primorce konec tega tedna čaka gostovanje pri vodilni dvojici Prve lige Telekom Slovenije, posledično pa je jasno, da bi morali Ankarančani presenetiti v Ljudskem vrtu in Mariboru zadati prvi ligaški poraz sezone. Podobno kot Maribor, so tudi Ankaran Hrvatini v zadnji preizkušnji doživeli boleč udarec, saj so ob Kamniški Bistrici prejeli kar šest zadetkov in vknjižili najvišji poraz v prvoligaških preizkušnjah. V štajerski prestolnici se bosta torej udarila ranjena leva, a je jasno, da lahko ankaranska četa v Mariboru zgolj veliko pridobi. Vlado Badžim se s svojimi varovanci zaveda, da vloga favorita pripada gostiteljem dvoboja. Ankarančani bodo naredili vse, da ponovijo predstavo s tekme proti Triglavu, ko so se v 11. krogu prvenstva veselili krstne prvoligaške zmage.

Timotej Mate, vezist Ankaran Hrvatinov: »Pozabili smo na zadnji poraz v Domžalah in sedaj gremo dalje. Mariborčani bodo verjetno na začetku sobotne tekme v podobnem položaju. Zagotovo bomo Ankarančani v Ljudskem vrtu igrali z najboljšo enajsterico, pri Mariboru pa bo trener najbrž posegel po več menjavah. Moje zdravstveno stanje je po težavah z ramenom boljše. Vsekakor bom na razpolago trenerju, ostalo pa bomo videli v soboto zvečer. Moji prijatelji in sorodniki pa se bodo tokrat razdelili - nekaj jih bo navijalo za Ankaran, nekaj za Maribor.«

Kdo je vroč?

V ankaranskem taboru po visokem porazu v Domžalah niso skrivali razočaranja, Vlado Badžim je izpostavil tudi pristop svojih varovancev, ki pa bi moral biti že v Ljudskem vrtu na višjem nivoju. Primorci bodo namreč gostovali pri državnem prvaku, v vrstah katerega so zrasli trije nogometaši, ki so bili v uvodu sezone del ankaranske ekipe. Svena Dodleka in Emirja Dautovića v zadnjih tekmah ni bilo niti na klopi, nekoliko vidnejšo vlogo pa je odigral Timotej Mate, ki je s prvoligaškim prvencem potrdil krstno zmago Ankarančanov. Bo priložnost dobil tudi v Mariboru?

Ali ste vedeli?

Erika Glihe v 11. in 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije ni bilo med izbranci Vlada Badžima. V tem tednu je postalo jasno, da je ankaranski strateg ostal brez mladega reprezentanta Slovenije. Gliha je v letošnji sezoni odigral deset srečanj in vknjižil tri asistence, Primorcem pa se je pridružil pred lansko sezono in klubu pomagal med prvoligaše. Pri italijanskem drugoligašu Avellinu so v torek potrdili, da so z bočnim branilcem sklenili dogovor o sodelovanju. Nekdanji prvoligaš iz bližine Neaplja se je v bližnji preteklosti soočal z nekaj težavami, a se je pred štirimi leti ponovno prebil v Serie B.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Minimalna zmaga Maribora
    Nogometaši Maribora so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine z 1:0 (1:0).

DELI NA