Pred tekmo: Mura - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

MURA – MARIBOR

30. september 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.740 gledalcev)

Cena vstopnic:
- razprodano

 

MURA:

Prepoved nastopa: Špiro Peričić in Luka Šušnjara

Oster ritem se za prvoligaše nadaljuje s tekmami 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Uvodno tekmo kroga bodo pred razprodanimi tribunami Fazanerije odprli nogometaši Mure in Maribora. Spopadi Prekmurcev in Štajercev so v preteklosti ponudili veliko vznemirjenja, ki ga ne bo manjkalo niti tokrat. V Murski Soboti so že nekaj dni pred tekmo razgrabili vstopnice, tribune pa bodo še drugič zapored povsem polne. Bučna podpora bo dodatna spodbuda za gostitelje, ki v nedeljo iskali recept za prekinitev niza porazov. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so v Kranju klonili še tretjič zapored, Mariborčan na prekmurski klopi pa je na Gorenjskem izgubil še poveljnika obrambe Špira Peričića. Hrvat se bo na tribuni pridružil še enemu pomembnemu členu, saj mora Luka Šušnjara odslužiti še zadnjo tekmo prepovedi igranja. Lahko Mura še drugič to sezono preseneti vijolice?

Kdo je vroč?

Sobočani se v četrtkovem obračunu s Triglavom niso predstavili v najboljši luči, v Kranju pa so doživeli še peti poraz, najvišjega po preboju med prvoligaše. Matko Obradović je moral iz svoje mreže pobrati tri zadetke. Kdo bo v nedeljo soboško četo potegnil iz brezna porazov? V črno-belem dresu najdemo lepo število bivših vijolic, med katere spada tudi Nik Lorbek, ki mu v obračunu z matičnim klubom ne bo manjkalo motiva. Borbeni vezist se je z dobro predstavo izkazal že v Ljudskem vrtu, jo bo ponovil tudi v Fazaneriji?

Ali ste vedeli?

Ljudski vrt je bil v preteklosti domovanje Matka Obradovića, Dejana Kurbusa, Nika Lorbka, Tomija Horvata, Žana Karničnika in Roka Sirka. Šesterico murašev na Maribor vežejo posebne vezi, zanimivo snidenje pa znova čaka tudi Damjana in Sašo Gajserja. Brata opravljata vlogo pomočnikov trenerja, skupno pa jima je tudi to, da sta v preteklosti branila barve Maribora in velenjskega Rudarja. Nekdanja reprezentanta sta prekmurski temperament spoznala tudi kot aktivna igralca. Saša je bil v sezoni 1996/97 član Beltincev, starejši Damjan, ki je v preteklosti deloval v mladinskem pogonu Maribora, pa je bil v dveh obdobjih član Mure.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Mitja Viler

Nesrečen remi ni pustil globljih posledic, Štajerci pa so spet povečali naskok pred zasledovalci. Nogometaši Maribora so se hitro pobrali po dveh avtogolih v obračunu z Domžalčani in zasedbo Rudarja ugnali s 3:0, Velenjčani pa niso uspeli izkoristiti rošad v domači obrambi. Darko Milanič je po poškodbi Šulerja in kazni Rajčevića ob bok Ivkovića postavil Luko Uskokovića, ki je s strelskim prvencem vnovič dokazal, da lahko prevzame pomembno breme. Korekcije v obrambni vrsti bodo potrebne tudi v nedeljo, saj je Mitja Viler po dveh rumenih kartonih predčasno sklenil četrtkov dvoboj, zanimivo pa bo videti, koga bo Milanič postavil ob levo stransko črto. Mariborski strateg ima precej več izbire v napadu in sredini igrišča, Izolana pa lahko veseli dobra forma praktično vseh nosilcev igre. Kdo bo nase opozoril na levem bregu reke Mure?

Darko Milanič, trener Maribora: »Redko imamo tako malo časa za pripravo tekme, tako da sledi hitra regeneracija in hiter preklop na Muro. Čaka nas vroče gostovanje. Ozračje na tribunah, igrišče nekoliko slabše kvalitete, zgodnji termin, vse to bo pripeljalo do tega, da bo tekma drugačna, kot sta bili proti Rudarju in Domžalam. Treba se bo prilagoditi in najti pravo strategijo za gostitelje, ki bodo fanatično motivirani.«

Kdo je vroč?

Jasmin Handanović je še petič to sezono zaklenil svoja vrata, Saša Ivković kraljuje v obrambi (po potrebi pa tudi v napadu), Amir Dervišević asistence zbira kot po tekočem traku, za veselje gledalcev pa z zadetki skrbijo Jan Mlakar, Luka Zahović in Dino Hotić. Trojica je skupaj dosegla že 18 zadetkov, kar je več kot vsa moštva z izjemo Olimpije. Milanič je po zmagi nad Rudarjem pohvalil Hotića, ki v zadnjih tednih igra v življenjski formi. V obračunu z Rudarjem je ponovil dosežek z začetka sezone, ko je dvakrat zabil prav Rudarju, s sedmimi goli pa se je povzpel na prvo mesto ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Maribor se po dobrem letu in pol spet vrača v soboško Fazanerijo. Štajerci so se ob koncu sezone 2016/17 v Murski Soboti merili z Radomljami in tedaj iztržili neodločen izid, v aktualni sezoni pa na gostovanjih še niso grešili. Za razliko od domačih preizkušenj, ko so v Ljudskem vrtu remizirali že trikrat, so iz Velenja, Kidričevega, Ljubljane, Kranja in Krškega prinesli pet zmag, zastrašujoč pa je tudi pogled na statistiko. Mariborčani so dosegli 20 zadetkov, prejeli pa le tri, dvakrat so Jasmina Handanovića premagali Kidričani, enkrat pa Kranjčani. Se bo popoln niz Štajercev nadaljeval tudi v Prekmurju?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura visoko ugnala vodilni Maribor
    Nogometaši Mure so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor s 4:1 (2:0).

DELI NA