Pred tekmo: Maribor - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

MARIBOR - RUDAR VELENJE

29. julij 2016, ob 20:20

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 2.500 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor
- sezonska vstopnica

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Maribora bodo prihodnjo sredo lovili evropsko jesen. Četa trenerja Darka Milaniča bi si z izločitvijo islandskega prvaka Hafnarfjordurja že zagotovila igranje v skupinskem delu UEFA Evropske lige, še prej pa čaka vijoličaste zahtevna preizkušnja na domači fronti. V tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije bo v Ljudskem vrtu gostoval velenjski Rudar, ki po dveh odigranih krogih še ni oddal točke. Z dvema zmagama se lahko pohvalijo tudi Mariborčani, ki so po domači zmagi nad Aluminijem slavili tudi v Kranju. Obračun v gorenjski prestolnici je po polovici drugega polčasa dišalo po presenečenju, a so Jasmin Mešanović, Damjan Bohar in Marcos Tavares med 71. in 88. minuto spisali popoln preobrat ter v točkovno malho dodali še drugo ligaško zmago to poletje. Pred dolgim potovanjem na Islandijo je vnovič moč pričakovati, da bo Milanič nekoliko premešal začetno enajsterico, bo našel tudi recept za tretjo zmago?

Damjan Bohar, vezist Maribora: »Vemo, kakšen je naš cilj ob koncu sezone. Moramo nabirati točke. Že zdaj ni najbolj prijetno, ko vidiš, da zaradi gol razlike nisi na prvem mestu. Točkovno smo izenačeni, a je vseeno lepše, če si na vrhu.«

Kdo je vroč?

Marcos Tavares tudi to poletje dokazuje, da lahko v ključnih trenutkih odgovornost še vedno prevzame na svoja pleča. Brazilec je v sredo odločil prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij UEFA Lige prvakov, pred dvema tednoma pa v Mostarju izkoristil tudi najstrožjo kazen, s katero je svojemu moštvu priigral odločilno prednost za preboj v tretji predkrog tekmovanje. Nič drugače ni bilo niti v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko je kapetan vijoličastih dve minuti pred koncem obračuna s Triglavom dokončal preobrat Maribora in preprečil presenečenje Gorenjcev. Se bo v podobni vlogi znašel tudi v sobotnem večeru?

Ali ste vedeli?

Marcos Tavares se je v Kranju razveselil strelskega prvenca v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije, na svoj račun pa je vpisal že 124. prvoligaški zadetek. Sedemkratni prvak Slovenije je storil še korak bližje do Štefana Škaperja, ki je sicer že nekajkrat dejal, da čaka na dan, ko ga bo na vrhu večne lestvice strelcev slovenskega prvenstva prehitel prav Tavares. Kapetana Maribora do nekdanjega golgeterja Mure in Beltincev loči le še šest zadetkov. Bi lahko zamenjavo na prvem mestu videli že v aktualni sezoni?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so lahko zadovoljni z vstopom v novo sezono, saj so po Domžalah v Šaleški dolini pokleknili še Ankaran Hrvatini in po dveh krogih Prve lige Telekom Slovenije zaostajajo zgolj za vodilnimi Ljubljančani. V soboto čaka varovance stratega Marijana Pušnika še prvo poletno gostovanje, knapi pa se bodo udarili z ekipo, ki prav tako še ni oddala točke. Statistika medsebojnih tekem Maribora in Rudarja je na strani prvih, saj so vijoličasti ob koncu lanske sezone dobili že 50. dvoboj z Rudarjem. Velenjska zasedba je bila v 75 tekmah z Mariborom boljša 12-krat, petkrat so se knapi veselili v Ljudskem vrtu, kjer je v preteklosti deloval tudi Marijan Pušnik. V moštvu Dravograjčana od tega tedna tudi uradno ni več Marka Iharoša in Davorja Bokaliča, bo pa v zeleno-črnem dresu vse do sredine leta 2020 igral Damjan Trifković. Izkušeni vezist, ki si že zdaj lastni klubski rekord prvoligaških nastopov in minutaže, je pogodbo podaljšal še za dve leti.

Leon Črnčič, vezist Rudarja: »Po dveh zmagah pred domačimi gledalci se odpravljamo na zahtevno gostovanje v Maribor. Veseli me, da dobro delujemo kot ekipa in s tekme v tekmo igramo bolje. Na treningih trdo delamo, se dokazujemo in se dobro pripravljamo na nasprotnika. Vemo in zavedamo se, da ima Maribor zelo kakovostno moštvo, vendar bomo kljub temu naredili vse, da osvojimo vse tri točke.«

Dario Vizinger, napadalec Rudarja: »Občutek po tekmi z Ankaran Hrvatini je bil odličen. Trener mi je v končnici tekme dal priložnost, ki sem jo tudi izkoristil in dosegel zadetek za vodstvo s 3:1. To je bil tudi moj prvi zadetek v dresu Rudarja. Sedaj se obračamo proti naslednji tekmi in Mariboru. Dobro se pripravljamo in treniramo. V Mariboru bomo iskali zmago.«

Kdo je vroč?

V Velenju to poletje ni manjkalo kadrovskih sprememb, saj se je vodstvo kluba za sodelovanje zahvalilo zajetnemu številu nogometašev, kot zadnji je knape zapustil Mateo Mužek. Velenjčani so članskemu moštvu dodali predvsem obetavne mladeniče, med katere spada tudi četverica strelcev. Milan Tučić, Jakob Novak, Dario Vizinger in Dominik Radić niso potrebovali veliko časa za prvi zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije, s potezo za gol v mreži Ankaran Hrvatinov pa je še posebej navdušil Radić. V Hannovru rojeni 21-letnik je s t.i. »škarjicami« strl odpor Ankarančanov in z lepo potezo tlakoval pot do zmage knapov.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so imeli v minuli sezoni precej težav na domačem igrišču, saj so v 16 tekmah na zelenici Mestnega stadiona ob jezeru vknjižili vsega tri zmage. Pričetek novega tekmovalnega leta je bil torej povsem nasproten lanski sezoni, saj se lahko knapi že po dveh tekmah pred svojimi gledalci pohvalijo z dvema zmagama, posledično pa s šestimi osvojenimi točkami tudi vodijo na lestvici domačih tekem. Pogled na lestvico pretekle sezone je bil precej drugačen, saj so Velenjčani s tremi zmagam in devetimi remiji na svojem igrišču prehiteli zgolj Radomljane. Zadnjeuvrščena ekipa lige se je od prvoligaške konkurence poslovila s petimi točkami.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z minimalno zmago še naprej na vrhu
    Nogometaši Maribora so v tekmi 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (1:0).

DELI NA