Pred tekmo: Maribor - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

MARIBOR - TRIGLAV KRANJ

10. november 2018, ob 16.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.614 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Dino Hotić

Mariborčani so v knežjem mestu znova pokazali rušilno moč svojega napada. Za hrbtom Matjaža Rozmana je končalo pet žog, motivirani Štajerci pa so se po porazu z Olimpijo vrnili v zmagovalne tirnice, ob pomoči Domžalčanov pa so zopet povečali naskok pred rivalom iz Ljubljane. Vijolicam tudi na zadnji tekmi pred novembrskim reprezentančnim premorom ne bo manjkalo motiva, naslednji tekmec Maribora pa bo Triglav. Pregovorno trmasti Gorenjci so se v preteklosti že znali dobro upirati favoriziranim Mariborčanom, ki pa so poleti Kranjčane odpravili s »petardo« v mrežo bordo-belih. Lahko Mariborčani podobno predstavo ponovijo tudi v soboto? V primerjavi s septembrsko tekmo na zelenici zagotovo ne bo Dina Hotića in Jana Mlakarja, ki sta bila med junaki zmage.

Darko Milanič, trener Maribora: »Želim videti podobno podobo moštva kot v Celju. Seveda pa to ne pomeni, da je pot do zmage samoumevna. Nasprotnik bo bolj obrambno usmerjen in treba bo najti prostor za zaključke. V Celju nam je velikokrat uspelo v namenih s kombinatoriko. Do kombinatorike pa bomo znova prišli le s sprinti. Čeprav smo že v pozni fazi sezone, je še dovolj moči. Poskušali bomo biti podobni kot na zadnji tekmi tudi po tem, ko smo vsako žogo, ki smo jo izgubili, takoj vrnili.«

Gregor Bajde, napadalec Maribora: »Vse bomo naredili, da zadržimo prednost do zimskega premora in ostanemo na vrhu lestvice. Želimo zmagati na vseh štirih tekmah do konca jesenskega dela, a gremo korak po korak. Najprej je fokus le na Triglavu.«

Kdo je vroč?

Nogometaši Maribora so v Celju še petič v letošnjem prvenstvu zabili pet zadetkov, »petarda« pa je pred tedni odjeknila tudi v mreži Triglava. Na Savinjskem je prvič to sezono v polno meril Gregor Bajde, pot do zmage pa je pričel in zaključil Marcos Tavares. Kapetan Maribora je na svoj konto dodal še dva zadetka, s skupno 143 pa je še povečal naskok na vrhu lestvice najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije. Med zdajšnjimi člani vijolic mu je z 52 prvoligaškimi goli najbližje Luka Zahović.

Ali ste vedeli?

Ne le Hotić in Mlakar, sobotno tekmo s Triglavom bodo zagotovo izpustili Luka Uskoković, Denis Šme, Martin Milec pa tudi Gregor Bajde, ki se je v Celju vpisal med strelce, a je predčasno sklenil enega od treningov v tem tednu. Med kandidate za nastop se, potem ko je odpravil posledice poškodbe, vrača Martin Kramarič, ki je nazadnje zaigral v tretjem krogu prvenstva. Kljub temu ima Darko Milanič na razpolago kakovosten in širok kader, v letošnjem prvenstvu pa je priložnost že namenil 23 igralcem. Na prve minute sicer še čakajo Kassim Doumbia, Sunny, Nardin Mulahusejnović in Aljaž Cotman.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

V Ljudskem vrtu želijo v soboto proslaviti novo zmago, na Štajersko pa se polni motiva odpravljajo tudi nogometaši Triglava. Kranjčani so si v prejšnjem krogu povrnili samozavest in v obračunu s Krškim prekinili serijo štirih porazov. Dvoboj s Krčani je bil prava srhljivka, po dveh zadetkih Posavcev v uvodu srečanja pa je že dišalo po petem zaporednem porazu. Trmasti Gorenjci se kljub zaostanku niso predali, po zaslugi Egzona Kryeziuja in Toma Žurge pa so izenačili še pred odmorom, Žurga pa je kmalu po pričetku drugega polčasa poskrbel za popoln preobrat. Sledilo je novo izenačenje Krčanov, za eksplozijo veselja kranjskih nogometašev pa je v sodniškem dodatku poskrbel Kryeziu in Triglavu priigral izjemno pomembno zmago. Lahko orli na krilih zadnjega podviga presenetijo tudi Mariborčane?

Kdo je vroč?

Triglav je poleti resda ostal brez prvega strelca Mateja Poplatnika, a kranjski prvoligaš zaradi tega ni utrpel večjih posledic. Gorenjci so s štirimi zadetki na zadnji tekmi močno popravili pogled na število doseženih golov (21), v kranjskem prvoligašu pa nase vse bolj opozarja Tom Žurga. V Triglavu vzgojeni napadalec je prvič udaril že na uvodni tekmi v Murski Soboti, minulo nedeljo pa se je veselil tretjega in četrtega zadetka v prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Darko Milanič bo med reprezentančnim premorom pogrešal Amirja Derviševića in Luko Zahovića, z dvema reprezentantoma pa se lahko pohvalijo tudi v gorenjski prestolnici. Drilon Kryeziu je bil vnovič povabljen v mlado izbrano vrsto Albanije, krstno vabilo pa je dočakal tudi Veron Šalja, sicer nečak Agrona Šalje, zdajšnjega selektorja mladinske reprezentance Slovenije. Mladi branilec, ki je letos debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo zaigral za domovino svojih staršev, saj je sprejel klic mlade reprezentance Kosova.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Po zaostanku Maribor zanesljiv
    Nogometaši Maribora so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav s 4:1 (1:1).

DELI NA