Pred tekmo: Maribor - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

MARIBOR - KRŠKO

19. avgust 2017, ob 20:20

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 2.967 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor
- sezonska vstopnica

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Maribor se je z gostovanja v Izraelu vrnil s prvim letošnjim porazom, a imajo vijoličasti po zaslugi novega zadetka kapetana Marcosa Tavaresa še vedno realne možnosti, da se v torek veselijo tretjega preboja v skupinski del UEFA Lige prvakov. A še pred tem državnega prvaka čaka šesta tekma na domači fronti, vijoličasti pa bodo skušali nadaljevati serijo neporaženosti v Prvi ligi Telekom Slovenije. Štajerci so v državnem prvenstvu neporaženi zadnjih sedem tekem, minuli petek pa so prvič v tej sezoni ostali brez zmage. Po štirih zaporednih zmagah si je morala Milaničeva četa razdeliti točke z Domžalčani, saj dvoboj evropskih predstavnikov ni postregel z zadetki, čeprav priložnosti ni manjkalo. V soboto Maribor gosti Krško, ki s štirih gostovanj v Ljudskem vrtu še ni prineslo točk, Mariborčani pa želijo niz neporaženosti nadaljevati tui v šestem krogu. Bodo uspeli v svoji nameri?

Darko Milanič, trener Maribora: »Do sedaj smo v sezoni pokazali veliko, v prvenstvu smo brez poraza, v Evropi pa smo v igri za Ligo prvakov. V jeseni ne bo časa za jamranje, saj smo si vsi Evropo želeli, k temu pa spadajo tudi daljša potovanja in tekmeci, ki te iztrošijo.« 

Aleks Pihler, vezist Maribora: »Zelo pomembno je, da z rotacijami in uspešno igro pokažemo, da imamo širok kader. Tisti, ki v Evropi igramo manj tekem, se v prvenstvu dokazujemo, da smo v formi in pripravljeni za dobre igre. S tem dajemo opcije trenerju, da se lažje odloči koga poslati na igrišče.«

Kdo je vroč?

Darko Milanič utegne zaradi torkovega povratnega dvoboja s Hapoelom, ki bo odločal o preboju v skupinski del UEFA Lige prvakov, vnovič nekoliko premešati začetno enajsterico. Zanimivo bo videti, kdo bo po tekmi v Izraelu dobil priložnost v konici napada, saj je Tavares igrišče zapustil šepajoč. Brazilec je z dvema goloma v državnem prvenstvu tudi najboljši strelec Maribora, dvakrat pa se je to poletje veselil tudi Aleks Pihler. Vezist je v uvodu sezone že zatresel mreži Aluminija ter Ankaran Hrvatinov, lahko v dvoboju s Krčani zabije že tretjič?

Ali ste vedeli?

Marcos Tavares tudi to poletje dokazuje, da leta zanj niso ovira. Legendarni napadalec znova blesti na evropskih zelenicah, na katerih je to poletje zabil že štiri zadetke in je tako že izenačil dosežek iz evropsko najbolj plodne sezone. Mariborski kapetan je v sezoni 2010/11 dosegel štiri zadetke, v kvalifikacijah UEFA Evropske lige je kar trikrat zatresel mrežo škotskega Hiberniana, v polno pa je meril tudi v povratnem dvoboju s Palermom, ko je praktično celotni Ljudski vrt dvoboj spremljal na nogah. Maribor je ob bučni podpori slavil s 3:2, a to na koncu vseeno ni bilo dovolj za preboj v skupinski del tekmovanja.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani v drugo polovico uvodne četrtine Prve lige Telekom Slovenije vstopajo v zgornjem domu prvenstva. Moštvo Stipeta Balajića se z osmimi točkami na svojem računu – toliko so jih osvojili tudi Domžalčani – nahaja na četrtem mestu lestvice, še naprej pa v posavskih vrstah najdemo tudi najboljšega strelca lige. Miljan Škrbić je ob nedeljskem remiju z Ankarančani zabil že šesti zadetek to sezono in po dvoboju prevzel tudi lovoriko za PLTS igralca meseca julija. Srbski napadalec je v odlični formi, zasluge za to pa pripisuje predvsem zdravju, zato bo predstavljal nevarnost tudi za mariborskem branilce. Posavci morda računajo tudi na to, da bodo misli domači četi uhajale proti torkovemu dvoboju UEFA Lige prvakov, s pomočjo tega dejavnika pa bodo skušali zeleni priti do sploh prvih točk v Ljudskem vrtu. Štiri gostovanja so postregla s prav toliko porazi, ob 15 prejetih zadetkih pa so Krčani zgolj enkrat našli pot do mariborskega gola.

Leo Ejup, branilec Krškega: »Čaka nas težka tekma, v kateri bomo morali biti zbrani skozi celotno srečanje. Poznamo ekipo Maribora, vendar se je ne bojimo. Mislim, da imamo v ekipi dovolj individualne in ekipne kakovosti, da iztržimo pozitiven rezultat in nadaljujemo niz brez poraza.«

Kdo je vroč?

Ob še vedno vročem Miljanu Škrbiću velja tudi tokrat opozoriti na še enega aduta Krškega. Tonći Mujan nase opozarja iz kroga v krog, tako ali drugače pa se je v statistiko vpisal na vseh petih tekmah letošnje Prve lige Telekom Slovenije. Dalmatinec je bil v uvodnih treh tekmah v vlogi asistenta Miljanu Škrbiću, nazadnje pa se je dvakrat veselil zadetkov. Na gostovanju v Šaleški dolini se je podpisal pod edini gol tekme, pred dnevi pa je z lepim udarcem Krčane popeljal v ponovno vodstvo v obračunu z Ankaran Hrvatini. Gol nekdanjega upa ni zadostoval za novo zmago, a so Krčani z drugim remijem sezone ostali na visokem četrtem mestu.

Ali ste vedeli?

S Krškim se v Ljudski vrt prvič in več kot desetletje po nogometni upokojitvi vrača tudi Stipe Balajić. Še en od predstavnikov dalmatinske kolonije v posavski prestolnici je v Mariboru pustil najboljša nogometna leta, o njegovem statusu pa dovolj pove podatek, da je prav Balajićeva »devetnajstica« edina upokojena številka mariborskega kluba. Balajić je v vijoličastem dresu odigral 230 tekem, dosegel pa 37 zadetkov, pristaši Maribora pa so v najlepšem spominu ohranili njegov udarec v obračunu z Lyonom, ko so se Štajerci prvič veselili uvrstitve v skupinski del UEFA Lige prvakov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mariborčani v zaključku do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:2 (1:0).

DELI NA