Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ

30. julij 2016, ob 16.50

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 1.400 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Nemanja Mitrović

Ljubljančani so v novo izdajo Prve lige Telekom Slovenije zakorakali z dvema zanesljivima zmagama. Po uvodnem obračunu s Celjem so varovanci trenerja Igorja Bišćana vajo ponovili tudi v Novi Gorici ter z goloma afriške dvojice vknjižili še drugo zmago. Issah Abass in Blessing Eleke sta Olimpijo obdržala na prvem mestu lestvice, na vrhu le-te pa bodo zmaji skušali ostati tudi po tretjem krogu prvenstva, ko v Stožicah gostujejo poletni Kidričani. Slednji so zeleno-belim v preteklosti že povzročali nemalo preglavic, a to velja predvsem za tekme na Štajerskem, saj Ljubljančani v štirih ligaških tekmah v prestolnici Aluminiju še niso oddali točke. Še več, Kidričani v Ljubljani še niso našli poti do domačega gola, ob devetih prejetih zadetkih pa so doživeli štiri poraze, dva tudi v preteklem tekmovalnem letu. Bodo zmaji s svojim ognjem tudi tokrat stalili obrambo Aluminija?

Igor Bišćan, trener Olimpije: »Ko zmaguješ, je vedno lažje. Vzdušje je zares dobro, fantje odlično delajo, trudijo se, ampak to je zgolj začetek. Po dveh tekmah ne moremo in ne smemo nič napovedovati, ampak še naprej dajati vse od sebe. Težko je oceniti, kje smo. Še vedno ne poznam popolnega potenciala tega moštva, bo pa sčasoma jasno, kako močni smo. Pomembno je, da so fantje trdno na tleh in da delajo. Zaenkrat je tako, zato sem zadovoljen.«

Kdo je vroč?

Igor Bišćan tudi v tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije ne sme računati na Nemanjo Mitrovića, ki bo odslužil še zadnjo od treh tekem prepovedi igranja, že v nedeljo pa bi lahko zaigrali povratniki po poškodbah Klinar, Boateng, Zarifović, Jurčević, Avramovski in Benko. Ob manjših težavah Zarifovića sta na severu Primorske obrambni par sestavljala Branko Ilić in Kenan Bajrić, v konici napada pa je že drugič zapored zaigral Issah Abass. Mladi Ganec po osnovni nogometni izobrazbi ni osrednji napadalec, a se je kljub temu dobro znašel v novi vlogi. Hitri in na igrišču nepredvidljivi najstnik je zadel že v prvem krogu, uspešen pa je bil tudi minulo nedeljo, ko je načel goriško mrežo. Ganec je trenutno eden od treh nogometašev, ki so zadeli v prvi in drugi preizkušnji nove sezone. Bo šlo tudi v tretje?

Ali ste vedeli?

Dvoboj Gorice in Olimpije si je v živo ogledal tudi Andres Vombergar. Dvaindvajsetletni napadalec še nima pravice nastopa, a se je po prihodu v domovino svojih prednikov že pridružil vadbi pod taktirko Igorja Bišćana. Vombergar, ki je onkraj velike luže znan tudi kot »el bomba« in »el Tanque« (tank), ni prvi predstavnik argentinskih Slovencev na slovenskih zelenicah. Javier Antonio Grbec je nekaj časa nosil tudi dres nedeljskega nasprotnika Aluminija, tako kot  Lucas Mario Horvat, ki se je uveljavil v dresu Domžal, pa je v prvoligaški konkurenci igral tudi za Dravo. Dvojec se sicer ni uspel prebiti do reprezentančnega dresa, v katerem so pomembnejšo vlogo igrali nemški Slovenci, Rudi Istenič, Rajko Tavčar in nazadnje še Kevin Kampl.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Aluminij se je v izdihljajih obračuna s Krškim izvlekel iz škripcev in po minimalnem porazu v Ljudskem vrtu vknjižil prvo zmago sezone. Gledalci petkovega dvoboja so bili priča pravi srhljivki, saj so Kidričani po zaslugi Ibrahima Mensaha ob polčasu vodili, nato pa je dvakrat udaril Miljan Škrbić in Posavce na hiter način popeljal do prednosti. A na radost domačih to ni bil zadnji preobrat v dvoboju, Vedran Mesec je devet minut pred koncem izničil gostujočo prednost, za vodstvo domačih pa je z avtogolom poskrbel krški kapetan Marko Krajcer, sicer nekdanji branilec Aluminija. Za dokončanje sanjskega preobrata v petih minutah pa se je prvega zadetka po povratku v Kidričevo razveselil še Marko Nunić, ki je zadel tudi med tednom, ko se je premešana enajsterica Aluminija pomerila z Rogaško. Novopečeni drugoligaš je bil boljši z izidom 2:4, v rdeče-beli opravi pa se je med drugimi predstavil tudi Matej Rodin, ki je okrepil konkurenco v osrčju obrambe.

Ibrahim Mensah, napadalec Aluminija: »Na treningih smo osredotočeni, vse poteka dobro, pripravljamo se na tekmo, zato upamo na najboljše..«

Kdo je vroč?

Kidričani s štirimi doseženimi zadetki spadajo med učinkovitejša moštva lige. »Šumari« so učinkovitost v fazi napada pošteno izboljšali že spomladi, pod taktirko Slobodana Gruborja pa se je razigral tudi Žiga Škoflek. Vojničan je bil s skupno devetimi zadetki najboljši strelec ekipe, v novi sezoni pa še čaka na žogo v nasprotni mreži. Nekdanji up celjskega Šampiona pa je v tekmi s Krškim na svoj račun vpisal dve asistenci in se povzpel na vrh ligaške lestvice, ki si ga sicer deli še s petimi nogometaši. S tem je že izenačil dosežek krstne prvoligaške sezone, ko je devet zadetkov obogatil še z dvema podajama. Lahko že v tekmi z Olimpijo obogati svojo statistiko?

Ali ste vedeli?

Moštvo Aluminija je, potem ko so si rdeči z devetim mestom zagotovili obstanek, vstopilo v tretjo prvoligaško sezono v zgodovini kluba. Nogometaši, ki so rdeči dres nosili že v lanski sezoni, pa se počasi prebijajo tudi proti vrhu klubskih prvoligaških statističnih lestvic. Žiga Škoflek lovi prvega strelca Roberta Kureža, ki ima s 15 zadetki na prvem mestu še nekaj prednosti, že v nedeljo pa bi lahko Luka Janžekovič istega igralca sklatil z vrha lestvice prvoligaške minutaže. Vratarja Aluminija, ki je v minuli sezoni izpustil tri srečanja, do prevzema rekorda loči še 46 minut.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija prepričljivo prek Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega s 4:0 (3:0).

DELI NA