Pred tekmo: Maribor - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

MARIBOR - RUDAR VELENJE

27. september 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 3.625 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Aleksander Rajčević

Prednost Maribora se je po remiju z Domžalami nekoliko stopila, a so vijoličasti še vedno trdno na vrhu lestvice, saj Olimpija zaostaja za štiri točke. Sobotni dvoboj v Ljudskem vrtu je nekoliko spominjal na enega od gostovanj v Zavrču, saj so si varovanci Darka Milaniča zabili dva avtogola. Štajerci so se morali sprijazniti z neodločenim izidom, ob tem pa so izgubili še dva osrednja branilca. Aleksander Rajčević bo četrtkovo tekmo izpustil zaradi rdečega kartona, Milanič pa nekaj časa ne bo računal niti na poškodovanega Marka Šulerja. Korošec si je že v prvem polčasu poškodoval zadnjo stegensko mišico, na zelenici pa ga je zamenjal prav Rajčević. Maribor bo v spopad z Rudarjem krenil z nekoliko spremenjeno zadnjo vrsto, a je Luka Uskoković z dobro predstavo v Ljubljani dokazal, da lahko zapolni luknje.

Darko Milanič, trener Maribora: »Imamo 21 točk in smo še neporaženi, kar je zelo dobro. Majhen madež na naše predstave pa je v tem, da nismo osvojili veliko točk v Ljudskem vrtu, od štirih tekem smo zmagali samo eno in tukaj bo treba veliko postoriti. Igrati želimo dobro, napadalno, ob tem pa bo treba zapreti nasprotniku poti do naših vrat. Drugače pa je 21 osvojenih točk ogromno, fantje dobro delajo in moramo nadaljevati v tem slogu.«

Marcos Tavares, kapetan in napadalec Maribora: »Našo zgodbo vidim pozitivno, še vedno smo neporaženi, hočemo na tak način odigrati tudi drugo četrtino prvenstva. Gremo naprej z velikim motivom, da nadaljujemo uspešno serijo. Kar ni šlo po željah v soboto, naj gre v četrtek. Gremo po zmago, gremo Maribor!«

Kdo je vroč?

Amir Dervišević je uvodno četrtino prvenstva sklenil z osmimi asistencami, a Ljubljančan ni edino vroče železo Maribora. V vijoličastem dresu blesti tudi Jan Mlakar, ki je v soboto zatresel mrežo matičnega kluba in se s šestimi goli zdaj sam nahaja na vrhu ligaške lestvice strelcev. Član mlade izbrane vrste bo v četrtek lovil zadetek na četrti zaporedni tekmi, na zadnjih sedmih preizkušnjah pa so ga zaustavili zgolj branilci Celja. Bo recept za zaustavitev 19-letnega napadalca našla tudi velenjska obramba?

Ali ste vedeli?

Mitja Viler se je v 18. sekundi sobotnega spopada z Domžalami podpisal pod poseben dosežek, saj v zgodovini slovenskega prvenstva še nismo videli tako hitrega avtogola. Mariborčani so se kljub hitremu zaostanku znali preobrati, se po zadetkih Mlakarja in Ivkovića že veselili vodstva, a so po še enem avtogolu ostali brez njega. Vijoličasti so v četrti domači preizkušnji še tretjič ostali brez polnega izkupička. Najtrofejnejši slovenski klub je to poletje v Ljudskem vrtu ugnal zgolj Goričane, z odmevno točko v štajerski prestolnici pa se lahko ob Domžalčanih pohvalijo še nogometaši Mure in Celja.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Dosežek Sobočanov, Celjanov in Domžalčanov bodo skušali v četrtek ponoviti tudi nogometaši Rudarja. Velenjčani se po rezultatski krizi, ki je knape pahnila na dno ligaške razpredelnice, počasi le pobirajo, po pomembni zmagi v Kranju pa bodo nevarni tudi v Ljudskem vrtu. Četa Marijana Pušnika je na Gorenjskem prekinila strelsko sušo in serijo štirih zaporednih porazov, Damjan Trifković in soigralci pa so z novim kompletom točk okrepili načeto samozavest. V Šaleški dolini zdaj znova nekoliko lažje dihajo, zmaga v Kranju pa bi za knape težko prišla v primernejšem času. Nogometaši Rudarja lahko v Mariboru zgolj veliko pridobijo, saj bo breme izrazitega favorita ležalo na plečih gostiteljev. Pušnik bo lahko v Mariboru računal tudi na novo okrepitev, Rudar je v svoje vrste zvabil nekdanjega člana Aluminija Žigo Škofleka.

Kdo je vroč?

Damjan Trifković je imel v letošnji sezoni že nekaj težav s poškodbo, ki pa je zdaj očitno preteklost. Kapetan Rudarja je bil tudi v Kranju podaljšana roka trenerja Marijana Pušnika, nogometaš z največ prvoligaškimi nastopi v zgodovini Rudarja pa je bil tudi osrednji junak velenjske zmage. Otrok Rudarja je v prvem polčasu izkoristil najstrožjo kazen, v nadaljevanju dvoboja pa podal za gol Nejca Pušnika, ki je zatresel mrežo nekdanjega kluba in obračun odločil v korist zeleno-črnih.

Ali ste vedeli?

Velenjski nogometaši so na Gorenjskem prekinili serijo štirih zaporednih porazov in mrežo tekmecev zatresli prvič po 425 minutah čakanja. V četrtek bodo knapi napadli še en niz, saj Rudar mariborskega prvoligaša ni uspel premagati na zadnjih devetih tekmah. Nogometaši Maribora so ob dveh remijih Velenjčanom zadali še sedem porazov, Velenjčani pa so se zadnje zmage veselili ob koncu sezone 2015/16, ko je prav zmaga Rudarja v Ljudskem vrtu pokončala mariborske upe za naslov državnega prvaka.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z novo zmago utrjen na vrhu
    Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (2:0).

DELI NA