Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ

7. marec 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.260 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Issah Abass

Enaindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije bosta v Ljubljani, do aprilskega spopada Krčanov in Kranjčanov, deloma zaprli ekipi Aluminija in Olimpije. Zmaji so izkoristili dejstvo, da je minuli konec tedna odpadlo tudi srečanje Triglava in Maribora, saj so se z zmago v Novi Gorici zavihteli na vrh Prve lige Telekom Slovenije. Ljubljančani bodo skušali na prvem mestu ostati tudi po sredinem obračunu s Kidričani, ki so pred dnevi že presenetili v Ljudskem vrtu, zdaj pa bodo skušali načrte prekrižati še eni vodilni ekipi. Moštvo Igorja Bišćana je na severu Primorske vknjižilo še eno tesno zmago, tokratni junak treh točk pa je bil Nathan Oduwa. Londončan se je podpisal pod drugi gol sezone, prvoligaškega prvenca pa se je jeseni veselil prav v dvoboju s tokratnim nasprotnikom. Kidričani so pred domačimi gledalci povedli z evrogolom Alena Krajnca, a so gostje po zaslugi Oduwe hitro izenačili, v končnici tekme pa je Olimpiji vse tri točke zagotovil Andre Vombergar.

Nathan Oduwa, napadalec Olimpije: »Zelo pomembno je, da smo začeli z dvema zmagama. Zdaj smo še dodatno samozavestni pred tem zelo natrpanim urnikom. Ustvarili smo odlično vzdušje in upam, da bomo nadaljevali v takšnem stilu že v sredo proti Aluminiju.«

Kdo je vroč?

Med vidnejše posameznike spomladanskih zmag Olimpije spada tudi Stefan Savić. Avstrijec hrvaških korenin se je tako v tekmi s Celjem kot Olimpijo podpisal pod asistenco in z dvema podajama že presegel jesenski izkupiček, ko je v Stožicah podal za enega od štirih zadetkov v mreži tokratnega nasprotnika. Savić, ki si je garderobo nizozemske Rode delil tudi z Martinom Milcem, velja za enega najpomembnejših adutov Igorja Bišćana, saj je izpustil zgolj zadnjo jesenko tekmo v Domžalah, kar 17 ligaških srečanj pa je pričel v začetni enajsterici ljubljanskega prvoligaša.

Ali ste vedeli?

Olimpija je v nedeljski tekmi z Gorico prvič to sezono zaigrala v dresih črne barve. Gre za t.i. tretji dres, ki se ga v Prvi ligi Telekom Slovenije poslužujejo le še Domžalčani. Črna sicer ni ravno zaščitna barva Olimpije, a so v zmajevem gnezdu po zmagi na severu Primorske pojasnili razloge za izbiro barve, s katero so želeli spomniti na nogometne korenine v glavnem slovenskem mestu. V črno-belih dresih so med obema vojnama igrali nogometaši ljubljanskega Primorja. Gre za klub, ki so ga v Ljubljani ustavili Primorci, ki so se zatekli v prestolnico, nekaj simbolike pa tako nosi tudi odločitev, da so zmaji črno opravo prvič oblekli prav na primorskih tleh.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Za Oliverjem Bogatinovim sta neodločena izida, Primorec pa je misli po odpadli tekmi s Posavci že preusmeril proti nekdanjemu klubu. Bivši napadalec je v predlanski sezoni, ko je Olimpija postala državni prvak, na klopi pomagal Marijanu Pušniku in po izključitvi Korošca vodil tekmo v Krškem. Tokrat bo Bogatinov nasprotnik Olimpije, rdeči pa bodo skušali pripraviti novo presenečenje. Kidričani so po remiju z Ankaranom odbili napade Maribora in vknjižili še drugo pomladansko točko, s katero so se sedmemu mestu približali na točko zaostanka. Če so bili v taboru Aluminija nezadovoljni z razpletom dvoboja z Ankarančani, je nedeljski izplen v štajerski prestolnici ponudil več zadovoljstva. Bogatinov je v primerjavi s tekmo v Ajdovščini posegel po nekaj spremembah. Strateg Aluminija je prilagodil taktično postavitev in s pomočjo svojih varovancev poskrbel, da so Kidričani vnovič potrdili naziv Mariboru izjemno neugodnega nasprotnika. Lahko presenetijo tudi v Stožicah?

Kdo je vroč?

Bogatinov je v sosedskem spopadu z Mariborom zgostil zvezno vrsto, odločil pa se je tudi za menjavo med vratnicama. Luka Janžekovič je mesto prepustil Matiji Kovačiću, ki je v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije še šestič zaigral od prve minute. Nekdanji vratar Zavrča je svojo mrežo še tretjič to sezono ohranil nedotaknjeno, čeprav si je v končnici tekme privoščil izlet v prazno, ki pa je ostal nekaznovan. Triindvajsetletnik se je sicer izkazal z nekaj pomembnimi posredovanji, z najlepšo je postregel tik pred odmorom, ko je nevaren udarec Vršiča s t.i. parado preusmeril preko svojih vrat.

Ali ste vedeli?

Kidričani so si pozimi od Maribora izposodili dva nogometaša, Denisa Šmeja in Luko Štora, v rdeče-beli opravi pa najdemo tudi nogometaša, ki sta v preteklosti že oblekla tudi dres Olimpije. David Lukanc, ki se je po začetku letošnje sezone v Kidričevo preselil iz Ankarana, pri Ljubljančanih ni dočakal uradnega debija, saj je bil nekdanji član Doba takoj posojen tedaj še primorskemu drugoligašu. Drugačna je situacija z Mariom Jurčevićem, ki v Aluminiju igra kot posojeni igralec Olimpije. Bočni branilec je za zmaje odigral deset prvoligaških srečanj.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA