Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

MURA - ALUMINIJ

26. avgust 2018, ob 14.30

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.500 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

V nedeljo bodo odigrane še tri tekme šestega kroga Prve lige Telekom Slovenije, uvodno bo gostila soboška Fazanerija. Mura se bo po dveh zaporednih porazih udarila z Aluminijem, ki na ligaški razpredelnici zaostaja zgolj za Mariborom. Sobočane čaka zahtevna naloga, zmaga pa bi zasedbi Anteja Šimundže povrnila nekaj načete samozavesti. Črno-beli so, potem ko so po dobri predstavi izgubili v Velenju, v petem krogu prvenstva klonili še drugič, a tokrat prikazali drugačno partijo. Krška obramba je zaustavila najpomembnejše prekmurske adute, ki se ob čvrsti postavitvi Posavcev niso najbolje znašli. Soboška zasedba je ostala pri petih točkah, Prekmurci pa drugič v novi sezoni niso uspeli doseči zadetka. Se bo napadu Mure spet odprlo v nedeljskem obračunu z razpoloženimi Kidričani?

Kdo je vroč?

Kdo bo po dveh ligaših porazih prevzel odgovornost na svoja pleča? Luki Bobičancu po sanjski drugoligaški sezoni še ni steklo, pa čeprav je Hrvat nase opozoril z dvema goloma v prvem krogu Pokala Slovenije. Krilni nogometaš, ki so ga nogometaši 2. SNL izbrali za najboljšega igralca sezone, še čaka na prvoligaški prvenec, kljub pa to ne vpliva na njegov status. Tehnično odlično podkovani nogometaš je vseh pet tekem pričel v začetni enajsterici Mure, tako pa bo verjetno tudi v nedeljo.

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža za zdaj zaupa ozkemu številu igralcev, saj je na petih tekmah priložnost za igro namenil vsega petnajsterici nogometašev. Na vseh petih ligaških spopadih je zaigralo 12 murašev, zgolj trije pa so še takšni, ki v uvodu sezone niso izpustili niti minute. Ob Deanu Šafariću, ki si je v uvodu prvenstva izboril mesto med vratnicama, se lahko s popolno minutažo pohvalita še dva branilca, Klemen Šturm in Špiro Peričić.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani ostajajo najprijetnejše presenečenje začetka sezone, a Oliver Bogatinov umirja strasti. Na Jesenicah rojeni strokovnjak opozarja, da so razlike na lestvici izjemno tesne, zato lahko že en krog prinese precej sprememb. To kljub vsemu ne spremeni dejstva, da Aluminij po petih krogih zaseda drugo mesto ligaške razpredelnice in gleda zgolj v hrbet neporaženih Mariborčanov. Prav vijoličasti so rdečim zadali enega od dveh porazov, zatem so bili od Aluminija boljši še Domžalčani, Štajerci pa so po osmih prejetih zadetih strnili svoje vrste. V minulem krogu, ko je v Kidričevem gostoval Rudar, so se varovanci trenerja Bogatinova izkazali s trdnejšo igro, ki gostom ni dovolila zadetka. Precej bolj učinkoviti so bili Kidričani, ki so za hrbet velenjskega stratega Marka Pridigarja pospravili tri udarce in vknjižili tretjo zmago sezone. Bodo v Murski Soboti še četrto?

Kdo je vroč?

Francesco Tahiraj je bil prvo ime dvoboja z Rudarjem. Albanec, ki je bil vzgojen v italijanskem Torinu, je zablestel z dvema goloma v velenjski mreži. Prav Tahiraj je bil v igri, ki je slonela na hitrih protinapadih, eno najmočnejših orožij Aluminija, velenjski branilci pa so bili nekajkrat prepočasni za hitro izvedene akcije rdečih. Nekdanji član Zavrča bo v nedeljo lovil deseti prvoligaški zadetek v dresu Aluminija, s čimer bi na tretjem mestu klubske lestvice ujel Ibrahima Arafata Mensaha.

Ali ste vedeli?

Aluminij ne spada med moštva, ki bi proti nasprotnim vratom sprožil veliko udarcev. Manj strelov so si na petih tekmah nove sezone pripravili zgolj Kranjčani, Štajerci pa so kljub temu, da so proti golu tekmeca poslali le 38 žog, druga najučinkovitejša ekipa lige. Rdeči so doslej dosegli 11 zadetkov, v dvoboju z Velenjčani pa so le še potrdili tezo o dobri izrabi priložnosti. Kidričani so si pripravili šest udarcev, štiri v okvir gola, velenjska mreža pa se je zatresla trikrat.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Muraši doma ugnali Aluminij
    Nogometaši Mure so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega s 3:2 (2:0).

DELI NA