Pred tekmo: Maribor - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

MARIBOR - KRŠKO

17. marec 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 2.708 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Martin Milec

Nogometaši Maribora so prvič to sezono klonili tudi na svojem igrišču. V Ljudskem vrtu so se prestižne zmage veselili Domžalčani, rumeni pa so pomagali tudi Olimpiji, ki se je s tekmo več odlepila na sedem točk prednosti. Štajerci bodo strnjeni spored preizkušenj v mesecu marcu zaključili s še enim dvobojev na domači zelenici, v štajersko prestolnico pa prihajajo Krčani. Posavci v desetih prvoligaških spopadih še niso dočakali zmage, a so v preteklosti že dokazali, da so lahko tudi za Maribor izjemno neugoden tekmec. Poletni obračun v Ljudskem vrtu je bil odločen šele globoko v sodniškem dodatku, ko so gostje kar dvakrat izničili domačo prednost, nato pa je v 95. minuti na sceno stopil Aleks Pihler in zadel za pomembno zmago vijolic. Drugačna je bila zgodba na Gubcu, saj so bili upi gostiteljev pokopani po vsega četrt ure igre, ko je Maribor vodil že z 0:3. Trikrat se je veselil Tavares, dvakrat je v polno meril Rajčević, kdo pa bo sobotni junak?

Darko Milanič, trener Maribora: »Namesto Milca bo igral Hodžić. Manjkala bosta Doumbia in Vrhovec, ostali so med kandidati za nastop. Pričakujemo obrambno usmerjene goste, z zgoščeno sredino. Skušali bodo izkoristiti hitrost v protinapadih, mi pa moramo aktivirati svoje prednosti. Začeti moramo iz temeljev. V prejšnjih tekmah smo se slabo odzivali v fazi branjenja, zato najprej potrebujemo stabilnost v obrambni vrsti in iz tega juriš naprej še z večjo željo po doseganju zadetka. Imamo napadalno miselnost, potrebujemo pa večjo zbranost in natančnost.«

Mitja Viler, branilec Maribora: »Nimamo izbire. Zdaj smo res na tisti poti, ko nas samo zmage peljejo naprej. Na domačem igrišču smo si privoščili že tri spodrsljaje in v soboto pride v poštev le zmaga. Potem pa velja: strniti vrste, dobro izkoristiti reprezentančni premor in nadaljevati boljše, bolj prepričljivo.«

Kdo je vroč?

Dare Vršič je torkov spopad z Domžalami pričel na klopi za rezerviste, Darko Milanič pa ga je v igro poslal v končnici tekme, ko so gostje vodili z dvema goloma prednosti. Nekdanji reprezentant Slovenije je za zadetek potreboval zgolj pet minut igre, z lepim udarcem v 89. minuti pa je domačim vlil nekaj upanja na morebitno izenačenje, a je državnemu prvaku zmanjkalo časa. Vršič je z golom na drugi zaporedni tekmi potrdil dobro formo, ki jo je jeseni nekaj časa lovil tudi zaradi dejstva, ker je bil poleti nekaj tednov brez kluba. Bo svetlolasi vezist dvignil krivuljo mariborskih rezultatov?

Ali ste vedeli?

Štajerci so letos precej bolj prepričljivi na gostovanjih, na katerih so dosegli kar 14 zadetkov več kot doma. Maribor je v domačih tekmah v žep pospravil 23 točk, Olimpija pa je ob zgolj enem remiju še neporažena, v Stožicah je osvojila 34 točk. V zaključku dvoboja z Domžalami je v lov na izenačenje krenil tudi Jasmin Handanović, ki je bil po kotu blizu zadetka. V slovenskem prvenstvu smo sicer že videli zadetke vratarjev, s sedmimi goli se lahko pohvali Ermin Hasić. Legenda koprskega kluba je sicer pogosto izvajala kazenske udarce, Hasić pa je zadnji zadetek slavil v sezoni 2011/12, ko je zatresel domžalsko mrežo. Dvainštiridesetletnik je sezono poprej uspešno izvedel kar šest enajstmetrovk.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Miljan Škrbić in Nikola Mandić

Krčani so le dočakali tudi domačo spomladansko premiero. Po porazu v Velenju so v posavskem taboru verjetno pričakovali več kot zgolj neodločen izid, a se je tudi tretji obračun Krčanov in Ankarančanov razpletel z delitvijo točk. Gostitelji so sicer pripravili nekaj ugodnih situacij, ki pa so z izjemo zadetka Luke Vekića ostale neizkoriščene, kar so Primorci kaznovali četrt ure pred koncem obračuna. Za Marka Zalokarja je bil usoden udarec Ćazima Suljića, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen, Krčani pa so se morali sprijazniti še s petim remijem sezone. Posavci so se z dvajseto točko znova nekoliko oddaljili od nevarnih mest, saj Triglav s tekmo več zaostaja šest točk, Aluminij pa za Krškim zaostaja dve točki. Lahko varovanci trenerja Alena Šćulca, ki v dveh tekmah na krški klopi še ni okusil zmage, v Mariboru povečajo naskok pred zasledovalci?

Marko Zalokar, vratar Krškega: »Maribor je tekmec tako kot vsi drugi, zato smo se na tekmo pripravljali enako kot na ostale nasprotnike. V Ljudskem vrtu je vedno užitek igrati. Razplet bomo videli jutri, a smo športniki in v boj bomo krenili z željo po točkah. Tako je vedno. Na igrišču bomo poskusili narediti vse, da pridemo domov z dobrim rezultatom.«

Kdo je vroč?

Posavski nogometaši bodo v Ljudskem vrtu pogrešali svaj dva aduta. Medtem ko bo v domači zasedbi počival Martin Milec, bosta gostovanje v Mariboru izpustila Miljan Škrbić in Nikola Mandić, ki sta v spopadu z Ankaranom Hrvatini videla še četrti rumeni karton. Tako še nekoliko pomembnejša vloga čaka Luko Vekića, ki se je v krstni tekmi na krškem Gubcu predstavil z zadetkom. Robustni napadalec se je v Krško preselil skupaj s trenerjem Šćulcem, pod vodstvom katerega je igral že v Dekanih, jeseni pa je v 2. SNL dosegel pet zadetkov. Primorec sicer velja za dokaj učinkovitega napadalca, saj je v 775 prvoligaških minutah že šestkrat meril v polno.

Ali ste vedeli?

Bo Alen Šćulac v soboto računal tudi na Sandija Ogrinca? Dolenjski vezist je v Krško posojen s strani Maribora, ki je na kaljenje h Krčanom poslal že nekaj svojih nogometašev. Izmed posojenih nogometašev vijoličastih sta največ tekem za Krčane odigrala Robert Pušaver in Damjan Vuklišević. Nič kaj veliko za nogometašema, ki sta se poleti pridružila Rudarju, ne zaostaja niti Martin Kramarič. Belokranjec je v dresu Krškega odigral 36 srečanj, s šestimi zadetki pa je tretji najučinkovitejši nogometaš v prvoligaški zgodovini kluba. Pomembno vlogo v krstni prvoligaški sezoni Krškega je odigral tudi Dino Hotić, tako kot Kramarič pa si je z uspešnimi predstavami priigral vrnitev v Ljudski vrt.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši iz Krškega so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Maribor z 2:0 (1:0).

DELI NA